Pelletkachel kopen Beets

Vergelijk installateurs pelletketels Beets

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Beets kopen maakt het mogelijk om jouw huis op een energiezuinige manier te stoken. Je verbruikt geen duur en vervuilend gas, maar unieke korrels van hout. Het betreft korrels van hout uit geperst houtafval. Er bestaan velerlei modellen kachels, met elk hun voordelen en nadelen. Dankzij onze website doorzoek je waardevolle info die nuttig zijn bij het vergelijken van de mogelijkheden. Feitelijk zijn er 3 soorten modellen:

  kachel installateur 1475

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, doorgaans te vinden in de huiskamer.
 2. Pelletkachel-cv: biedt genoeg vermogen voor het hele huis. Direct aangesloten op centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en zorgt tevens voor warm tapwater. Let op: soms wordt het een pelletketel genoemd.
Welke kachel wordt aangeraden? Dat is afhankelijk van diverse variabelen. Onder andere: type huis, hoe je de kachel gaat gebruiken, en de maximum prijs. Spring direct door naar het thema waar je meer over wilt lezen.
ProvincieNoord-Holland
GemeenteEdam-Volendam
Postcode1475
Netnummer0299 (+31299)
Gasverbruik M31590 M3
Stroomverbruik kWh3420 kWh
Gemiddelde energierekening€181,00

Goedkoop een pelletkachel laten installeren (Update juni 2024)

Behoefte aan een zuinige, gezellige en sfeervolle kachel? In zo’n geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Beets zeker een goede optie. Bijvoorbeeld de FREE van het merk FreepointOf wat te denken van het merk Nordic Fire. We spreken dan namelijk over een milieuvriendelijke manier om sfeer en warmte in de huiskamer te creëren. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, het is relatief goedkoop, en er is een royale subsidie mogelijk tot wel €1500
 • Gemak, comfort en sfeer met een laag kostenplaatje
 • Pellets zijn 100% geproduceerd van afvalhout
 • Dag- of weekschema’s instellen
 • Automatische pellet invoer waardoor lang gestookt kan worden
 • Hoger rendement dan klassieke kachels
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV werkt samen met de bestaande CV-ketel. De kachel die vaak in de woonkamer staat verwarmt niet alleen de kamer, maar ook water in de CV-leidingen. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, wat zal zorgen voor reductie in gasverbruik. Een gemiddelde woning in de gemeente Edam-Volendamverbruikt 3420 kWh stroom en 3420 m3 gas wat uitmondt in een gemiddelde maandelijkse energienota van €181,00 in juni 2024. Middels een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening al snel omlaag. Nu prijzen pelletkachel Beets vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel werkt op basis van pellets. Dit zijn kleine houten korrels, gemaakt van droog resthout. Een elektrisch ontstekingspatroon stelt het verbrandingsproces in werking. Schone omgevingslucht zorgt voor zuurstof voor de vlam. Zodoende komt er warmte tot stand die natuurlijk weer de woonkamer in kan.

Wat is een pelletkachel met CV aansluiting?

De standaard pelletkachel verwarmt slechts één ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere vertrekken verwarmen. Dit wordt gerealiseerd door de warmte via een buizennetwerk naar andere kamers te transporteren. Sommige kachels worden rechtstreeks aangesloten op de CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

Waarom een biomassaketel laten plaatsen?

Ook een biomassaketel is een prima vervanger i.v.m je CV-ketel. Een dergelijke installatie stookt op biomassa, en heeft dus geen gas nodig. In de basis zijn dat organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De warmte die ontstaat door het verbranden van pellets wordt effectief overgebracht op het leidingwater van je CV.

Wat is de geschatte terugverdientijd van de pelletkachel?

De pelletkachel-terugverdientijd wissel sterk. Dit is namelijk sterk afhankelijk van warmtevraag, prijzen en het soort kachel. Experts gaan uit van een terugverdientijd tussen de 3 en 9 jaar. Zodra deze periode is verstreken kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en dient u rekening te houden met de inkoop van houtpellets en inspectie / reparaties.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Flink wat huizenbezitters kiezen voor een rendementvolle inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. Bezoek eens kachel showrooms in Beets waar experts u alle verschillende systemen kunnen tonen. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook gewoon een model bestellen of een showroommodel in de aanbieding kopen. De actuele prijzen van juni 2024 zijn ontzettend divers. Prijzen van monteurs naast elkaar zetten is daarom wel zo handig.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellets is een CO-2 neutrale brandstof voor in de kachel. Houtpellets kennen we ook onder de naam pelletkorrels. Onderzoek moet nog uitwijzen of het milieu wel voldoende ontlast wordt. De afschrijvingen en kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van model/merk kachel en de benodigde warmte (hoeveel pellets je verbruikt).


Biomassaketel laten plaatsen in Beets

Een innovatieve en handige mogelijkheid is de biomassaketel, wat feitelijk hetzelfde is als een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel werkt op biomassa als houtsnippers/blokken. De biomassaketel wordt aangeraden voor de verwarmingsinstallatie en warm tapwater om te wassen en douchen. Met de biomassaketel kan de CV-ketel dus de deur uit. Het betreft een milieuvriendelijke en kostenbesparende optie: lagere uitstoot van CO-2, en het huis kan van het gas af.
 • Goedkoop, biomassa is lang niet zo duur als gas
 • Relatief lage uitstoot van CO-2
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Subsidies tot wel €750 per systeem.

pelletkachel installateurs in beets


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Graag horen wij naar welk adres details en speciaal ook de offerte verzonden zal worden. De meeste uitvoerders focussen zich op een expliciet gebied.

 2. Wat voor soort huis heeft u?

  In de volgende stap ziet u diverse vragen inzake je huis. Relevant zijn het soort huis, de mate van isolatie, of er zonnepanelen aanwezig zijn, en het aantal bewoners. Sla geen vragen of details over, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Na aanleiding van uw info kan de installateur een zinnige raming maken van het benodigde vermogen.

 3. Geef uw wensen door

  Een kachel als designstuk, of zelfs een model die zorg draagt voor de centrale verwarming en warm water? En wat is het budget? Ook variabelen als ambiance en de afmetingen spelen een rol.

 4. Verschillende offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van diverse leveranciers en ga aan de slag met een uitstekende installateur in Beets. Let op referenties en kijk of het bedrijf wel gecertificeerd is (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  De installateur komt de pelletkachel of ketel thuis plaatsen. Bekijk kritisch of de rookgasafvoer in orde is. Neem ook een buffervat dat genoeg water kan bevatten. De eerste dagen is het belangrijk goed te testen. Werkt iets niet? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in Beets


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Beschikbaarheid pelletkachel subsidie in Beets?

Tegenwoordig zijn er allerlei tegemoetkomingen en subsidies, zoals de ISDE. Er zijn meer dan 1.900 pelletketel en pelletkachel producten die op de ISDE-lijst staan. De vergoeding binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt berekend door het vermogen (KW) van de installatie. Dat maakt de aanschaf van deze kachels overduidelijk aantrekkelijk. Het exacte subsidiebedrag dat hiervoor gereserveerd is schommelt tussen de €650 en €1000. Concreet kan dit er als volgt uitzien:

 • Cave LW up 15 (CMG), vermogen 15 [KW], €1400 subsidie.
 • MILANO10-KKR (AMG S.p.A.), vermogen 9,1 [KW], €500 subsidie.
 • TOP LP9 (CAMINETTI), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.

Wat zijn duurzame alternatieven?

Er bestaan allerlei alternatieven voor diegene die de gasaansluiting de deur uit wil doen voor de centrale verwarming in Beets. Welke stappen moet ik ondernemen om een woning compleet duurzaam te maken? Op deze website hebben we een lijst geplaatst met ideeën voor postcodegebied 1475.
 1. Isolatie: Gewonnen warmte moet binnen blijven, daarom: isoleren! Bestaande bouw (van 2005 en ouder) halen daar veel winst uit.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom opwekken heeft veel voordelen. Om jouw apparatuur van stroom te voorzien, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Een goed alternatief van de pelletkachel centrale verwarming. Het systeem profiteert van energie uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een oplossing die de energie van de zon gebruikt en voorziet in warm water in huis.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!