Pelletkachel kopen Hobrede

Vergelijk installateurs pelletketels Hobrede

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Hobrede kopen faciliteert de mogelijkheid om huizen op een milieuvriendelijke en zuinige manier te verwarmen. In plaats van gas gebruik je pellets. Dit zijn machinaal geperste korrels van zaagsel. We hebben te maken met meerdere type installaties, met unieke specificaties en voordelen. Aan de hand van pelletkachelrevolutie.nl doorzoek je veelzijdige gegevens die jou terzijde staan bij het maken van een goede keuze. Eigenlijk zijn er drie soorten modellen:

  kachel installateur 1477

 1. Pelletkachel: verwarmt één ruimte, wordt vaak in de woonkamer geplaatst.
 2. Pelletkachel-cv: biedt genoeg vermogen voor het hele huis. Wordt aangesloten op het CV-systeem.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en regelt warm tapwater. Let op: soms wordt het een pelletketel genoemd.
Welke kachel past bij jouw woning? Dat is afhankelijk van meerdere factoren. Belangrijk zijn: jouw type woning, het stoomniveau, en het budget. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieNoord-Holland
GemeenteEdam-Volendam
Postcode1477
Netnummer0299 (+31299)
Gasverbruik M31590 M3
Stroomverbruik kWh3420 kWh
Gemiddelde energierekening€181,00

Goedkoop een pelletkachel laten installeren (Update juni 2024)

Bent u op zoek naar een duurzame en sfeervolle verwarmingsbron? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Hobrede een uitstekende optie. Denk dan bijvoorbeeld aan de Saint Moritz Silent van het merk ThermorossiOok de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een duurzame en groene keuze om zowel warmte als sfeer in de woonkamer te halen. Het is gemakkelijk te bedienen, het is zeker niet duur, en u heeft recht op subsidies tot wel €1250
 • Ervaar het gemak en de sfeer, altijd met een interessant kostenplaatje
 • Kiezen voor een milieuvriendelijke oplossing
 • Eenvoudig te programmeren
 • ingebouwde pelletvoorraad
 • Door optimale verbranding Co² neutraal en zeer schoon
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. De kachel in de huiskamer geeft warmte af dat wordt ingezet voor het verwarmen van water in de CV-leidingen. Jouw HR-ketel hoeft zo minder hard te werken, wat een flinke gasbesparing kan realiseren. Een gemiddelde woning in de gemeente Edam-Volendamverbruikt 3420 kWh stroom en 3420 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energierekening van €181,00 in juni 2024. Aan de hand van een pelletkachel cv moederhaard kan men fors besparen. Ga prijzen pelletkachel Hobrede vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel werkt op basis van pellets. Dit zijn samengeperste houtkorrels, gemaakt van schoon hout afval. Het elektrisch ontstekingspatroon stelt het verbrandingsproces in werking. Verse lucht uit de bestaande woonruimte of buitenlucht zorgt voor zuurstof bij de vlam. Op deze wijze komt er warmte vrij die – met een speciale ventilator – de kamer in gaat.

Wat is een CV-pelletkachel?

De standaard pelletkachel is geschikt voor 1 kamer. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. Dit wordt gerealiseerd door de warmte via een buizennetwerk naar andere kamers te transporteren. Sommige pelletkachels worden rechtstreeks aangesloten op de CV-installatie (vloerverwarming/radiatoren).

Waarom een biomassaketel laten plaatsen?

Ook een biomassaketel is een prima vervanger voor de CV-ketel. Zo’n apparaat maakt gebruik van biomassa, waardoor er geen gas bij komt kijken. Standaard kiest men voor houtpellets of blokken. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De warmte die de ketel aanmaakt wordt gebruikt om leidingwater te verwarmen van je CV-installatie.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel is niet universeel. Er spelen zaken een rol zoals; de warmtevraag, prijzen en het type installatie. Experts gaan uit van een terugverdientijd tussen de 5 en 9 jaar. Hierna begint het besparen pas echt en betaalt u enkel de prijs van de houtpellets en maandelijkse afschrijving.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Legio Hollanders neigen naar een inbouw pelletkachel die aansluit op het interieur. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Hobrede waar medewerkers u alles over de producten kunnen vertellen. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook gemakkelijk een bestelling plaatsen of een pelletkachel op voorraad kopen. De prijzen van juni 2024 wisselen sterk. Prijzen van monteurs naast elkaar zetten is daarom een aanrader.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellets is een CO-2 neutrale brandstof voor in de kachel. Houtpellets worden ook wel pelletkorrels genoemd. Experts vragen zich af of dit groen en duurzaam is. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel worden berekend op basis van model/merk kachel en de benodigde warmte (hoeveel pellets je verbruikt).


Biomassaketel laten plaatsen in Hobrede

Een alternatieve totale-woning-installatie is de biomassaketel, vaak aangeduid als een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel draait op houtblokken of ander organisch materiaal. Dit model wordt gebruikt voor een verwarming toepassing en warm tapwater. De biomassaketel vervangt jouw CV-ketel. Het wordt gekenmerkt als groene en relatief goedkope optie: minder broeikasuitstoot, en het huis kan van het gas af.
 • Besparend, houtsnippers en pellets zijnrelatief goedkoop
 • Een duurzame keuze
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Interessant subsidie tot €950 per systeem.

pelletkachel installateurs in hobrede


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Dat maakt dat we weten naar wie de details en eventuele offerte toegezonden zal worden. Veel monteurs werken in een bepaalde regio.

 2. Verstel details over uw huis

  Hierna zie je wat vragen die gaan over jouw woning. Belangrijk zijn het soort woning, de staat van de isolatie, de aanwezigheid van zonnepanelen, en de samenstelling huishouden. Vul alles zo goed mogelijk in, dan kan de offerte goed aansluiten bij uw wensen. Aan de hand van je info kan de installateur een zinnige raming maken van het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Geef uw wensen door

  Een kachel om te genieten van extra warmte in de kamer of liever een product die voorziet in de volledige warmtevraag? En wat is het budget? Ook onderdelen als kleur / design en de afmetingen zijn belangrijk.

 4. Offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van populaire adviseurs en kies een goed bekendstaande installateur in Hobrede. Let op reviews en of het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel bij jou thuis plaatsen. Achterhaal of de rookgasafvoer in orde is. Koop ook altijd een uitgebreid buffervat met veel warmwateropslag. Neem de gehele installatie goed door. Functioneert de installatie niet goed? Neem zo spoedig mogelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Hobrede


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in Hobrede?

Recent kun je gebruik maken van velerlei subsidies en regelingen, onder andere de ISDE. We hebben het over honderden pelletketel en pelletkachel producten die zijn goedgekeurd door de overheid. De ondersteuning binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt gecalculeerd door het totale vermogen (KW) van het systeem. De subsidieregeling maakt de installatie van een kachel onmiskenbaar zeer belangrijk. De totale subsidie dat toepasbaar is ligt tussen €700 en €1250. Concreet kan dit er als volgt uitzien:

 • Drum LW up 15 (CMG), vermogen 15 [KW], €1400 subsidie.
 • ROUND12K-B (AMG S.p.A.), vermogen 9,1 [KW], €500 subsidie.
 • VISUAL LP9 (CAMINETTI), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.

Hoe kan ik mijn huis nog meer duurzaam maken?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor diegene die volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in Hobrede. Wat moet ik precies doen om een woning compleet duurzaam te maken? Op deze website geven we alvast een voorzetje voor postcodegebied 1477.
 1. Isolatie: Gewonnen warmte moet binnen blijven, daarom: isoleren! Huizen gebouwd voor 2010 zijn daarbij gebaat.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Om de pelletkachel of warmtepomp van stroom te voorzien, en lagere energierekening (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem maakt slim gebruik van energie uit de buitenlucht of bodem.
 4. Zonneboiler: een installatie die de energie van de zon gebruikt en water kan opwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!