Pelletkachel kopen Marrum

Vergelijk installateurs pelletketels Marrum

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Marrum kopen biedt jou de kans om jouw huis duurzaam te verwarmen. Als alternatief voor gas gebruik je houten pelletkorrels. Het gaat om geperste houtkorrels. Je vindt verschillende modellen kachels, die elk geschikt zijn in specifieke situaties. Middels onze vergelijker ontdek jij actuele raadgeving die een bijdrage leveren aan het vergelijken van de mogelijkheden. We onderscheiden drie soorten installaties:

  kachel installateur 9073

 1. Pelletkachel: designs verwarming, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt een groot deel van het huis. Wordt aangesloten op het CV-systeem.
 3. Biomassaketel: hét alternatief voor de CV-ketel, verwarmt het huis en zorgt ook voor warm tapwater. Ook wel pelletketel genoemd.
Welke kachel is geschikt voor mij? Dit wordt bepaald middels verschillende onderdelen. Dit zijn natuurlijk: type huis, de wensen, en de maximum prijs. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieFriesland
GemeenteFerwerderadiel
Postcode9073
Netnummer0518 (+31518)
Gasverbruik M31500 M3
Stroomverbruik kWh2610 kWh
Gemiddelde energierekening€157,00

Pelletkachel laten installeren door erkende installateur (Update juli 2022)

Op zoek naar eem manier om de woonkamer op een sfeervolle manier te verwarmen? Dan is kiezen voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Marrum wellicht iets voor jou. Dat kan zijn de MCR TR. Vulcano – 8 kW Lava van het merk PN MetalNordic Fire is ook een uitstekende optie. Het is absoluut een duurzame en groene keuze om het aangenaam warm te maken in de huiskamer. Eenvoudig te installeren, schoner dan de houtkachel, en er zijn interessante subsidies, tot wel €1050
 • Ervaar het gemak en de sfeer voor aantrekkelijke prijzen
 • 100% milieuvriendelijke en ecologisch verantwoord
 • Gemakkelijk instellen op de gewenste temperatuur
 • geen kans op een koolmonoxide vergiftiging
 • Realiseren een schone verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op het bestaande CV-systeem. De kachel geeft warmte af dat wordt ingezet voor het verwarmen van water in de CV-leidingen. Jouw HR-ketel hoeft zo minder hard te werken, wat zal zorgen voor reductie in gasverbruik. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Ferwerderadielgebruikt 2610 kWh stroom en 2610 m3 gas wat volgt in een gemiddelde maandelijkse energierekening van €157,00 in juli 2022. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan bezuinigd worden op de energiekosten. Direct prijzen pelletkachel Marrum vergelijken (juli 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel werkt op basis van pellets. Dat zijn kleine brokjes hout, geproduceerd van samengeperste houtvezels. De elektrische ontsteker stelt het verbrandingsproces in werking. Buitenlucht of lucht uit de woonkamer draagt zorg voor voldoende zuurstof bij de vlam. Op deze manier ontstaat er warmte die terug de kamer wordt ingeblazen.

Wat is het verschil met een pelletkachel-CV?

De meest gangbare pelletkachel monteert met in de woonkamer. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. Dit wordt gerealiseerd door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige installaties worden ook gekoppeld aan de bestaande CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

Waarom een biomassaketel laten plaatsen?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief i.v.m een CV-ketel. Zo’n installatie verbruikt biomassa, in plaats van duur en vervuilend gas. Voorbeelden hiervan zijn snippers, blokken of pellets van hout. De pelletketel wordt niet gebruikt voor directe warmte. De warmte die gegenereerd wordt, wordt afgegeven op het leidingwater van de CV.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De huidige pelletkachel terugverdientijd is tamelijk flexibel. Dit is namelijk sterk afhankelijk van het verbruik, de prijzen en welk type je koopt. Experts gaan uit van een terugverdientijd tussen de 4 en 7 jaar. Na deze periode gaat het besparen pas echt beginnen en resteren alleen nog de kosten van de pellets en inspectie / reparaties.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Een groot deel van de consumenten preferereneen luxe inbouw pelletkachel met een hippe uitstraling. Er zijn speciale kachel showrooms in Marrum waar installateurs u alle verschillende systemen kunnen tonen. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook direct een bestelling plaatsen of een pelletkachel op voorraad kopen. Desondanks, prijzen in juli 2022 zijn erg wisselend. Het vergelijken van monteurs is dan ook geen gek idee.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets is een CO-2 neutrale brandstof voor in de kachel. Deze houtpellets worden ook wel eens omschreven als pelletkorrels. Experts vragen zich af of het milieu wel voldoende ontlast wordt. De dagelijkse kosten van een pelletkachel worden berekend op basis van model/merk kachel en de warmtevraag (aantal verbrande pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Marrum

Een nieuwe totale-woning-installatie is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel werkt op natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Het systeem kan gebruikt worden voor het centrale verwarmingssysteem en warm tapwater om te wassen en douchen. De biomassaketel vervangt jouw CV-ketel. Dit segment is een duurzame en kostenbesparende optie: lagere CO-2 belasting, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Bezuinigen, houtpellets of blokken zijn goedkoop vergeleken met gas
 • Ecologisch verantwoorde keuze
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Gemiddelde subsidie van €1350 per installatie.

pelletkachel installateurs in marrum


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Dat maakt dat we weten naar wie de details en speciaal ook de offerte verzonden moet worden. De meeste adviseurs doen werkzaamheden in een afgekaderd werkgebied.

 2. Beschrijf uw huis

  Nu volgen een aantal vragen aangaande het woonobject. Bijvoorbeeld het type huis, of de woning goed geïsoleerd is, het aantal zonnepanelen, en de grootte van het gezin. Probeer alle antwoorden goed in te vullen, dan is de offerte een stuk waardevoller. Met behulp van de ingevulde data kan de installateur ook iets zeggen over het minimale vermogen van de kachel.

 3. Omschrijf specifieke behoeften

  Een kachel die in het oog springt, of liever een systeem dat de bestaande HR-ketel volledig doet vervangen? En hoeveel heb je precies te besteden? Ook aspecten als het design en de breedte van de ketel maken deel uit van de beslissing.

 4. Vergelijk offertes

  Vergelijk offertes van populaire experts en selecteer een goed bekendstaande installateur in Marrum. Vraag naar recensies en kijk of het bedrijf wel gecertificeerd is (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  De monteur komt de pelletkachel of ketel in de woning plaatsen. Ga na of de rookgasafvoer goed geïnstalleerd wordt. Ga voor een buffervat dat groot genoeg is. Test het systeem zorgvuldig. Ontstaan er problemen? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in Marrum


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in Marrum?

Er zijn op dit moment verscheidene subsidies en tegemoetkomingen (binnen de ISDE regeling). Je vindt duizenden pelletkachel of pelletketel installaties waarvoor subsidie aangevraagd kan worden. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie wordt gecalculeerd door het vermogen in KW van het modellen. Deze royale bonus maakt het geheel natuurlijk erg aantrekkelijk. De totale subsidie dat men hiervoor opzij gezet heeft ligt doorgaans tussen €550 en €1450. Hierbij een aantal voorbeelden:

 • SLIM 75 (AMG S.p.A.), vermogen 7,5 [KW], €500 subsidie.
 • Interio 14 (Thermoflux), vermogen 14 [KW], €1400 subsidie.
 • Domo PGI (Rika), vermogen 10,2 [KW], €510 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor wie de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in Marrum. Wat zijn voor mij de opties als ik streef naar nul op de meter? Onderstaand hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 9073.
 1. Isolatie: Goede isolatie is cruciaal. Bestaande bouw (van 2005 en ouder) kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Je eigen stroomopwekking is fantastisch. Uiteraard voor de eigen energievraag, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Een CV-ketel alternatief, net als de pelletkachel centrale verwarming. De installatie profiteert van energie uit de buitenlucht of bodem.
 4. Zonneboiler: een duurzame installatie die de energie van de zon gebruikt om sanitair water te verwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!