Pelletkachel kopen Middelie

Vergelijk installateurs pelletketels Middelie

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Middelie kopen stelt jou in staat om jouw woning zonder aardgas te verwarmen. Ter vervanging van gas verbruik je namelijk unieke korrels van hout. Dit zijn geperste houtkorrels. Er bestaan tal van soorten installaties, met elk hun voordelen en nadelen. Door middel van deze pagina lees je accurate raadgeving die nuttig zijn bij het vergelijkingsproces van deze modellen. We maken onderscheid tussen drie soorten modellen:

  kachel installateur 1472

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: geschikt voor een totale verwarmde woning. Direct aangesloten op centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: geen aardgas meer, zorgt voor verwarming en zorgt tevens voor warm water uit de kraan. We bedoelen er hetzelfde mee als een pelletketel.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dat is afhankelijk van velerlei aspecten. Je kunt denken aan: woning-specificaties, hoe je de kachel gaat gebruiken, en wat je maximaal wilt uitgeven. Maak een keuze uit de inhoudsopgave.
ProvincieNoord-Holland
GemeenteEdam-Volendam
Postcode1472
Netnummer0299 (+31299)
Gasverbruik M31590 M3
Stroomverbruik kWh3420 kWh
Gemiddelde energierekening€181,00

Een pelletkachel laten installeren (Update mei 2024)

Geïnteresseerd in een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in Middelie iets om te overwegen. Denk aan de Aqua 25 Turbo New Glass van het merk Moretti DesignOok de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een “groene” en bewuste mogelijkheid om rendabel warmte en sfeer te creëren in de huiskamer. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, de terugverdientijd is interessant, en er zijn interessante subsidies, tot wel €950
 • Gemak, comfort en sfeer, ook voor een laag budget
 • Bewust bezig met duurzame energie
 • Een zeer hoog rendement
 • hoge gebruiksgemak dankzij de automatische ontsteking
 • Schonere lucht binnen en buitenhuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de bestaande CV-ketel gekoppeld. De kachel die vaak in de woonkamer staat warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. Een HR-ketel hoeft dan minder vermogen te leveren, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddelde woning in de gemeente Edam-Volendamverbruikt 3420 kWh stroom en 3420 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde maandelijkse energierekening van €181,00 in mei 2024. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan de energienota worden gedrukt. Meteen prijzen pelletkachel Middelie vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

In een pelletkachel stookt men pellets. Dit zijn cilindervormige staafjes, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. Het elektrische ontstekingsmechanisme zorgt dat de pellets branden. Buitenlucht of lucht uit de kamer voorziet de vlam van zuurstof. Op deze manier ontstaat er warmte die terug de kamer wordt ingeblazen.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

De reeds besproken pelletkachel verwarmt slechts één ruimte. De CV-pelletkachel kan met gebruiken voor de hele woning. Dit is mogelijk door de warmte via een buizennetwerk naar andere kamers te transporteren. Sommige apparaten kunnen rechtstreeks gekoppeld worden aan de CV (vloerverwarming/radiatoren).

In welke gevallen is een biomassaketel interessant?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief voor een gasketel. Een dergelijk systeem werkt op biomassa, en geen aardgas. In de basis zijn dat natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. De pelletketel wordt niet gebruikt voor directe warmte. De warmte die ontstaat door het verbranden van pellets wordt met warmtewisselaars gebruikt voor verwarming van je CV-installatie.

Na hoeveel jaar heb ik mijn pelletkachel terugverdiend?

De huidige pelletkachel terugverdientijd wissel sterk. Het is afhankelijk van variabelen als verbruik, de prijzen en het type installatie. Houd rekening met een gemiddelde terugverdientijd tussen de 2 en 7 jaar. Daarna gaat u het daadwerkelijk merken in de portemonnee en dient u rekening te houden met de inkoopprijs van pellets en afschrijving, onderhoud en vervangingen.

In de showroom een kachel kopen?

Meer en meer woningeigenaren denken na over een inbouw pelletkachel die aansluit op het interieur. Ga eens langs bij kachel showrooms in Middelie waar installateurs u de gangbare modellen kunnen verkopen. Prima service, en u kunt direct een bestelling plaatsen of een kachel in de aanbieding kopen. De actuele prijzen van mei 2024 zijn nogal variabel. Aanbieders en monteurs vergelijken is dus wel zo verstandig.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets is een CO-2 neutrale brandstof voor in de kachel. Houtpellets staan ook bekend als pelletkorrels. De mening lopen uiteen of deze manier wel milieuvriendelijk is. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van soort installatie en de warmtevraag (aantal verbrande pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Middelie

Een efficiënte en totale-woning-installatie is de biomassaketel, wat feitelijk hetzelfde is als een pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Deze installatie kan benut worden voor het verwarmingssysteem en tapwater voor douche en keuken. Deze biomassaketel is dus een 100% vervanger van de CV-ketel. We hebben het over een bewuste en voordelige optie: minder CO-2 belasting, en de woning wordt gasloos verwarmd.
 • Goedkope keuze, houtpellets of ander organisch afval zijn goedkoop vergeleken met gas
 • Schone verbranding door de hoge temperaturen
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Interessante subsidieregeling, tot wel €750 per systeem.

pelletkachel installateurs in middelie


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar wie de details en mogelijke offerte toegezonden mag worden. De meeste monteurs zijn beperkt tot een specifieke omgeving.

 2. Beschrijf de woning

  Nu volgen verschillende vragen over het huis. Onder andere de categorie van uw huis, de staat van de isolatie, de aanwezigheid van zonnepanelen, en gezinssamenstelling. Zorg dat u alles goed invult, dan kan de offerte goed aansluiten bij uw wensen. Na aanleiding van uw info kan de installateur een berekening maken van welk vermogen nodig is.

 3. Maak uw aanvraag concreet

  Een kachel om te genieten van extra warmte in de kamer of meer een product dat zorg draagt voor de centrale verwarming en warm water? En welke max. prijs heb je in het hoofd? Ook randvoorwaarden als en soort kachel en de maatvoering zijn beslissend.

 4. Prijzen en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van enkele monteurs en ga voor een goede installateur in Middelie. Bekijk de ervaringen van anderen en certificaten (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel in de woning monteren. Bekijk kritisch of het rookkanaal goed wordt geplaatst. Ga voor een buffervat dat groot genoeg is. Na plaatsing moet het systeem getest worden. Is er sprake van een defect? Neem dan gelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Middelie


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in Middelie?

Momenteel bestaan er verscheidene regelingen voor subsidie (denk dan aan de ISDE). Er zijn meer dan 1.850 pelletketel of pelletkachel modellen waarbij een subsidie mogelijk is. Hoe hoog deze investeringssubsidie duurzame energie is wordt getekend door het vermogen (KW) van de installatie. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is logischerwijs erg serieus. Het exacte subsidiebedrag dat toepasbaar is schommelt tussen €950 en €1050. Concreet kan dit er als volgt uitzien:

 • LP up 9, Steel (CMG), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • Italfuoco10N-B (AMG S.p.A.), vermogen 9,1 [KW], €500 subsidie.
 • RING LP9 (CAMINETTI), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.

Wat zijn duurzame alternatieven?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor wie de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in Middelie. Welke maatregelen moet ik treffen als ik streef naar nul op de meter? Op Pelletkachelrevolutie.nl hebben onze experts hun adviezen gegeven voor postcodegebied 1472.
 1. Isolatie: De eerste stap is altijd isoleren. Woning die gebouwd zijn 1990 hebben hier veel belang bij.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en lagere energierekening (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. Het systeem haalt warmte uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een duurzaam product dat slim gebruik maakt van de zon en water kan opwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!