Pelletkachel kopen Oosthuizen

Vergelijk installateurs pelletketels Oosthuizen

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Oosthuizen kopen stelt jou in staat om jouw woning op een energiezuinige manier te verwarmen. Als alternatief voor gas gebruik je pellets. Dit zijn machinaal geperste korrels van zaagsel. Je vindt verschillende type kachels, die allemaal unieke eigenschappen hebben. Aan de hand van de pelletkachel-vergelijker doorzoek je toepasbare aanbevelingen die nuttig zijn bij het vergelijkingsproces van deze modellen. We onderscheiden drie soorten kachels:

  kachel installateur 1474

 1. Pelletkachel: verwarmt één ruimte, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: een totaaloplossing voor de hele woning. Direct aangesloten op centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en zorgt ook voor warm tapwater. We spreken ook van een pelletketel.
Voor welke soort kachel moet ik gaan? Dit heeft te maken met verscheidene facetten. Bijvoorbeeld: woning-specificaties, wat je precies wilt verwarmen, en hoeveel geld je gereserveerd hebt. Klik hieronder op een van de onderwerpen voor meer info.
ProvincieNoord-Holland
GemeenteEdam-Volendam
Postcode1474
Netnummer0299 (+31299)
Gasverbruik M31590 M3
Stroomverbruik kWh3420 kWh
Gemiddelde energierekening€181,00

Goedkoop een pelletkachel laten installeren (Update juni 2024)

Bent u op zoek naar een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? In zo’n scenario is een pelletkachel kopen en laten installeren in Oosthuizen zeer interessant. Bijvoorbeeld de Dorica Silent van het merk ThermorossiOok de kachels van Nordic Fire zijn in trek. Uiteraard is dat een verantwoorde manier om het aangenaam warm te maken in de huiskamer. Eenvoudig te installeren, de terugverdientijd is interessant, en er zijn interessante subsidies, tot wel €1350
 • Aangename warmte, voor betaalbare prijzen
 • 100% milieuvriendelijke en ecologisch verantwoord
 • Eenvoudig te programmeren
 • Volautomatisch en gemakkelijk bedienen
 • Altijd een optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV werkt samen met de bestaande CV-ketel. De kachel in de huiskamer gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. Een HR-ketel hoeft dan minder vermogen te leveren, wat zal zorgen voor reductie in gasverbruik. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Edam-Volendamverbruikt 3420 kWh stroom en 3420 m3 gas wat volgt in een gemiddelde energierekening van €181,00 in juni 2024. Geholpen door een pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel Oosthuizen vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel brandt op pellets. Dit zijn samengeperste houtkorrels, gemaakt van droog resthout. Er is een elektrische ontsteker die zorgt dat de pellets branden. Externe luchttoevoer voorziet de vlam van zuurstof. Via dit proces ontstaat er warmte die terug de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een pelletkachel op CV?

Een normale pelletkachel verwarmt slechts één ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. Dit is mogelijk door de gegenereerde warmte uit te zetten naar andere kamers. Sommige kachels kunnen op de CV worden aangesloten (radiatoren/vloerverwarming).

Wanneer moet ik kiezen voor een biomassaketel?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief i.v.m een HR ketel. Deze installatie werkt op biomassa, en geen aardgas. Standaard kiest men voor houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Deze pelletketels worden geïnstalleerd in de kelder, garage of tussenruimte. De warmte die gegenereerd wordt, wordt direct toegepast op het leidingwater van jouw CV.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt loopt zeer uiteen. Er spelen zaken een rol zoals; de warmtevraag, prijzen en het model. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 2 en 7 jaar. Daarna kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en heeft u alleen nog de prijs van de houtpellets en onderhoud + afschrijvingen.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Steeds meer Hollanders preferereneen exclusieve inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. Er zijn speciale kachel showrooms in Oosthuizen waar experts u de gangbare modellen kunnen verkopen. Doorgaans kunt u hier gewoon een model bestellen of een voorradig model kopen. De prijzen van juni 2024 zijn ontzettend divers. De tarieven van verschillende monteurs vergelijken is dus wel zo verstandig.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellets zijn zijn kleine, lichte staafjes afkomstig uit geperst houtafval van zagerijen. Houtpellets noemen we ook pelletkorrels. Het moet nog onderzocht worden of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. De kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van het merk/type en de gebruiksintensiteit / aantal verstookte pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Oosthuizen

Een efficiënte en woning dekkende optie is de biomassaketel, installateurs spreken vaak over een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel stookt natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Deze installatie kan benut worden voor een verwarming toepassing en tapwater voor douche en keuken. Deze biomassaketel kan dus een volledige woning verwarmen. Het is een duurzame en aantrekkelijke beslissing: lagere CO-2 belasting, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Besparend, houtpellets, houtsnippers of houtblokken zijn veel betaalbaarder dan gas
 • Minder CO-2 uitstoot dan CV-ketel
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Hoge subsidies tot wel €1000 per ketel.

pelletkachel installateurs in oosthuizen


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Dat maakt dat we weten naar wie de details en speciaal ook de offerte aangeleverd kan worden. Veel bedrijven plaatsen kachels in een expliciet gebied.

 2. Beschrijf uw huis

  Hierna zie je wat vragen die gaan over jouw huis. Bijvoorbeeld de grootte van de woning of de woning goed geïsoleerd is, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en het aantal bewoners. Het correct invullen van de info is belangrijk, zo ontvang je een nauwkeurig prijsvoorstel. Aan de hand van de verstrekte info kan de installateur een schatting maken van het minimale vermogen van de kachel.

 3. Maak uw vraag tastbaar

  Een kachel die in het oog springt, of puur een model dat zorg draagt voor de centrale verwarming en warm water? En wat mag het kosten? Ook zaken als de kleur en gewenste afmeting zijn belangrijk.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van meerdere leveranciers en ga aan de slag met een betrouwbare installateur in Oosthuizen. Vraag naar ervaringen van anderen en diploma’s (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  De installateur gaat de pelletkachel of ketel in het huis monteren. Check of de rookgasafvoer in orde is. Zorg ook voor een buffervat met meer dan genoeg wateropslag. Neem de gehele installatie goed door. Is er sprake van een defect? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in Oosthuizen


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Beschikbaarheid pelletkachel subsidie in Oosthuizen?

Hedendaags vind je velerlei tegemoetkomingen en subsidies, zoals de ISDE. Er bestaan meer dan 1.800 pelletkachel en pelletketel installaties die op de ISDE-lijst staan. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie is afhankelijk van het vermogen (KW) van de installatie. De subsidieregeling maakt de installatie van een kachel uiteraard zeer belangrijk. Het subsidiebedrag dat men hiervoor opzij gezet heeft schommelt tussen de €700 en €1350. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden:

 • LP up 9, Videa Mirror (CMG), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • MILANO10-BKR (AMG S.p.A.), vermogen 9,1 [KW], €500 subsidie.
 • TILE LP9 (CAMINETTI), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.

Wat zijn duurzame alternatieven?

Er zijn meerdere opties voor de huizenbezitter die volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in Oosthuizen. Wat moet ik precies doen richting een energieneutrale woning? Hierna hebben we een aantal investeringen op een rij gezet voor postcodegebied 1474.
 1. Isolatie: Isolatie is altijd de basis van verduurzamen. Woning die gebouwd zijn 1990 hebben hier veel belang bij.
 2. Zonnepanelen: Je eigen stroomopwekking is fantastisch. Om de pelletkachel of warmtepomp van stroom te voorzien, en je overschot terug te leveren (salderen).
 3. Warmtepomp: Een serieuze concurrent voor de pelletkachel centrale verwarming. Deze installatie onttrekt energie uit de buitenlucht of bodem.
 4. Zonneboiler: een installatie die de zon gebruikt voor energie en water kan opwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!