Pelletkachel kopen Jislum

Vergelijk installateurs pelletketels Jislum

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Jislum kopen faciliteert de mogelijkheid om woningen op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. Als vervanger voor aardgas stook je pellets. Dit omschrijven we als houtkorrels van geperst, zuiver hout. Tegenwoordig kun je kiezen uit diverse kachels, met allemaal duidelijke voor- en nadelen. Dankzij deze pagina doorzoek jij omvangrijke adviezen die een bijdrage leveren aan het vergelijkingsproces van deze modellen. We maken onderscheid tussen drie type kachels:

  kachel installateur 9177

 1. Pelletkachel: design warme sfeerhaard, wordt vaak in de woonkamer geplaatst.
 2. Pelletkachel-cv: geschikt voor een totale verwarmde woning. Gesloten systeem met centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en zorgt tevens voor warm tapwater. Ook wel pelletketel genoemd.
Welke kachel wordt aangeraden? Dat is afhankelijk van verscheidene facetten. We spreken over: type huis, hoe je de kachel gaat gebruiken, en wat het mag kosten. Klik hieronder op een van de onderwerpen voor meer info.
ProvincieFriesland
GemeenteFerwerderadiel
Postcode9177
Netnummer0519 (+31519)
Gasverbruik M31500 M3
Stroomverbruik kWh2610 kWh
Gemiddelde energierekening€157,00

Thuis een pelletkachel laten installeren (Update juli 2022)

Zoek jij een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? Dan is de keuze voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Jislum zeker een goede optie. Een voorbeeld is de Peralba C/C1 van het merk EuroAlpiNordic Fire is ook een uitstekende optie. Het is absoluut een zuinige en duurzame manier om rendabel warmte en sfeer te creëren in de woonkamer. Eenvoudig te installeren, vele malen goedkoper dan gas, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €900
 • Design en warme sfeer, ook voor de kleine portemonnee
 • Gebruikt hernieuwbare, duurzame energie
 • Eenvoudig te programmeren
 • ingebouwde pelletvoorraad
 • Schonere lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. De kachel die vaak in de woonkamer staat gebruikt de warmte ook om water in de CV-leidingen te verwarmen. De HR-ketel wordt op die manier ontlast, wat veel energie en uitstoot bespaart. Een gemiddelde woning in de gemeente Ferwerderadielconsumeert 2610 kWh stroom en 2610 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde maandelijkse energienota van €157,00 in juli 2022. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan bezuinigd worden op de energiekosten. Direct prijzen pelletkachel Jislum vergelijken (juli 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel brandt op pellets. Dat zijn kleine brokjes hout, gemaakt van zaagsel en snippers. Het elektrische ontstekingsmechanisme maakt dat pellets worden verbrand. Verse lucht van binnen of buiten voorziet de vlam van zuurstof. Op deze wijze komt er warmte vrij die weer terug de woning in gaat.

Wat is een pelletkachel-CV?

De gewone pelletkachel maakt een 1 kamer verwarming mogelijk. Een pelletkachel-CV verwarmt meerdere ruimtes. Dit kan door de gegenereerde warmte uit te zetten naar andere kamers. Sommige apparaten kunnen op de CV worden aangesloten (radiatoren/vloerverwarming).

In welke gevallen is een biomassaketel interessant?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief voor een gasketel. Deze installatie stookt op biomassa, en dus geen gas. Normaal gesproken kies je natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Deze pelletketels worden geïnstalleerd in de kelder, garage of tussenruimte. De warmte die gegenereerd wordt, wordt met warmtewisselaars gebruikt voor verwarming van je centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de geschatte terugverdientijd van de pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel is niet universeel. Dit wordt berekend aan de hand van vermogen, de prijzen, en het type ketel. In de praktijk ligt de terugverdientijd tussen de 5 en 9 jaar. Daarna kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en betaalt u enkel de variabele pelletkosten en maandelijkse afschrijving.

In de showroom een kachel kopen?

Legio consumenten denken na over een doelmatige inbouw pelletkachel die past in het interieur. Er zijn speciale kachel showrooms in Jislum waar experts u alle verschillende systemen kunnen tonen. Zo maakt u het visueel, en kunt u direct een bestelling plaatsen of een showroommodel in de aanbieding kopen. Echter, prijzen in juli 2022 lopen zeer uiteen. Aanbieders en monteurs vergelijken is daarom wel zo verstandig.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellets zijn kleine korrels van hout voor in de kachel. Houtpellets staan ook bekend als pelletkorrels. Het moet nog onderzocht worden of deze manier wel milieuvriendelijk is. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel komen tot stand door soort installatie en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in Jislum

Een alternatieve full-service mogelijkheid is de biomassaketel, installateurs spreken vaak over een pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op biomassa als houtsnippers/blokken. Deze installatie kan benut worden voor een verwarming toepassing en het warme water in huis. Deze biomassaketel is dus een 100% vervanger van de CV-ketel. Dit type kachel is een groene en relatief goedkope installatie: lagere uitstoot van CO-2, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Goedkope keuze, houtpellets, houtsnippers of houtblokken zijn veel betaalbaarder dan gas
 • Tot 70% minder uitstoot van CO-2
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Hoge subsidies tot wel €1200 per installatie.

pelletkachel installateurs in jislum


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek uw gegevens

  Graag horen wij naar welk adres details en speciaal ook de offerte aangeleverd mag worden. Veel aannemers plaatsen kachels in een specifieke omgeving.

 2. Omschrijf uw woning

  In de volgende stap ziet u een aantal vragen m.b.t. je huis. Onder andere het type woning, of de woning goed geïsoleerd is, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en de samenstelling huishouden. Probeer alle antwoorden goed in te vullen, anders kan de installateur geen concrete offerte maken. Na aanleiding van de ingevulde data kan de installateur ook iets zeggen over welk vermogen nodig is.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Een kachel als designstuk, of puur een product dat voorziet in de volledige warmtevraag? En welke max. prijs heb je in het hoofd? Ook variabelen als het design en de breedte van de ketel hebben invloed.

 4. Vergelijk offertes

  Vergelijk offertes van diverse adviseurs en ga voor een professionele installateur in Jislum. Bekijk de reviews en diploma’s (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  De installateur gaat de pelletkachel of ketel in het huis monteren. Loop goed na of de rookgasafvoer goed geïnstalleerd wordt. Neem ook een buffervat dat voldoet aan uw wensen. Probeer het systeem grondig uit. Zijn er problemen? Vraag na een oplossing bij het pelletkachel installatiebedrijf in Jislum


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in Jislum?

Tegenwoordig zijn er verschillende subsidie mogelijkheden als we kijken naar het ISDE programma. Je vindt meer dan 1.850 pelletketel & pelletkachel modellen die op de lijst staan. De vergoeding binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt bepaald aan de hand van het vermogen in KW van het model. Dit alles maakt het investeren in een pelletkachel uiteraard erg aantrekkelijk. Het bedrag dat hiervoor gereserveerd is wisselt tussen €400 en €1350. Hierbij een aantal voorbeelden:

 • Anna / Paula (Bronpi), vermogen 11,5 [KW], €575 subsidie.
 • Rittium 7 10kW (Tim Sistem), vermogen 9,7 [KW], €500 subsidie.
 • TP 30 (Teba Therm), vermogen 30,7 [KW], €1535 subsidie.

Op welke manier kan ik mijn woning verder verduurzamen?

Er zijn meerdere opties voor de bewoner die volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in Jislum. Welke stappen moet ik ondernemen met het oog op energieneutraal leven? Op deze website hebben we een lijst geplaatst met ideeën voor postcodegebied 9177.
 1. Isolatie: De eerste stap is altijd isoleren. Ouder woningen (van voor 2000) hebben hier veel belang bij.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. De installatie benut de warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een oplossing die gebruik maakt van energie van de zon en zorgt voor warm tapwater.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!