Pelletkachel kopen Hegebeintum

Vergelijk installateurs pelletketels Hegebeintum

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Hegebeintum kopen stelt je in de gelegenheid om jouw huis op een energiezuinige manier te verwarmen. Ter vervanging van gas verbruik je namelijk pellets. Dit zijn houtkorrels van geperst, zuiver hout. We onderscheiden velerlei type installaties, met allemaal duidelijke voor- en nadelen. Aan de hand van deze pagina vind jij uitgebreide gegevens die van dienst kunnen zijn bij het laten plaatsen van een pelletkachel. We onderscheiden 3 kachels:

  kachel installateur 9173

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, idealiter gemonteerd in de woonkamer.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt meerdere ruimtes. Aangesloten op je bestaande centrale verwarming installatie.
 3. Biomassaketel: geen aardgas meer, zorgt voor verwarming en zorgt voor warm water. Soms wordt er gesproken over een pelletketel.
Voor welke soort kachel moet ik gaan? Dat berekent men a.d.h.v. diverse facetten. Denk aan: type huis, wat je precies wilt verwarmen, en wat je bestedingsruimte is. Maak een keuze uit de inhoudsopgave.
ProvincieFriesland
GemeenteFerwerderadiel
Postcode9173
Netnummer0518 (+31518)
Gasverbruik M31500 M3
Stroomverbruik kWh2610 kWh
Gemiddelde energierekening€157,00

Een pelletkachel laten installeren in de huiskamer (Update juli 2022)

Op zoek naar een duurzame en sfeervolle verwarmingsbron? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in Hegebeintum iets om te overwegen. Dat kan zijn de Thor 8 air van het merk Kalon / Giove GroupOok de kachels van Nordic Fire zijn in trek. Uiteraard is dat een “groene” en bewuste mogelijkheid om zowel warmte als sfeer in de woonkamer te halen. Het systeem is eenvoudig te bedienen, het bespaart geld, en u ontvangt een forse subsidie die oploopt tot €1300
 • Gemak, comfort en sfeer voor lagere prijzen
 • Pellets zijn 100% geproduceerd van afvalhout
 • Eenvoudig te programmeren
 • Systeem kan zelfstandig opereren
 • Realiseren een schone verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. De kachel die vaak in de woonkamer staat warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. Een HR-ketel hoeft dan minder vermogen te leveren, minder uitstoot en minder duur gasverbruik. Een gemiddelde woning in de gemeente Ferwerderadielverbruikt 2610 kWh stroom en 2610 m3 gas wat volgt in een gemiddelde maandelijkse energienota van €157,00 in juli 2022. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan de energienota worden gedrukt. Meteen prijzen pelletkachel Hegebeintum vergelijken (juli 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel brandt op pellets. Dit zijn cilindervormige staafjes, afkomstig van resthout. Een speciale elektrische ontsteker zorgt ervoor dat pellets kunnen ontbranden. Schone omgevingslucht zorgt voor zuurstof voor de vlam. Zo wordt warmte gegenereerd die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is een pelletkachel-CV?

De meest gangbare pelletkachel is geschikt voor 1 kamer. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. Dit wordt gerealiseerd door de gegenereerde warmte uit te zetten naar andere kamers. Sommige cv-pelletkachels worden rechtstreeks aangesloten op de CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

Is een biomassaketel interessant voor mij?

Ook de biomassaketels zijn prima vervangers i.v.m je HR ketel. Zo’n ketel verbruikt biomassa, waardoor er geen gas bij komt kijken. Dit zijn vaak houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Deze pelletketels worden geïnstalleerd in de kelder, garage of tussenruimte. De warmte die ontstaat uit het branden van biomassa wordt gebruikt om leidingwater te verwarmen van de CV-installatie.

Hoeveel jaar is de terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De geschatte terugverdientijd van de pelletkachel verschilt enorm. Dit wordt berekend aan de hand van verbruik, de prijzen en het merk/model. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 3 en 9 jaar. Daarna kunt u fors besparen op de stookkosten en heeft u alleen nog de stookkosten van pellets en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

In de showroom een kachel kopen?

Aanzienlijk veel Nederlanders preferereneen inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. Er zijn kachel showrooms in Hegebeintum waar consultants u kunnen adviseren over de producten. U kunt daar vaak eenvoudig een bestelling doen of aanbiedingen van showmodellen kopen. Let op: prijzen van juli 2022 fluctueren enorm. De tarieven van verschillende monteurs vergelijken is vanzelfsprekend een wijs besluit.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets zijn geperste houtkorrels, gemaakt van reststromen. Houtpellets staan ook bekend als pelletkorrels. Het is niet helemaal duidelijk of dit groen en duurzaam is. De kosten van een pelletkachel worden mede bepaald door soort kachel en de benodigde warmte (hoeveel pellets je verbruikt).


Biomassaketel laten plaatsen in Hegebeintum

Een alternatieve woning dekkende optie is de biomassaketel, we noemen dit ook wel een pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op houtpellets, houtsnippers of houtblokken. De ketel kan gebruikt worden voor een centrale verwarming toepassing en tapwater voor douche en keuken. De biomassaketel kan het hele huis van warmte voorzien. Het betreft een milieubewuste en aantrekkelijke installatie: minder CO-2 uitstoot, en de woning wordt gasloos verwarmd.
 • Goedkoop, houtpellets of blokken zijn relatief goedkoop
 • Een duurzame keuze
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Gemiddelde subsidie van €600 per systeem.

pelletkachel installateurs in hegebeintum


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Op die manier weten wij naar wie de details en speciaal ook de offerte aangeleverd mag worden. De meeste experts zijn werkzaam in een expliciet gebied.

 2. Specificeer type woning

  Hier volgen een aantal vragen aangaande je woonobject. Relevant zijn het type huis, leeftijd woning / mate van isolatie, of er zonnepanelen aanwezig zijn, en de grootte van het gezin. Zorg dat u alles goed invult, dan kan de offerte goed aansluiten bij uw wensen. Met behulp van de data kan de installateur een zinnige raming maken van het minimale vermogen van de kachel.

 3. Geef uw wensen door

  Een kachel om te genieten van extra warmte in de kamer of liever een model dat de bestaande HR-ketel volledig doet vervangen? En hoeveel heb je precies te besteden? Ook randvoorwaarden als de kleur en de hoogte van de kachel maken deel uit van de beslissing.

 4. Voorwaarden en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van diverse monteurs en ga in zee met een goed bekendstaande installateur in Hegebeintum. Let op verhalen van andere klanten en eventuele lidmaatschap bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  Het installatiebedrijf komt de pelletkachel of ketel thuis monteren. Check of de rookgasafvoer goed geïnstalleerd wordt. Kies ook voor een groot buffervat voor voldoende warm water. Neem de gehele installatie goed door. Loopt je tegen problemen aan? Neem zo spoedig mogelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Hegebeintum


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe zit het met de pelletkachel subsidie in Hegebeintum?

Tegenwoordig zijn er allerhande subsidies en tegemoetkomingen (binnen de ISDE regeling). Er is keuze uit honderden pelletketel en pelletkachel producten waarbij een subsidie mogelijk is. De toekenning van de investeringssubsidie duurzame energie hangt af van het totale vermogen (KW) van het systeem. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is natuurlijk erg serieus. Het bedrag dat hiervoor doelmatig wordt toegekend ligt doorgaans tussen de €650 en €1000. Een aantal interessante opties:

 • Polly (Austroflamm), vermogen 8 [KW], €500 subsidie.
 • Rittium 8 6kW (Tim Sistem), vermogen 5,7 [KW], €500 subsidie.
 • Varan 1.14 (Strebel), vermogen 12,1 [KW], €1400 subsidie.

Op welke manier kan ik mijn woning verder verduurzamen?

Er zijn altijd meerdere opties te overwegen voor de huizenbezitter die gasvrij wil leven voor de centrale verwarming in Hegebeintum. Wat zijn de mogelijkheden om een energieneutraal huis te realiseren? In de paragraaf hierna hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 9173.
 1. Isolatie: Gewonnen warmte moet binnen blijven, daarom: isoleren! Vooral oudere huizen kunnen hier enorm efficiëntie uit halen.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Om de pelletkachel of warmtepomp van stroom te voorzien, en goedkopere energiecontract (salderen).
 3. Warmtepomp: Een CV-ketel alternatief, net als de pelletkachel centrale verwarming. Deze installatie haalt warmte uit de directe omgeving.
 4. Zonneboiler: een innovatieve installatie die in staat is om de energie van de zon om te zetten in warmte en voorziet in warm water in huis.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!