Pelletkachel kopen Edam

Vergelijk installateurs pelletketels Edam

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Edam kopen opent nieuwe deuren om je woning op een energiezuinige manier te stoken. Als alternatief voor gas gebruik je houten pellets. Dit zijn cilindervormige korrels geproduceerd uit afval. Er zijn meerdere installaties, die allemaal unieke eigenschappen hebben. Dankzij onze website vind jij omvangrijke details die nuttig zijn bij het vergelijken van de mogelijkheden. In de praktijk hebben we het over 3 kachels:

  kachel installateur 1135

 1. Pelletkachel: voor lokale verwarming, plaatsing geschikt in woonkamers.
 2. Pelletkachel-cv: kan meerdere ruimtes verwarmen. Gesloten systeem met centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: geen aardgas meer, zorgt voor verwarming en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. Let op: soms wordt het een pelletketel genoemd.
Voor welke soort kachel moet ik gaan? Dat ligt aan verscheidene aspecten. Onder andere: jouw type woning, het doel van de kachel, en hoeveel je te besteden hebt. Maak een keuze uit de inhoudsopgave.
ProvincieNoord-Holland
GemeenteEdam-Volendam
Postcode1135
Netnummer0299 (+31299)
Gasverbruik M31590 M3
Stroomverbruik kWh3420 kWh
Gemiddelde energierekening€181,00

Pelletkachel laten installeren door erkende installateur (Update mei 2024)

Behoefte aan een mooie, functionele en duurzame manier van verwarmen? In zo’n scenario is een pelletkachel kopen en laten installeren in Edam misschien we dé oplossing. Denk aan de Fire Lux HR van het merk COLA srl -Gruppo FerroliOf natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een “groene” en bewuste mogelijkheid om zowel warmte als sfeer in de huiskamer te halen. Het vergt weinig onderhoud, de terugverdientijd is interessant, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €1300
 • Innovatieve verwarmingsoplossing voor een lage prijs
 • Pellets zijn 100% geproduceerd van afvalhout
 • Gemakkelijk instellen op de gewenste temperatuur
 • Volledig automatisch
 • Schonere lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt geplaatst in een systeem met CV. Dat is handig! De kachel warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, wat veel energie en uitstoot bespaart. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Edam-Volendamgebruikt 3420 kWh stroom en 3420 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energierekening van €181,00 in mei 2024. Middels een pelletkachel cv moederhaard kan de energienota worden gedrukt. Meteen prijzen pelletkachel Edam vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

In een pelletkachel stookt men pellets. Dit zijn cilindervormige staafjes, gemaakt van schoon hout afval. De elektrische ontsteker stelt het verbrandingsproces in werking. Verse lucht van binnen of buiten draagt zorg voor voldoende zuurstof bij de vlam. Zo wordt warmte gegenereerd die – met een speciale ventilator – de kamer in gaat.

Wat is precies een pelletkachel-CV?

De gewone pelletkachel maakt een 1 kamer verwarming mogelijk. Een pelletkachel-CV verwarmt meerdere ruimtes. Dat wordt gefaciliteerd door de gewonnen warmte naar andere kamers te blazen. Sommige apparaten kunnen rechtstreeks gekoppeld worden aan de CV (radiatoren/vloerverwarming).

Wanneer moet ik kiezen voor een biomassaketel?

Biomassaketels zijn een duurzaam substituut i.v.m een HR ketel. Deze ketel werkt op biomassa, en geen aardgas. Normaal gesproken kies je organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Een pelletketel werkt niet voor directe verwarming en is geen design object. De gegenereerde warmte wordt weer overgebracht op het leidingwater van uw CV-installatie.

Wat is de geschatte terugverdientijd van de pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel verschilt enorm. Er spelen zaken een rol zoals; de warmtevraag, prijzen en het type ketel. Houd rekening met een gemiddelde terugverdientijd tussen de 3 en 9 jaar. Daarna kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en heeft u nog te maken met de stookkosten van pellets en eventueel onderhoud.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Veel mensen overwegen een krachtige inbouw pelletkachel die aansluit op het interieur. Ga eens langs bij kachel showrooms in Edam waar consultants u de verschillende mogelijkheden laten zien. Zo kan u de kachels zien, en bovendien gewoon een model bestellen of een pelletkachel op voorraad kopen. De actuele prijzen van mei 2024 lopen zeer uiteen. Prijzen van monteurs naast elkaar zetten is daardoor een wijs besluit.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellets zijn kleine korrels van hout voor in de kachel. Houtpellets noemen we ook pelletkorrels. De mening lopen uiteen of dit goed voor het milieu is. De dagelijkse kosten van een pelletkachel worden berekend op basis van model/merk kachel en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in Edam

Een efficiënte en full-service mogelijkheid is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op plantenresten, takken of houtblokken. Dit model is toepasbaar voor de centrale verwarming en warm tapwater. De biomassaketel vervangt jouw CV-ketel. Wij omschrijven dit als een groene en relatief goedkope installatie: lagere CO-2 belasting, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Geld besparend, houtpellets of ander organisch afval zijn goedkoper dan gas
 • Biomassa energie is altijd beschikbaar
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Interessant subsidie tot €550 per product.

pelletkachel installateurs in edam


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar welk adres details en speciaal ook de offerte aangeleverd kan worden. Veel uitvoerders focussen zich op een bepaald werkgebied in de regio.

 2. Omschrijf uw woning

  In stap 2 treft u relevante vragen met betrekking tot je woonobject. Relevant zijn de categorie van uw huis, de mate van isolatie, of er zonnepanelen aanwezig zijn, en de grootte van het gezin. Wees zo volledig mogelijk, dan kan de offerte goed aansluiten bij uw wensen. Middels de ingevulde data kan de installateur ook iets zeggen over het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Maak uw vraag tastbaar

  Een kachel om te genieten van extra warmte in de kamer of zelfs een model dat er voor zorgt dat de CV-ketel helemaal de deur uit kan? En welke max. prijs heb je in het hoofd? Ook randvoorwaarden als ambiance en de breedte van de ketel zijn beslissend.

 4. Meerdere offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van enkele monteurs en kies voor een erkende installateur in Edam. Let op referenties en diploma’s (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  De installateur gaat de pelletkachel of ketel bij jou thuis plaatsen. Loop goed na of de rookgasafvoer goed geïnstalleerd wordt. Zorg ook voor een buffervat dat voldoet aan uw wensen. Probeer het systeem grondig uit. Is er sprake van een defect? Vraag na een oplossing bij het pelletkachel installatiebedrijf in Edam


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Edam?

Er zijn op dit moment diverse regelingen voor subsidie (denk dan aan de ISDE). Het aanbod omslaat duizenden pelletketel of pelletkachel systemen die op de lijst staan. De investeringssubsidie duurzame energie wordt getekend door het totale vermogen (KW) van de installatie. Een dergelijke subsidie maakt het laten plaatsen van een kachel uiteraard niet misselijk. Het exacte bedrag dat hiervoor gereserveerd is is uiteenlopend tussen €550 en €1150. Je kunt denken aan:

 • Icona Black LX up 9 (CMG), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • ADURO H2 v2 (Aduro), vermogen 6,8 [KW], €500 subsidie.
 • TILE³ PLUS (CADEL), vermogen 10 [KW], €500 subsidie.

Hoe kan ik mijn huis nog meer duurzaam maken?

Er zijn meerdere opties voor de consument die een energieneutrale woning wil voor de centrale verwarming in Edam. Wat zijn de mogelijkheden om een woning compleet duurzaam te maken? Hieronder hebben onze experts hun adviezen gegeven voor postcodegebied 1135.
 1. Isolatie: De eerste stap is altijd isoleren. Huizen gebouwd voor 2010 zijn daarbij gebaat.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Uiteraard voor de eigen energievraag, en je overschot terug te leveren (salderen).
 3. Warmtepomp: Een serieuze concurrent voor de pelletkachel centrale verwarming. Een dergelijk systeem haalt warmte uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een duurzame oplossing die gebruik maakt van energie van de zon en water kan opwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!