Pelletkachel kopen Ferwert

Vergelijk installateurs pelletketels Ferwert

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Ferwert kopen is bij uitstek geschikt om je woning zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. Je verwarmt jouw huis niet met gas maar met speciale pellets van hout. Dit zijn feitelijk machinaal geperste korrels van zaagsel. Tegenwoordig kun je kiezen uit meerdere type installaties, met allemaal duidelijke voor- en nadelen. Middels deze website check jij toepasbare toelichtingen die een bijdrage leveren aan het vergelijken van de mogelijkheden. Er zijn grofweg 3 type modellen:

  kachel installateur 9172

 1. Pelletkachel: design warme sfeerhaard, wordt vaak in de woonkamer geplaatst.
 2. Pelletkachel-cv: geschikt voor een totale verwarmde woning. Werkt samen met de centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en voorziet in de tapwater behoefte. Let op: soms wordt het een pelletketel genoemd.
Wat is voor jou een geschikte kachel? Dit wordt bepaald middels specifieke aspecten. Dit zijn natuurlijk: jouw type huis, de wensen, en wat je bestedingsruimte is. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieFriesland
GemeenteFerwerderadiel
Postcode9172
Netnummer0518 (+31518)
Gasverbruik M31500 M3
Stroomverbruik kWh2610 kWh
Gemiddelde energierekening€157,00

Betaalbaar een pelletkachel laten installeren (Update juli 2022)

Geïnteresseerd in een mooie, functionele en duurzame manier van verwarmen? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in Ferwert wellicht iets voor jou. Bijvoorbeeld de Marianne 9 van het merk Royal / PalazzettiNordic Fire is ook een uitstekende optie. Het is absoluut een toegankelijke en ‘groene’ optie om het aangenaam warm te maken in de huiskamer. Eenvoudig te installeren, stukken schoner dan de open haard, en u heeft recht op subsidies tot wel €950
 • Genieten van sfeer en warmte, ook voor een laag budget
 • Gebruikt hernieuwbare, duurzame energie
 • Zeer gemakkelijke installatie
 • temperatuurregeling kan automatisch worden geregeld
 • Altijd een optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op het bestaande CV-systeem. De kachel in de woonkamer geeft warmte af dat wordt ingezet voor het verwarmen van water in de CV-leidingen. Jouw HR-ketel hoeft zo minder hard te werken, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddeld huis in de gemeente Ferwerderadielgebruikt 2610 kWh stroom en 2610 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energienota van €157,00 in juli 2022. Middels een pelletkachel cv moederhaard kan enorm op energie worden bespaard. Snel prijzen pelletkachel Ferwert vergelijken (juli 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel werkt op basis van pellets. Dit zijn kleine houten korrels, gemaakt van zaagsel en snippers. Er is een elektrische ontsteker die zorgt dat de pellets branden. Buitenlucht of lucht uit de kamer bezorgt de nodige zuurstof. Zo wordt warmte gegenereerd die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is een CV-pelletkachel?

De pelletkachel die het meest verkocht wordt is geschikt voor 1 kamer. De pelletkachel-CV is toepasbaar op het gehele huis. De verwarming loopt via een systeem wat we ook wel kanalisatie noemen. Sommige cv-pelletkachels kunnen op de CV worden aangesloten (radiatoren/vloerverwarming).

Is een biomassaketel interessant voor mij?

Ook de biomassaketels zijn prima vervangers i.v.m een CV-ketel. Zo’n pelletketel werkt op basis van biomassa, en geen aardgas. In de basis zijn dat natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Een pelletketel geeft geen warmte af aan de directe omgeving. De warmte die de ketel aanmaakt wordt direct toegepast op het leidingwater van uw CV.

Wat is de terugverdientijd van de investering?

De terugverdientijd van een pelletkachel is tamelijk flexibel. Dit wordt berekend aan de hand van de warmtevraag, prijzen en het model. Houd rekening met een gemiddelde terugverdientijd tussen de 4 en 9 jaar. Zodra deze periode is verstreken gaat het besparen pas echt beginnen en heeft u enkel te maken met de variabele pelletkosten en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

In de showroom een kachel kopen?

Veel mensen denken na over een inbouw pelletkachel die aansluit op het interieur. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Ferwert waar monteurs u alle verschillende systemen kunnen tonen. Prima service, en u kunt een bestelling doornemen of een pelletkachel op voorraad kopen. Echter, prijzen in juli 2022 zijn erg wisselend. Installateurs vergelijken is daardoor zeer aan te raden.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellets zijn kleine korrels van hout voor in de kachel. Houtpellets worden ook wel pelletkorrels genoemd. Er is veel discussie of dit gezond en milieuvriendelijk is. De wekelijkse kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. categorie kachel en het type gebruik, aantal pellets dat je verbruikt.


Biomassaketel laten plaatsen in Ferwert

Een nieuwe handige mogelijkheid is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. Deze pellet cv-ketel draait op plantenresten, takken of houtblokken. De pelletketel wordt gebruikt voor het verwarmingssysteem en tapwater voor douche en keuken. Deze biomassaketel kan dus een volledige woning verwarmen. Het wordt gekenmerkt als groene en prijstechnisch interessante beslissing: minder CO-2 uitstoot, en je neemt afscheid van het dure gas.
 • Bezuinigen, snippers, blokken of pellets van hout zijn goedkoop vergeleken met gas
 • Ecologisch verantwoorde keuze
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Interessante subsidieregeling, tot wel €900 per installatie.

pelletkachel installateurs in ferwert

Plaatsen in de omgeving:


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Graag horen wij naar welk adres details en eventuele offerte verzonden moet worden. De meeste uitvoerders plaatsen kachels in een specifieke omgeving.

 2. Specificeer type woning

  Vervolgens stellen we belangrijke vragen inzake de woning. U kunt denken aan de grootte van het huis leeftijd woning / mate van isolatie, de aanwezigheid van zonnepanelen, en aantal inwonende mensen. Probeer alle antwoorden goed in te vullen, zo ontvang je een nauwkeurig prijsvoorstel. Middels de gegevens maakt de installateur een grove inschatting van welk vermogen nodig is.

 3. Maak uw vraag tastbaar

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of bij voorkeur een model die zorg draagt voor de centrale verwarming en warm water? En wat mag het kosten? Ook randvoorwaarden als kleur / design en de hoogte van de kachel zijn beslissend.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van verschillende adviseurs en maak een keuze voor een geschikte installateur in Ferwert. Vraag naar reviews en of het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  De installateur komt de pelletkachel of ketel in het huis installeren. Bekijk kritisch of en hoe de rookgasafvoer wordt geregeld. Neem ook een uitgebreid buffervat met veel warmwateropslag. De eerste dagen is het belangrijk goed te testen. Zijn er problemen? Meld dit dan altijd direct bij het pelletkachel installatiebedrijf in Ferwert


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in Ferwert?

Recent kun je gebruik maken van allerlei regelingen voor subsidie (denk dan aan de ISDE). Je vindt meer dan 1.800 pelletketel of pelletkachel installaties die gedekt worden door de regeling. De investeringssubsidie duurzame energie is afhankelijk van het vermogen (KW) van de installatie. De subsidieregeling maakt de installatie van een kachel onmiskenbaar erg serieus. Het totaalbedrag dat je terug kunt krijgen wisselt tussen de €500 en €1400. Hierbij een aantal voorbeelden:

 • Berg (Air) (Arco), vermogen 8,1 [KW], €500 subsidie.
 • Rittium 7 CTP 6kW (Tim Sistem), vermogen 5,7 [KW], €500 subsidie.
 • Melino H2O (Spertherm), vermogen 7,5 [KW], €1400 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er zijn allerlei dingen te kiezen voor de bewoner die het huis energiezuinig wil maken voor de centrale verwarming in Ferwert. Waaruit kan ik kiezen als ik helemaal van het gas af wil? Op deze pagina hebben we een aantal investeringen op een rij gezet voor postcodegebied 9172.
 1. Isolatie: De eerste stap is altijd isoleren. Huizen gebouwd voor 2010 kunnen hier enorm efficiëntie uit halen.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Om jouw apparatuur van stroom te voorzien, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Een CV-ketel alternatief, net als de pelletkachel centrale verwarming. De pomp maakt slim gebruik van warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een duurzame installatie die zonlicht omzet in warmte en zorgt voor warm tapwater.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!