Pelletkachel kopen Warder

Vergelijk installateurs pelletketels Warder

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Warder kopen opent nieuwe deuren om jouw woning zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. Je verbruikt geen duur en vervuilend gas, maar houtpellets. Dit zijn kleine staafjes uit geperst houtafval. Je vindt verschillende modellen kachels, met elk hun voordelen en nadelen. Door middel van deze website doorzoek je praktische toelichtingen die een bijdrage leveren aan het maken van een goede keuze. Er zijn grofweg 3 type modellen:

  kachel installateur 1473

 1. Pelletkachel: voor lokale verwarming, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt een groot deel van het huis. Direct aangesloten op centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. We bedoelen er hetzelfde mee als een pelletketel.
Wat is voor jou een geschikte kachel? Dat is afhankelijk van allerlei variabelen. We spreken over: type huis, het stoomniveau, en het budget. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieNoord-Holland
GemeenteEdam-Volendam
Postcode1473
Netnummer0299 (+31299)
Gasverbruik M31590 M3
Stroomverbruik kWh3420 kWh
Gemiddelde energierekening€181,00

Pelletkachel laten installeren door erkende installateur (Update april 2024)

Op zoek naar een mooie, functionele en duurzame manier van verwarmen? Dan is kiezen voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Warder wellicht iets voor jou. Denk dan bijvoorbeeld aan de CADEL KRISS 7 van het merk CADEL SRLOok de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een duurzame en groene keuze voor sfeer en warmte in de woonkamer. Het systeem is eenvoudig te bedienen, het is zeker niet duur, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €1500
 • Gemak, comfort en sfeer tegen een scherpe prijs
 • Uitsluitend goedgekeurde pellets gebruiken
 • Nóóit meer hout zagen en kloven
 • Automatische ontsteking
 • Schonere lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op het bestaande CV-systeem. Dat is handig! De kachel geeft warmte af dat wordt ingezet voor het verwarmen van water in de CV-leidingen. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddelde woning in de gemeente Edam-Volendamverbruikt 3420 kWh stroom en 3420 m3 gas wat uitdraait in een gemiddelde maandelijkse energierekening van €181,00 in april 2024. Geholpen door een pelletkachel cv moederhaard kan men fors besparen. Ga prijzen pelletkachel Warder vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

In een pelletkachel stookt men pellets. Dit zijn samengeperste houtkorrels, gemaakt van droog resthout. Een elektrische eenheid maakt dat pellets worden verbrand. Lucht uit de kamer of van buiten zorgt dat er zuurstof bij de vlam komt. Zodoende komt er warmte tot stand die natuurlijk weer de woonkamer in kan.

Wat is het verschil met een pelletkachel-CV?

De pelletkachel die het meest verkocht wordt installeert men voor 1 warme ruimte. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. De verwarming loopt door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige pelletkachels kunnen rechtstreeks gekoppeld worden aan de CV (radiatoren/vloerverwarming).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie i.v.m een HR ketel. Een dergelijke installatie maakt gebruik van biomassa, aardgas is dan verledentijd. In de basis zijn dat plantenresten, takken of houtblokken. De pelletketel wordt niet gebruikt voor directe warmte. De gewonnen warmte wordt met warmtewisselaars gebruikt voor verwarming van de CV-installatie.

Hoeveel jaar is de terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De terugverdientijd van de pelletkachel is zeer wisselend. Het wordt berekend op basis van de warmtevraag, prijzen en het model. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 3 en 9 jaar. Na deze periode kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en blijven alleen nog de inkoop van houtpellets en afschrijving, onderhoud en vervangingen.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Meer en meer huizenbezitters denken na over een krachtige inbouw pelletkachel die past in het interieur. Er zijn speciale kachel showrooms in Warder waar monteurs u de mogelijke opties kunnen showen. Zo maakt u het visueel, en kunt u direct een bestelling plaatsen of een pelletkachel op voorraad kopen. De prijzen van april 2024 zijn erg wisselend. De tarieven van verschillende monteurs vergelijken is daardoor een aanrader.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellets zijn feitelijk geperste houtkorrels. Houtpellets kennen we ook onder de naam pelletkorrels. De mening lopen uiteen of deze vorm wel duurzaam genoemd kan worden. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel komen tot stand door merk/type kachel en het stook niveau, oftewel het aantal verbrande pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Warder

Een krachtige en is de biomassaketel, vaak aangeduid als een pelletketel. Deze pellet cv-ketel draait op houtsnippers of houtblokken. Het systeem is toepasbaar voor de centrale verwarming en warm tapwater om te wassen en douchen. De biomassaketel kan het hele huis van warmte voorzien. Het is een duurzame en besparende optie: lagere CO-2 uitstoot, en de woning wordt gasloos verwarmd.
 • Betaalbaar, houtpellets of blokken zijn relatief goedkoop
 • Schone verbranding door de hoge temperaturen
 • Je woning van het gas af
 • Aantrekkelijke subsidies, tot wel €550 per product.

pelletkachel installateurs in warder


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar wie de productinfo en misschien de offerte aangeleverd kan worden. De meeste uitvoerders plaatsen kachels in een bepaald werkgebied in de regio.

 2. Beschrijf de woning

  Nu volgen speciale vragen m.b.t. jouw huis. Voorbeelden zijn het type woning, welke isolatie er is aangebracht, of er ook zonnepanelen aanwezig zijn, en de omvang van het huishouden. Sla geen vragen of details over, dan is de offerte een stuk waardevoller. Middels de ingevulde gegevens kan de installateur een berekening maken van welk vermogen nodig is.

 3. Maak uw vraag tastbaar

  Een kachel als designstuk, of juist een product dat er voor zorgt dat de CV-ketel helemaal de deur uit kan? En wat is de maximale bestedingsruimte? Ook zaken als ambiance en de afmetingen spelen een rol.

 4. Voorwaarden en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van enkele monteurs en kies een uitstekende installateur in Warder. Bekijk de reviews en controleer of benodigde keurmerken aanwezig zijn (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  Jouw installateur komt de pelletkachel of ketel in de woning plaatsen. Loop goed na of de rookgasafvoer in orde is. Zorg ook voor een buffervat (die is warm tapwater kan voorzien). De eerste dagen is het belangrijk goed te testen. Ontstaan er problemen? Neem zo spoedig mogelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Warder


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er ook pelletkachel subsidie in Warder?

In de huidige situatie zijn er diverse regelingen voor subsidie (denk dan aan de ISDE). Er zijn honderden pelletkachel en pelletketel producten die zijn goedgekeurd door de overheid. Het exacte bedrag van de investeringssubsidie duurzame energie wordt gecalculeerd door het vermogen in KW van het modellen. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel uiteraard extra interessant. Het exacte subsidiebedrag dat toepasbaar is ligt tussen de €700 en €1150. Je kunt denken aan:

 • LP up 9, Video Black (CMG), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • Italfuoco10-K (AMG S.p.A.), vermogen 9,1 [KW], €500 subsidie.
 • RONDE LP9 (CAMINETTI), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.

Zijn er verder nog meer duurzame energiebronnen?

Er zijn altijd meerdere opties te overwegen voor wie de gasaansluiting de deur uit wil doen voor de centrale verwarming in Warder. Welke maatregelen moet ik treffen om een energieneutraal huis te realiseren? Onderstaand hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 1473.
 1. Isolatie: De basis van elke woning is isolatie. Huizen gebouwd voor 2010 gaan al snel 30 – 40% minder gas verbruiken.
 2. Zonnepanelen: Je eigen stroomopwekking is fantastisch. Vanzelfsprekend voor de apparatuur in eigen huis, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Een CV-ketel alternatief, net als de pelletkachel centrale verwarming. Het apparaat gebruikt energie uit de directe omgeving.
 4. Zonneboiler: een systeem dat in staat is om de energie van de zon om te zetten in warmte en water kan opwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!