Pelletkachel kopen Volendam

Vergelijk installateurs pelletketels Volendam

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Volendam kopen biedt jou de kans om huizen op een energiezuinige manier te stoken. Je stookt geen gas, maar houten pelletkorrels. Het betreft houtkorrels van geperst, zuiver hout. Er bestaan diverse installaties, die allemaal unieke eigenschappen hebben. Door gebruik te maken van deze pagina check jij actuele info die van pas komen bij het vergelijkingsproces van deze modellen. In de praktijk hebben we het over drie type modellen:

  kachel installateur 1131

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, wordt vaak in de woonkamer geplaatst.
 2. Pelletkachel-cv: kan meerdere ruimtes verwarmen. Direct aangesloten op centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt jouw hele woning en zorgt tevens voor warm tapwater. Let op: soms wordt het een pelletketel genoemd.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dat berekent men a.d.h.v. diverse zaken. Onder andere: jouw soort huis, wat het doel is, en wat je bestedingsruimte is. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieNoord-Holland
GemeenteEdam-Volendam
Postcode1131
Netnummer0299 (+31299)
Gasverbruik M31590 M3
Stroomverbruik kWh3420 kWh
Gemiddelde energierekening€181,00

Een pelletkachel laten installeren (Update juni 2024)

Behoefte aan een zuinige, gezellige en sfeervolle kachel? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Volendam wellicht iets voor jou. Neem bijvoorbeeld de STAR COMFORT AIR van het merk MCZNordic Fire is ook een uitstekende optie. Het is absoluut een “groene” en bewuste mogelijkheid om rendabel warmte en sfeer te creëren in de woonkamer. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, het is zeker niet duur, en u heeft recht op subsidies tot wel €550
 • Genieten van sfeer en warmte met een laag kostenplaatje
 • Bewust bezig met duurzame energie
 • Vaak geleverd met afstandsbediening
 • geen kans op een koolmonoxide vergiftiging
 • Minder last van geur of fijnstof
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt geplaatst in een systeem met CV. De (ingebouwde) kachel warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. Je HR-ketel zal op deze manier efficiënt werken, wat niet alleen geld maar ook uitstoot bespaart. Een gemiddelde woning in de gemeente Edam-Volendamgebruikt 3420 kWh stroom plus 3420 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energierekening van €181,00 in juni 2024. Geholpen door een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening fors omlaag. Gelijk prijzen pelletkachel Volendam vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

In de pelletkachel verstookt men pellets. Dit zijn cilindervormige staafjes, vaak gemaakt van zaagsel (houtafval). Het elektrisch ontstekingspatroon maakt dat pellets worden verbrand. Buitenlucht of lucht uit de kamer draagt zorg voor voldoende zuurstof bij de vlam. Wat volgt is opstijgende warmte die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is een pelletkachel op CV?

De reeds besproken pelletkachel verwarmt slechts één ruimte. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. Dat wordt gefaciliteerd door warmte lucht naar andere kamers te blazen. Sommige kachels worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (radiatoren/vloerverwarming).

Wat is een biomassaketel, en wanneer is dit interessant?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief voor je CV-ketel. Deze installatie verbruikt biomassa, in plaats van aardgas. In de basis zijn dat natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De gegenereerde warmte wordt weer overgebracht op het leidingwater van uw CV-installatie.

Hoeveel jaar is de terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De huidige pelletkachel terugverdientijd verschilt enorm. Het wordt berekend op basis van vermogen, de prijzen, en welk type je koopt. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 4 en 6 jaar. Zodra deze periode is verstreken kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en dient u rekening te houden met de prijs van de houtpellets en maandelijkse afschrijving.

In de showroom een kachel kopen?

Flink wat bewoners neigen naar een rendementvolle inbouw pelletkachel die qua design passen bij de woning. Er zijn kachel showrooms in Volendam waar consultants u kunnen adviseren over de producten. U kunt daar vaak meteen bestellen of een voorradig model kopen. De prijzen van juni 2024 fluctueren enorm. Installatiebedrijven met elkaar vergelijken is daardoor een aanrader.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellets zijn geperste houtkorrels, gemaakt van reststromen. Houtpellets staan ook bekend als pelletkorrels. Er is een actueel debat over de vraag of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel worden berekend op basis van het merk/type en de benodigde warmte (hoeveel pellets je verbruikt).


Biomassaketel laten plaatsen in Volendam

Een alternatieve populaire optie is de biomassaketel, in de volksmond ook wel een pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op houtsnippers of houtblokken. Dit model wordt aangeraden voor een CV toepassing en het warme water in huis. De biomassaketel is een duurzaam alternatief voor de CV-ketel. Het is een bewuste en prijs-interessante oplossing: beperkte vuile uitstoot, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Geld besparend, snippers, blokken of pellets van hout zijn relatief goedkoop
 • Biomassaproducten zijn hernieuwbaar en ecologisch verantwoord
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Royale subsidies, tot wel €800 per ketel.

pelletkachel installateurs in volendam


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Op die manier weten wij naar welk adres details en eventuele offerte verzonden zal worden. De meeste specialisten focussen zich op een eigen regio.

 2. Beschrijf de woning

  Wat volgt zijn relevante vragen inzake het huis. Voorbeelden zijn het type woning, wat er aan isolatie is gedaan, het aantal zonnepanelen, en het aantal gezinsleden. Vul alles zo goed mogelijk in, dan is de offerte direct kloppend en geschikt. Na aanleiding van je data kan de installateur ook iets zeggen over het benodigde vermogen.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Een mooie kachel in de kamer, of zelfs een installatie die er voor zorgt dat de CV-ketel helemaal de deur uit kan? En wat is het budget? Ook zaken als ambiance en de maatvoering maken deel uit van de beslissing.

 4. Verschillende offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van lokale en regionale adviseurs en ga aan de slag met een goed bekendstaande installateur in Volendam. Vraag om reviews en certificaten (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel op de gewenste plek installeren. Bekijk of de rookgasafvoer goed geïnstalleerd wordt. Kies ook voor een buffervat dat groot genoeg is. Test het systeem zorgvuldig. Iets niet in de haak? Neem zo spoedig mogelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Volendam


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er ook pelletkachel subsidie in Volendam?

Er zijn op dit moment verscheidene subsidie mogelijkheden als we kijken naar het ISDE programma. Je kan kiezen uit meer dan 1.850 pelletkachel en pelletketel producten die vallen onder deze regeling. De toekenning van de investeringssubsidie duurzame energie hangt af van het vermogen in KW van het modellen. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is vanzelfsprekend erg aantrekkelijk. De tegemoetkoming dat toe te passen is loopt uiteen tussen de €600 en €1350. Hierbij een aantal voorbeelden:

 • Dual LX up 9 (CMG), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • ADURO H1 v2 (Aduro), vermogen 6,8 [KW], €500 subsidie.
 • FRAME³ 9 kW (CADEL), vermogen 9,4 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor de bewoner die het huis energiezuinig wil maken voor de centrale verwarming in Volendam. Wat moet ik precies doen om een woning compleet duurzaam te maken? Op deze pagina geven we alvast een voorzetje voor postcodegebied 1130, 1131, 1132.
 1. Isolatie: Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije woning. Huizen gebouwd voor 2010 kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en goedkopere energiecontract (salderen).
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. Deze installatie profiteert van energie uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een duurzame installatie die de zon gebruikt voor energie en in huis warm water (in keuken en badkamer) verzorgd.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!