Pelletkachel kopen Purmer

Vergelijk installateurs pelletketels Purmer

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Purmer kopen is bij uitstek geschikt om huizen op een milieuvriendelijke en zuinige manier te verwarmen. Als alternatief voor gas gebruik je unieke korrels van hout. Dit zijn machinaal geperste korrels van zaagsel. We onderscheiden verscheidene kachels, die elk geschikt zijn in specifieke situaties. Door gebruik te maken van deze website bekijk jij actuele raadgeving die helpen bij het kiezen van een goede kachel + monteur. We onderscheiden drie soorten installaties:

  kachel installateur 1481

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, doorgaans te vinden in de huiskamer.
 2. Pelletkachel-cv: kan meerdere ruimtes verwarmen. Direct aangesloten op centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor de verwarming en voorziet in de tapwater behoefte. Soms wordt er gesproken over een pelletketel.
Welke kachel past bij jouw woning? Dat berekent men a.d.h.v. meerdere randvoorwaarden. Dit zijn natuurlijk: type woning, hoe je de kachel gaat gebruiken, en het budget. Klik hieronder op een van de onderwerpen voor meer info.
ProvincieNoord-Holland
GemeenteEdam-Volendam
Postcode1481
Netnummer0299 (+31299)
Gasverbruik M31590 M3
Stroomverbruik kWh3420 kWh
Gemiddelde energierekening€181,00

Betaalbaar een pelletkachel laten installeren (Update april 2024)

Geïnteresseerd in eem manier om de woonkamer op een sfeervolle manier te verwarmen? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Purmer zeer interessant. Denk dan bijvoorbeeld aan de Magis van het merk Tecno Cover S.r.l. – Stove ItalyOf wat te denken van het merk Nordic Fire. We spreken dan namelijk over een “groene” en bewuste mogelijkheid voor sfeer en warmte in de woonkamer. Het is gemakkelijk te bedienen, het bespaart geld, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €950
 • Design en warme sfeer voor lagere prijzen
 • Uitsluitend goedgekeurde pellets gebruiken
 • Vaak geleverd met afstandsbediening
 • temperatuurregeling kan automatisch worden geregeld
 • Schone lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV werkt samen met de bestaande CV-ketel. Dat is handig! De kachel gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, wat een flinke gasbesparing kan realiseren. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Edam-Volendamgebruikt 3420 kWh stroom en nog eens 3420 m3 gas wat volgt in een gemiddelde energienota van €181,00 in april 2024. Door te investeren in een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening fors omlaag. Gelijk prijzen pelletkachel Purmer vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

In een pelletkachel stookt men pellets. Het betreft kleine houten staafjes, vaak gemaakt van zaagsel (houtafval). Er is een elektrische ontsteker die maakt de verbranding van pellets mogelijk. Verse lucht van binnen of buiten zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Op deze wijze komt er warmte vrij die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een pelletkachel met CV aansluiting?

De meest gangbare pelletkachel is bedoeld voor het opwarmen van 1 ruimte. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. Dit wordt gerealiseerd door de gegenereerde warmte uit te zetten naar andere kamers. Sommige kachels worden rechtstreeks aangesloten op de CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

Waarom een biomassaketel laten plaatsen?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie voor je CV-ketel. Een dergelijk systeem maakt gebruik van biomassa, in plaats van duur en vervuilend gas. Standaard kiest men voor houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Zo’n pelletketel is puur functioneel en niet decoratief interessant. De warmte die uit het proces ontstaat wordt effectief overgebracht op het leidingwater van je centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de terugverdientijd van de investering?

De pelletkachel-terugverdientijd wissel sterk. Het wordt berekend op basis van het verbruik, de prijzen en welk type je koopt. Experts gaan uit van een terugverdientijd tussen de 3 en 8 jaar. Na deze periode geniet u van relatief lage stookkosten en heeft u alleen nog de kosten van de pellets en jaarlijkse controle.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Steeds meer woningeigenaren oriënteren zich op een rendementvolle inbouw pelletkachel die qua design passen bij de woning. U kunt een afspraak maken bij kachel showrooms in Purmer waar consultants u alles over de producten kunnen vertellen. Handig, want u kunt hier vaak een bestelling doornemen of een pelletkachel op voorraad kopen. Desondanks, prijzen in april 2024 zijn ontzettend divers. Prijzen van monteurs naast elkaar zetten is dus een wijs besluit.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets zijn geperste houtkorrels, gemaakt van reststromen. Houtpellets noemen we ook pelletkorrels. De mening lopen uiteen of deze manier wel milieuvriendelijk is. De dagelijkse kosten van een pelletkachel worden berekend op basis van type kachel en het stook niveau, oftewel het aantal verbrande pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Purmer

Een alternatieve full-service mogelijkheid is de biomassaketel, vaak aangeduid als een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel stookt houtpellets, houtsnippers of houtblokken. De ketel kan gebruikt worden voor een verwarming toepassing en warm tapwater. De biomassaketel is een duurzaam alternatief voor de CV-ketel. Wij omschrijven dit als een milieubewuste en prijs-interessante installatie: minder broeikasuitstoot, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Bezuinigen, organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval zijn veel betaalbaarder dan gas
 • Minder CO-2 uitstoot dan CV-ketel
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Hoge subsidies tot wel €450 per product.

pelletkachel installateurs in purmer


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Dat maakt dat we weten naar wie specificaties en uiteraard de offerte aangeleverd mag worden. De meeste uitvoerders werken in een specifieke omgeving.

 2. Beschrijf de woning

  Wat volgt zijn speciale vragen aangaande jouw woonobject. Denk aan het type huis, of de woning goed geïsoleerd is, het aantal zonnepanelen, en gezinssamenstelling. Zorg dat u alles goed invult, anders kan de installateur geen concrete offerte maken. Aan de hand van uw ingevulde data maakt de installateur een grove inschatting van hoeveel vermogen de ketel moet hebben.

 3. Omschrijf specifieke behoeften

  Wilt u plaatselijke sfeerverwarming, of een product dat in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En wat mag het kosten? Ook onderdelen als kleur / design en de breedte van de ketel kunnen impact hebben.

 4. Meerdere offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van diverse leveranciers en kies voor een goede installateur in Purmer. Houd rekening met ervaringen van anderen en eventuele lidmaatschap bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  Het installatiebedrijf komt de pelletkachel of ketel in de woning monteren. Controleer of de rookafvoer in orde is. Koop ook altijd een uitgebreid buffervat met veel warmwateropslag. Probeer verschillende functies uit. Ontstaan er problemen? Neem zo spoedig mogelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Purmer


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe zit het met de pelletkachel subsidie in Purmer?

Recent kun je gebruik maken van meerdere subsidies en tegemoetkomingen (binnen de ISDE regeling). Er zijn duizenden pelletkachel en pelletketel installaties waarbij een subsidie mogelijk is. De investeringssubsidie duurzame energie hangt af van het totale vermogen (KW) van het model. Dat maakt de aanschaf van deze kachels overduidelijk erg aantrekkelijk. Het bedrag dat hiervoor doelmatig wordt toegekend loopt uiteen tussen €850 en €1450. Een aantal interessante opties:

 • LW up 15 Dual LW (CMG), vermogen 15 [KW], €1400 subsidie.
 • ROUND12K-K (AMG S.p.A.), vermogen 9,1 [KW], €500 subsidie.
 • ALPINA LP6 (CAMINETTI), vermogen 6 [KW], €500 subsidie.

Wat zijn duurzame alternatieven?

Er zijn meerdere opties voor de bewoner die gasvrij wil leven voor de centrale verwarming in Purmer. De vraag is; wat kan ik doen met het oog op energieneutraal leven? In de paragraaf hierna hebben onze experts hun adviezen gegeven voor postcodegebied 1481.
 1. Isolatie: Begin met het isoleren van de woning. Huizen gebouwd voor 2010 halen daar veel winst uit.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Om te gebruiken voor je eigen stroomvraag, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Een systeem dat concurreert met de pelletkachel centrale verwarming. De installatie haalt energie uit de buitenlucht, water of bodem.
 4. Zonneboiler: een innovatieve installatie die slim gebruik maakt van de zon en warm water in de woning kan verzorgen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!