Pelletkachel kopen Wânswert

Vergelijk installateurs pelletketels Wânswert

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Wânswert kopen biedt jou de kans om jouw woning zonder aardgas te verwarmen. In plaats van gas gebruik je houten pellets. Dit zijn geperste houtkorrels gemaakt van restafval. We hebben te maken met verscheidene kachels, met unieke specificaties en voordelen. Door middel van onze vergelijker vind jij toepasbare adviezen die ondersteuning bieden bij het maken van een goede keuze. We onderscheiden 3 type modellen:

  kachel installateur 9178

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, doorgaans te vinden in de huiskamer.
 2. Pelletkachel-cv: biedt genoeg vermogen voor het hele huis. Wordt aangesloten op het CV-systeem.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en zorgt ook voor warm tapwater. Ook wel bekend als een pelletketel.
Wat is voor jou een geschikte kachel? Dat berekent men a.d.h.v. velerlei facetten. Je kunt denken aan: jouw soort woning, het doel, en wat het mag kosten. Klik hieronder door voor meer informatie.
ProvincieFriesland
GemeenteFerwerderadiel
Postcode9178
Netnummer0519 (+31519)
Gasverbruik M31500 M3
Stroomverbruik kWh2610 kWh
Gemiddelde energierekening€157,00

Betaalbaar een pelletkachel laten installeren (Update juni 2022)

Zoek jij een mooie, functionele en duurzame manier van verwarmen? In dat geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Wânswert misschien we dé oplossing. Dat kan zijn de Arianna 10/8 van het merk TSPOf wat te denken van het merk Nordic Fire. We spreken dan namelijk over een zuinige en duurzame manier om bijvoorbeeld de woonkamer te verwarmen. Het is gemakkelijk te bedienen, schoner dan de houtkachel, en u heeft recht op subsidies tot wel €800
 • Warmte en comfort, voor betaalbare prijzen
 • Pellets zijn 100% geproduceerd van afvalhout
 • Gemakkelijke installatie
 • geen kans op een koolmonoxide vergiftiging
 • Altijd een optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. De (ingebouwde) kachel gebruikt de warmte ook om water in de CV-leidingen te verwarmen. De HR-ketel wordt op die manier ontlast, wat zal zorgen voor reductie in gasverbruik. Een gemiddelde woning in de gemeente Ferwerderadielverbruikt 2610 kWh stroom en nog eens 2610 m3 gas wat volgt in een gemiddelde energierekening van €157,00 in juni 2022. Geholpen door een pelletkachel cv moederhaard kan bezuinigd worden op de energiekosten. Direct prijzen pelletkachel Wânswert vergelijken (juni 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

In de pelletkachel verstookt men pellets. Dat zijn kleine brokjes hout, vaak gemaakt van zaagsel (houtafval). Het elektrische ontstekingsmechanisme maakt de verbranding van pellets mogelijk. Verse lucht uit de bestaande woonruimte of buitenlucht draagt zorg voor voldoende zuurstof bij de vlam. Zo wordt warmte gegenereerd die – met een speciale ventilator – de kamer in gaat.

Wat is precies een pelletkachel-CV?

De standaard pelletkachel maakt een 1 kamer verwarming mogelijk. De CV-pelletkachel kan met gebruiken voor de hele woning. Dat is een optie via buizen waardoor warme lucht wordt geblazen. Sommige kachels worden rechtstreeks aangesloten op de CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

Wanneer moet ik kiezen voor een biomassaketel?

Een biomassaketel is een ‘groen’ alternatief voor de gasketel. Zo’n installatie werkt op biomassa, in plaats van duur en vervuilend gas. Doorgaans zijn dit houtblokken of ander organisch materiaal. Een pelletketel werkt niet voor directe verwarming en is geen design object. De warmte die uit het proces ontstaat wordt met warmtewisselaars gebruikt voor verwarming van je CV-installatie.

Wat is de terugverdientijd van de investering?

De pelletkachel-terugverdientijd is zeer wisselend. Er spelen zaken een rol zoals; de warmtevraag, prijzen en het merk kachel. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 2 en 7 jaar. Hierna begint het besparen pas echt en heeft u enkel te maken met de stookkosten van pellets en inspectie / reparaties.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Meer en meer bewoners oriënteren zich op een inbouw pelletkachel met een hippe uitstraling. We zien steeds meer kachel showrooms in Wânswert waar installateurs u de gangbare modellen kunnen verkopen. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook eenvoudig een bestelling doen of een kachel in de aanbieding kopen. Echter, prijzen in juni 2022 zijn ontzettend divers. Aanbieders en monteurs vergelijken is om deze reden wel zo handig.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellets zijn feitelijk geperste houtkorrels. Deze houtpellets worden ook wel eens omschreven als pelletkorrels. Het is niet helemaal duidelijk of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. De wekelijkse kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. categorie kachel en de benodigde warmte (hoeveel pellets je verbruikt).


Biomassaketel laten plaatsen in Wânswert

Een alternatieve handige mogelijkheid is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel stookt houtpellets of blokken. De pelletketel wordt gebruikt voor de centrale verwarmingsinstallatie en tapwater voor douche en keuken. Deze biomassaketel kan dus een volledige woning verwarmen. We hebben het over een milieuvriendelijke en prijs-interessante mogelijkheid: beperkte CO-2 belasting, en de gaskraan gaat dicht.
 • Betaalbaar, natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken zijn lang niet zo duur als gas
 • Biomassaproducten zijn hernieuwbaar en ecologisch verantwoord
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Royale subsidies, tot wel €500 per ketel.

pelletkachel installateurs in wanswert


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Op die manier weten wij naar wie de informatie en uiteraard de offerte aangeleverd zal worden. De meeste specialisten doen werkzaamheden in een specifieke omgeving.

 2. Definieer uw woning eigenschappen

  Hierna zie je diverse vragen m.b.t. het woonobject. Onder andere de categorie woning, leeftijd woning / mate van isolatie, andere duurzame verwarmingsbronnen, en het aantal bewoners. Het correct invullen van de info is belangrijk, anders kan de installateur geen concrete offerte maken. Op basis van je info kan de installateur een schatting maken van hoeveel vermogen er nodig is.

 3. Maak uw vraag tastbaar

  Een pelletkachel voor de warmte en sfeer of meer een oplossing die in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En wat wilt u maximaal betalen? Ook factoren als uitstraling en gewenste afmeting zijn belangrijk.

 4. Voorwaarden en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van lokale en regionale specialisten en ga voor een goed bekendstaande installateur in Wânswert. Bekijk de verhalen van andere klanten en eventuele lidmaatschap bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  Het installatiebedrijf komt de pelletkachel of ketel thuis monteren. Check of de rookgasafvoer in orde is. Ga voor een groot buffervat voor voldoende warm water. Na plaatsing moet het systeem getest worden. Werkt iets niet? Neem dan gelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Wânswert


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Beschikbaarheid pelletkachel subsidie in Wânswert?

Tegenwoordig zijn er veel verschillende subsidies en regelingen, onder andere de ISDE. Je kan kiezen uit meer dan 1.700 pelletkachel of pelletketel systemen die op de lijst staan. De toekenning van de investeringssubsidie duurzame energie is afhankelijk van het totale vermogen (KW) van het systeem. Dit alles maakt het investeren in een pelletkachel natuurlijk niet misselijk. Het bedrag dat hiervoor gereserveerd is ligt doorgaans tussen €700 en €1200. Hieronder een paar rekenvoorbeelden:

 • CRISTAL 8.5 (CADEL), vermogen 8,7 [KW], €500 subsidie.
 • Rittium 7 CTP 10kW (Tim Sistem), vermogen 9,7 [KW], €500 subsidie.
 • Duetto6 (Tecno Cover S.r.l. – Stove Italy), vermogen 5,9 [KW], €500 subsidie.

Wat zijn duurzame alternatieven?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor diegene die de gasaansluiting de deur uit wil doen voor de centrale verwarming in Wânswert. Welke maatregelen moet ik treffen als ik streef naar nul op de meter? Op Pelletkachelrevolutie.nl hebben we een aantal investeringen op een rij gezet voor postcodegebied 9178.
 1. Isolatie: Goede isolatie is cruciaal. Zeker bestaande huizen kunnen zo al tot 40% besparen.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Vanzelfsprekend voor de apparatuur in eigen huis, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Een serieuze concurrent voor de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem maakt slim gebruik van warmte uit de buitenlucht, water of bodem.
 4. Zonneboiler: een duurzaam product dat slim gebruik maakt van de zon en heet water kan faciliteren.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!