Pelletkachel kopen Kwadijk

Vergelijk installateurs pelletketels Kwadijk

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Kwadijk kopen opent nieuwe deuren om een woning op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. Als vervanger voor aardgas stook je unieke korrels van hout. Dit zijn geperste houtkorrels gemaakt van restafval. We onderscheiden verschillende type installaties, met elk hun voordelen en nadelen. Middels onze website lees je samengestelde informatie die van pas komen bij het laten plaatsen van een pelletkachel. In de praktijk hebben we het over 3 type modellen:

  kachel installateur 1471

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, wordt vaak in de woonkamer geplaatst.
 2. Pelletkachel-cv: geschikt voor een totale verwarmde woning. Werkt samen met de centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en zorgt ook voor warm tapwater. We spreken ook van een pelletketel.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dat ligt aan velerlei facetten. Belangrijk zijn: woning-specificaties, wat het doel is, en wat je maximaal wilt uitgeven. Klik hieronder op een van de onderwerpen voor meer info.
ProvincieNoord-Holland
GemeenteEdam-Volendam
Postcode1471
Netnummer0299 (+31299)
Gasverbruik M31590 M3
Stroomverbruik kWh3420 kWh
Gemiddelde energierekening€181,00

Een pelletkachel laten installeren in de huiskamer (Update juni 2024)

Zoek jij een zuinige, gezellige en sfeervolle kachel? Dan is de keuze voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Kwadijk iets om te overwegen. Je kunt kiezen voor de OMEGA van het merk MalavoltaMaar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een “groene” en bewuste mogelijkheid om het aangenaam warm te maken in de huiskamer. Het vergt weinig onderhoud, de terugverdientijd is interessant, en de subsidies lopen op tot wel €850
 • Warmte en comfort, ook voor de kleine portemonnee
 • Kiezen voor een milieuvriendelijke oplossing
 • Eenvoudig te bedienen
 • Automatische ontsteking
 • Schonere lucht binnen en buitenhuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. De kachel die vaak in de woonkamer staat verwarmt het water in de CV-leidingen. De HR-ketel wordt op die manier ontlast, wat veel energie en uitstoot bespaart. Een gemiddeld huis in de gemeente Edam-Volendamconsumeert 3420 kWh stroom plus nog eens 3420 m3 gas wat uitdraait in een gemiddelde energierekening van €181,00 in juni 2024. Door te investeren in een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening al snel omlaag. Nu prijzen pelletkachel Kwadijk vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

De pelletkachel werkt op pellets. Dit zijn samengeperste houtkorrels, afkomstig van resthout. Het elektrisch ontstekingspatroon stelt het verbrandingsproces in werking. Verse lucht van binnen of buiten voorziet de vlam van zuurstof. Via dit proces ontstaat er warmte die terug de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een pelletkachel met CV aansluiting?

De standaard pelletkachel is effectief voor 1 ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. Dat kan door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige kachels worden aan de CV gekoppeld (vloerverwarming/radiatoren).

In welke gevallen is een biomassaketel interessant?

Een biomassaketel is een ‘groen’ alternatief i.v.m een HR ketel. Deze ketel stookt op biomassa, waardoor er geen gas bij komt kijken. Doorgaans zijn dit snippers, blokken of pellets van hout. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De gewonnen warmte wordt direct toegepast op het leidingwater van de CV-installatie.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De geschatte terugverdientijd van de pelletkachel is erg variabel. Veel aspecten hebben invloed; het vermogen, de prijzen, en het model. Houd rekening met een gemiddelde terugverdientijd tussen de 6 en 9 jaar. Daarna kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en blijven alleen nog de kosten van de pellets en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

In de showroom een kachel kopen?

Flink wat Nederlanders gaan voor een efficiënte inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. U kunt een afspraak maken bij kachel showrooms in Kwadijk waar medewerkers u de gangbare modellen kunnen verkopen. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook gemakkelijk een bestelling plaatsen of een pelletkachel op voorraad kopen. De marktprijzen (juni 2024) zijn ontzettend divers. Aanbieders en monteurs vergelijken is om deze reden een aanrader.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellets zijn cilindervormige houtkorrels die bestaan uit samengeperste stukjes schoon hout. Pelletkorrels noemen we ze ook wel, deze houtpellets. Experts vragen zich af of dit gezond en milieuvriendelijk is. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel worden berekend op basis van categorie kachel en het stook niveau, oftewel het aantal verbrande pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Kwadijk

Een alternatieve populaire optie is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel werkt op plantenresten, takken of houtblokken. Het systeem wordt aangeraden voor een CV toepassing en het warme water in huis. Met de biomassaketel kan de CV-ketel dus de deur uit. Dit type kachel is een milieubewuste en prijs-interessante beslissing: beperkte vieze CO-2 uitstoot, en de woning wordt gasloos verwarmd.
 • Besparend, houtsnippers en pellets zijngoedkoop vergeleken met gas
 • Biomassaproducten zijn hernieuwbaar en ecologisch verantwoord
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Gemiddelde subsidie van €1350 per product.

pelletkachel installateurs in kwadijk


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Dat maakt dat we weten naar wie de details en tevens de offerte verzonden moet worden. Veel installateurs zijn actief in een specifieke omgeving.

 2. Omschrijf uw woning

  In stap 2 treft u verschillende vragen omtrent uw woning. Belangrijk zijn de grootte van het huis de staat van de isolatie, of er zonnepanelen aanwezig zijn, en aantal huisgenoten. Het correct invullen van de info is belangrijk, zo ontvang je een nauwkeurig prijsvoorstel. Geleid door uw ingevulde data kan de installateur ook iets zeggen over het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Een kachel als designstuk, of een systeem die er voor zorgt dat de CV-ketel helemaal de deur uit kan? En hoeveel heb je precies te besteden? Ook onderdelen als het design en de breedte van de ketel zijn belangrijk.

 4. Verschillende offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van lokale en regionale specialisten en maak een keuze voor een uitstekende installateur in Kwadijk. Bekijk de verhalen van andere klanten en controleer of benodigde keurmerken aanwezig zijn (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel in het huis monteren. Bekijk goed of het rookkanaal goed wordt geplaatst. Neem ook een buffervat dat genoeg water kan bevatten. Probeer verschillende functies uit. Werkt iets niet? Meld dit dan altijd direct bij het pelletkachel installatiebedrijf in Kwadijk


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Kwadijk?

Er zijn op dit moment allerhande subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. Je vindt honderden pelletketel of pelletkachel modellen die op de lijst staan. De vergoeding binnen de investeringssubsidie duurzame energie hangt af van het vermogen in KW van het model. Dat maakt de aanschaf van deze kachels overduidelijk erg aantrekkelijk. Het bedrag dat toe te passen is vinden we terug tussen de €550 en €1000. Hieronder een paar rekenvoorbeelden:

 • LP up 9, Rafale (CMG), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • Italfuoco10-N-W (AMG S.p.A.), vermogen 9,1 [KW], €500 subsidie.
 • NOIR LP9 (CAMINETTI), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik nog meer doen aan duurzame energie?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor de huizenbezitter die echt “0” op de meter wil voor de centrale verwarming in Kwadijk. Welke stappen moet ik ondernemen om mijn woning energieneutraal te maken? Op deze pagina hebben we een aantal investeringen op een rij gezet voor postcodegebied 1471.
 1. Isolatie: Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije woning. Woning die gebouwd zijn 1990 kunnen hier enorm efficiëntie uit halen.
 2. Zonnepanelen: Het zelfstandig opwekken van stroom biedt uitkomst. Om jouw apparatuur van stroom te voorzien, en je overschot terug te leveren (salderen).
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. Het systeem maakt slim gebruik van energie uit de buitenlucht, water of bodem.
 4. Zonneboiler: een systeem dat zonlicht omzet in warmte en zorgt voor warm tapwater.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!