Pelletkachel kopen Schardam

Vergelijk installateurs pelletketels Schardam

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Schardam kopen faciliteert de mogelijkheid om huizen op een energiezuinige manier te verwarmen. Ter vervanging van gas verbruik je namelijk unieke korrels van hout. Dit omschrijven we als korrels van hout uit geperst houtafval. Je vindt tal van type installaties, die allemaal unieke eigenschappen hebben. Dankzij de pelletkachel-vergelijker ontdek jij waardevolle informatie die een bijdrage leveren aan het vergelijkingsproces van deze modellen. We maken onderscheid tussen drie type modellen:

  kachel installateur 1476

 1. Pelletkachel: verwarmt één ruimte, wordt vaak in de woonkamer geplaatst.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt meerdere ruimtes. Werkt samen met de centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt jouw hele woning en voorziet in de tapwater behoefte. Let op: soms wordt het een pelletketel genoemd.
Welke kachel is geschikt voor mij? Dat hangt af van meerdere zaken. Denk aan: type huis, de wensen, en hoeveel geld je gereserveerd hebt. Hieronder kan je meteen springen naar een bepaald thema.
ProvincieNoord-Holland
GemeenteEdam-Volendam
Postcode1476
Netnummer0299 (+31299)
Gasverbruik M31590 M3
Stroomverbruik kWh3420 kWh
Gemiddelde energierekening€181,00

Een pelletkachel laten installeren in de huiskamer (Update mei 2024)

Op zoek naar een duurzame en sfeervolle verwarmingsbron? Dan is de keuze voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Schardam wellicht iets voor jou. Denk dan bijvoorbeeld aan de Orchidea – Moonlight – Mariquita type TI 14 van het merk UNGARO S.r.L.Een andere populaire optie is Nordic Fire. We hebben het over een milieuvriendelijke manier om rendabel warmte en sfeer te creëren in de woonkamer. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, vele malen goedkoper dan gas, en u ontvangt een forse subsidie die oploopt tot €550
 • Ervaar het gemak en de sfeer voor aantrekkelijke prijzen
 • Gebruikt hernieuwbare, duurzame energie
 • Dag- of weekschema’s instellen
 • hoge gebruiksgemak dankzij de automatische ontsteking
 • Realiseren een schone verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de cv-installatie gekoppeld. De kachel in de woonkamer gebruikt de warmte ook om water in de CV-leidingen te verwarmen. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddelde woning in de gemeente Edam-Volendamgebruikt 3420 kWh stroom en 3420 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde maandelijkse energierekening van €181,00 in mei 2024. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel Schardam vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel loopt op pellets. Dat zijn blokjes geperst hout, gemaakt van schoon hout afval. Een speciale elektrische ontsteker zorgt ervoor dat pellets kunnen ontbranden. Externe luchttoevoer zorgt voor zuurstof voor de vlam. Zo wordt warmte gegenereerd die weer terug de woning in gaat.

Wat is een pelletkachel op CV?

De reguliere pelletkachel is bedoeld voor het opwarmen van 1 ruimte. Een pelletkachel-CV verwarmt meerdere ruimtes. Dit wordt gerealiseerd door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige pelletkachels worden rechtstreeks aangesloten op de CV-installatie (vloerverwarming/radiatoren).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie i.v.m de gasketel. Zo’n systeem werkt op basis van biomassa, in plaats van aardgas. Doorgaans zijn dit houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Vaak plaatst men deze pelletketels in de garage, bijkeuken of kelder. De warmte die gegenereerd wordt, wordt afgegeven aan het leidingwater van uw CV-installatie.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een pelletkachel?

De geschatte terugverdientijd van de pelletkachel is zeer wisselend. Het wordt berekend op basis van het vermogen, de prijzen, en welk type je koopt. Experts gaan uit van een terugverdientijd tussen de 2 en 7 jaar. Daarna kunt u fors besparen op de stookkosten en dient u rekening te houden met de variabele pelletkosten en jaarlijkse controle.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Meer en meer woningeigenaren preferereneen exclusieve inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Schardam waar adviseurs u de verschillende mogelijkheden laten zien. Zo kan u de kachels zien, en bovendien gewoon een model bestellen of een voorradig model kopen. De prijzen van mei 2024 kunnen sterk fluctueren. De tarieven van verschillende monteurs vergelijken is hierom wel zo handig.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellets zijn houtkorrels van geperst zuiver hout. Pelletkorrels noemen we ze ook wel, deze houtpellets. Het moet nog onderzocht worden of dit goed voor het milieu is. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel worden gevormd door categorie kachel en de benodigde warmte (hoeveel pellets je verbruikt).


Biomassaketel laten plaatsen in Schardam

Een nieuwe full-service mogelijkheid is de biomassaketel, we noemen dit ook wel een pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op organische materialen als hout of tuinafval. Het systeem kan gebruikt worden voor verwarming van de woning en warm tapwater om te wassen en douchen. Met de biomassaketel kan de CV-ketel dus de deur uit. Dit type kachel is een bewuste en relatief goedkope mogelijkheid: minder CO-2 uitstoot, en de woning wordt gasloos verwarmd.
 • Geld besparend, houtpellets, houtsnippers of houtblokken zijn goedkoop vergeleken met gas
 • Schone verbranding door de hoge temperaturen
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Interessante subsidieregeling, tot wel €700 per systeem.

pelletkachel installateurs in schardam


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Prive-details invoeren

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar wie de details en speciaal ook de offerte verstuurd mag worden. Veel aannemers werken in een specifieke omgeving.

 2. Wat voor soort huis heeft u?

  Nu volgen diverse vragen met betrekking tot jouw woning. Onder andere de grootte van het huis of de woning goed geïsoleerd is, of er ook zonnepanelen aanwezig zijn, en gezinssamenstelling. Sla geen vragen of details over, dan kan de offerte goed aansluiten bij uw wensen. Middels uw verstrekte info kan de installateur ook iets zeggen over welk vermogen nodig is.

 3. Maak uw aanvraag concreet

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of liever een systeem die een vervanger is van de CV-ketel? En welke max. prijs heb je in het hoofd? Ook onderdelen als de kleur en de breedte van de ketel doen er toe.

 4. Verschillende offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van meerdere experts en kies voor een geschikte installateur in Schardam. Bekijk de klantervaringen en certificaten (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  Het installatiebedrijf komt de pelletkachel of ketel thuis plaatsen. Achterhaal of er een goede afvoer wordt aangebracht. Plaats zeker ook een groot buffervat voor voldoende warm water. Na plaatsing moet het systeem getest worden. Werkt iets niet? Neem zo spoedig mogelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Schardam


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er voor mij ook pelletkachel subsidie in Schardam?

Hedendaags vind je veel verschillende regelingen voor subsidie (denk dan aan de ISDE). Er is keuze uit meer dan 1.800 pelletkachel of pelletketel modellen waarvoor subsidie aangevraagd kan worden. De investeringssubsidie duurzame energie wordt berekend door het totale vermogen (KW) van de installatie. Deze royale bonus maakt het geheel logischerwijs extra interessant. Het exacte subsidiebedrag dat toepasbaar is wisselt tussen de €850 en €1250. Hierbij een aantal voorbeelden:

 • Linea glass LW up 15 (CMG), vermogen 15 [KW], €1400 subsidie.
 • MILANO10-WKR (AMG S.p.A.), vermogen 9,1 [KW], €500 subsidie.
 • TOUR LP9 (CAMINETTI), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er zijn allerlei dingen te kiezen voor diegene die echt “0” op de meter wil voor de centrale verwarming in Schardam. Waaruit kan ik kiezen om mijn woning energieneutraal te maken? Hierna hebben onze experts hun adviezen gegeven voor postcodegebied 1476.
 1. Isolatie: Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije woning. Woning die gebouwd zijn 1990 halen daar veel winst uit.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Om de pelletkachel of warmtepomp van stroom te voorzien, en lagere energierekening (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een systeem dat concurreert met de pelletkachel centrale verwarming. Het apparaat benut de warmte uit de directe omgeving.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijke oplossing die zonlicht omzet in warmte en warm water in de woning kan verzorgen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!