Pelletkachel kopen Blije

Vergelijk installateurs pelletketels Blije

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Blije kopen stelt jou in staat om jouw woning op een milieuvriendelijke en zuinige manier te verwarmen. Je stookt geen gas, maar houten pellets. Het betreft houtkorrels van geperst, zuiver hout. We hebben te maken met meerdere kachels, die allemaal unieke eigenschappen hebben. Geholpen door de pelletkachel-vergelijker lees jij praktische informatie die nuttig zijn bij het kiezen van een goede kachel + monteur. In de praktijk hebben we het over 3 kachels:

  kachel installateur 9171

 1. Pelletkachel: designs verwarming, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt meerdere ruimtes. Gesloten systeem met centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt jouw hele woning en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. Ook wel pelletketel genoemd.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dat is afhankelijk van velerlei factoren. Dit zijn natuurlijk: type woning, de wensen, en hoeveel je te besteden hebt. Hieronder kan je meteen springen naar een bepaald thema.
ProvincieFriesland
GemeenteFerwerderadiel
Postcode9171
Netnummer0519 (+31519)
Gasverbruik M31500 M3
Stroomverbruik kWh2610 kWh
Gemiddelde energierekening€157,00

Betaalbaar een pelletkachel laten installeren (Update juli 2022)

Geïnteresseerd in eem manier om de woonkamer op een sfeervolle manier te verwarmen? Dan is de keuze voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Blije een uitstekende optie. Een voorbeeld is de Musa Air 2.0 van het merk MCZOf wat te denken van het merk Nordic Fire. We spreken dan namelijk over een milieuvriendelijke manier voor sfeer en warmte in de huiskamer. Het is gemakkelijk te bedienen, vele malen goedkoper dan gas, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €1350
 • Genieten van sfeer en warmte voor een lage prijs
 • Gebruikt hernieuwbare, duurzame energie
 • Nóóit meer hout zagen en kloven
 • ingebouwde pelletvoorraad
 • Hoger rendement dan klassieke kachels
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de bestaande CV-ketel gekoppeld. Dat is handig! De kachel geeft warmte af dat wordt ingezet voor het verwarmen van water in de CV-leidingen. Jouw HR-ketel hoeft zo minder hard te werken, wat niet alleen geld maar ook uitstoot bespaart. Een gemiddeld huis in de gemeente Ferwerderadielgebruikt 2610 kWh stroom en 2610 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde maandelijkse energierekening van €157,00 in juli 2022. Aan de hand van een pelletkachel cv moederhaard kan bezuinigd worden op de energiekosten. Direct prijzen pelletkachel Blije vergelijken (juli 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

De pelletkachel werkt op pellets. Dit zijn cilindervormige staafjes, geproduceerd van samengeperste houtvezels. De elektrische ontsteker stelt het verbrandingsproces in werking. Lucht uit de kamer of van buiten zorgt dat er zuurstof bij de vlam komt. Wat volgt is opstijgende warmte die – met een speciale ventilator – de kamer in gaat.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

De reeds besproken pelletkachel is geschikt voor 1 kamer. De pelletkachel-CV is toepasbaar op het gehele huis. Dit wordt gerealiseerd via een systeem wat we ook wel kanalisatie noemen. Sommige kachels kunnen rechtstreeks gekoppeld worden aan de CV (radiatoren/vloerverwarming).

In welke gevallen is een biomassaketel interessant?

De biomassaketel is een goed substituuti.v.m een gasketel. Zo’n ketel maakt gebruik van biomassa, in plaats van duur en vervuilend gas. Doorgaans zijn dit plantenresten, takken of houtblokken. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De warmte die uit het proces ontstaat wordt weer overgebracht op het leidingwater van je CV.

Wat is de terugverdientijd van de investering?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt verschilt enorm. Het is afhankelijk van variabelen als gebruik, de prijzen, en welk type je koopt. In de praktijk ligt de terugverdientijd tussen de 3 en 8 jaar. Daarna gaat u het daadwerkelijk merken in de portemonnee en heeft u enkel te maken met de stookkosten van pellets en maandelijkse afschrijving.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Flink wat woningeigenaren oriënteren zich op een exclusieve inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. We zien steeds meer kachel showrooms in Blije waar specialisten u alles over de producten kunnen vertellen. Handig, want u kunt hier vaak een bestelling doorgeven of een kachel in de aanbieding kopen. Echter, prijzen in juli 2022 fluctueren enorm. De tarieven van verschillende monteurs vergelijken is dus wel zo handig.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellets zijn houtkorrels van geperst zuiver hout. Houtpellets kennen we ook onder de naam pelletkorrels. Onderzoek moet nog uitwijzen of het milieu wel voldoende ontlast wordt. De maandelijkse kosten van een pelletkachel zijn gebaseerd op zaken als categorie kachel en de benodigde warmte (hoeveel pellets je verbruikt).


Biomassaketel laten plaatsen in Blije

Een alternatieve populaire optie is de biomassaketel, we noemen dit ook wel een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel draait op natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Dit model is toepasbaar voor aansturing van radiatoren/vloerverwarming en het warme water in huis. Met de biomassaketel kan de CV-ketel dus de deur uit. Wij omschrijven dit als een groene en prijs-interessante optie: lagere broeikas uitstoot, en de gaskraan gaat dicht.
 • Voordelig, houtsnippers en pellets zijnstukken voordeliger dan gas
 • Schone verbranding door de hoge temperaturen
 • Je woning van het gas af
 • Aantrekkelijke subsidies, tot wel €1000 per product.

pelletkachel installateurs in blije

Naburige plaatsen:


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  We hebben correct gegevens nodig naar wie specificaties en tevens de offerte aangeleverd zal worden. Veel monteurs plaatsen kachels in hun eigen streek.

 2. Beschrijf uw huis

  Vervolgens stellen we relevante vragen m.b.t. je woonobject. Belangrijk zijn de grootte van het huis wat er aan isolatie is gedaan, of er ook zonnepanelen aanwezig zijn, en het aantal gezinsleden. Het correct invullen van de info is belangrijk, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Aan de hand van uw data kan de installateur een berekening maken van het benodigde vermogen.

 3. Specificeer uw wensen

  Een mooie kachel in de kamer, of juist een model die uw CV-ketel helemaal vervangt? En wat is het budget? Ook factoren als kleur / design en de breedte van de ketel doen er toe.

 4. Voorwaarden en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van verschillende aanbieders en kies voor een geschikte installateur in Blije. Let op recensies en diploma’s (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  De installateur gaat de pelletkachel of ketel in de woning monteren. Check naderhand of de rookgasafvoer in orde is. Plaats zeker ook een groot buffervat voor voldoende warm water. Neem de gehele installatie goed door. Werkt het systeem niet naar behoren? Neem zo spoedig mogelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Blije


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe zit het met de pelletkachel subsidie in Blije?

Recent kun je gebruik maken van diverse regelingen voor subsidie (denk dan aan de ISDE). Je kan kiezen uit duizenden pelletketel & pelletkachel installaties die op de lijst staan. Hoe hoog deze investeringssubsidie duurzame energie is hangt af van het vermogen in KW van het modellen. Dit alles maakt het investeren in een pelletkachel uiteraard zeer belangrijk. Het bedrag dat men hiervoor opzij gezet heeft ligt tussen de €850 en €1000. Hieronder een paar rekenvoorbeelden:

 • Pure / Pure RAO / Pure multiair (Animo), vermogen 10,2 [KW], €510 subsidie.
 • Rittium 7 6kW (Tim Sistem), vermogen 5,7 [KW], €500 subsidie.
 • Evo Aqua 15 (SHT LOHBERGER), vermogen 15 [KW], €1400 subsidie.

Op welke manier kan ik mijn woning verder verduurzamen?

Er zijn allerlei dingen te kiezen voor wie gasvrij wil leven voor de centrale verwarming in Blije. Wat moet ik precies doen om een woning compleet duurzaam te maken? Hieronder hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 9171.
 1. Isolatie: De basis van elke woning is isolatie. Zeker bestaande huizen kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Om de pelletkachel of warmtepomp van stroom te voorzien, en lagere energierekening (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een CV-ketel alternatief, net als de pelletkachel centrale verwarming. De pomp gebruikt warmte uit de directe omgeving.
 4. Zonneboiler: een systeem dat in staat is om de energie van de zon om te zetten in warmte en zorgt voor warm tapwater.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!