Pelletkachel kopen Maria Hoop

Vergelijk installateurs pelletketels Maria Hoop

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Maria Hoop kopen is bij uitstek geschikt om een woning op een energiezuinige manier te stoken. Ter vervanging van gas verbruik je namelijk houtpellets. Het betreft geperste houtkorrels. Er is keuze uit tal van type installaties, die elk geschikt zijn in specifieke situaties. Via deze website doorzoek je toepasbare info die nuttig zijn bij het vergelijkingsproces van deze modellen. Eigenlijk zijn er 3 soorten modellen:

  kachel installateur 6105

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, wordt vaak in de woonkamer geplaatst.
 2. Pelletkachel-cv: kan meerdere ruimtes verwarmen. Gesloten systeem met centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en zorgt tevens voor warm water uit de kraan. Installateurs hebben het vaak over pelletketel.
Welke kachel past bij jouw woning? Dat is afhankelijk van meerdere randvoorwaarden. Je kunt denken aan: type woning, het doel van de kachel, en hoeveel je te besteden hebt. Hieronder kan je meteen springen naar een bepaald thema.
ProvincieLimburg
GemeenteEcht-Susteren
Postcode6105
Netnummer0475 (+31475)
Gasverbruik M31630 M3
Stroomverbruik kWh3310 kWh
Gemiddelde energierekening€181,00

Betaalbaar een pelletkachel laten installeren (Update april 2024)

Behoefte aan een duurzame en sfeervolle verwarmingsbron? Dan is de keuze voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Maria Hoop zeer interessant. Denk dan bijvoorbeeld aan de Evia van het merk EdilKaminNordic Fire is ook een uitstekende optie. Het is absoluut een goede en zuinige optie om het aangenaam warm te maken in de huiskamer. Het vergt weinig onderhoud, stukken schoner dan de open haard, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €850
 • Design en warme sfeer, ook voor de kleine portemonnee
 • Kiezen voor een milieuvriendelijke oplossing
 • Eenvoudig te programmeren
 • Automatische pellet invoer waardoor lang gestookt kan worden
 • Hoger rendement dan klassieke kachels
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de cv-installatie gekoppeld. De kachel in de woonkamer verwarmt niet alleen de kamer, maar ook water in de CV-leidingen. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, minder uitstoot en minder duur gasverbruik. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Echt-Susterenconsumeert 3310 kWh stroom en 3310 m3 gas wat uitdraait in een gemiddelde maandelijkse energienota van €181,00 in april 2024. Geholpen door een pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel Maria Hoop vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel werkt op basis van pellets. Dat zijn blokjes geperst hout, geproduceerd van samengeperste houtvezels. Het elektrisch ontstekingspatroon stelt het verbrandingsproces in werking. Externe luchttoevoer zorgt dat er zuurstof bij de vlam komt. Op deze manier ontstaat er warmte die terug de kamer wordt ingeblazen.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

De gewone pelletkachel installeert men voor 1 warme ruimte. De CV-pelletkachel kan met gebruiken voor de hele woning. Dit kan door warmte lucht naar andere kamers te blazen. Sommige cv-pelletkachels worden rechtstreeks aangesloten op de CV-installatie (vloerverwarming/radiatoren).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief i.v.m je CV-ketel. Zo’n systeem heeft enkel biomassa nodig, in plaats van aardgas. Doorgaans zijn dit plantenresten, takken of houtblokken. Vaak plaatst men deze pelletketels in de garage, bijkeuken of kelder. De warmte die ontstaat door het verbranden van pellets wordt afgegeven op het leidingwater van jouw CV-installatie.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt is tamelijk flexibel. Dit is namelijk sterk afhankelijk van het verbruik, de prijzen en het model. Experts gaan uit van een terugverdientijd tussen de 4 en 8 jaar. Zodra deze periode is verstreken kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en heeft u enkel te maken met de inkoop van houtpellets en eventueel onderhoud.

In de showroom een kachel kopen?

Legio mensen gaan voor een efficiënte inbouw pelletkachel met aandacht voor een esthetisch fraaie afwerking. Bezoek eens kachel showrooms in Maria Hoop waar installateurs u kunnen adviseren over de producten. Doorgaans kunt u hier eenvoudig een bestelling doen of een kachel in de aanbieding kopen. De prijzen van april 2024 fluctueren enorm. De tarieven van verschillende monteurs vergelijken is vanzelfsprekend geen gek idee.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellets is een CO-2 neutrale brandstof voor in de kachel. Houtpellets worden ook wel pelletkorrels genoemd. Er is veel discussie of dit groen en duurzaam is. De wekelijkse kosten van een pelletkachel worden gevormd door categorie kachel en de benodigde warmte (hoeveel pellets je verbruikt).


Biomassaketel laten plaatsen in Maria Hoop

Een nieuwe handige mogelijkheid is de biomassaketel, vaak aangeduid als een pelletketel. Deze pellet cv-ketel draait op houtpellets of blokken. De ketel wordt gebruikt voor het verwarmingssysteem en warm tapwater om te wassen en douchen. De biomassaketel vervangt jouw CV-ketel. We hebben het over een milieubewuste en kostenbesparende optie: minder CO-2 belasting, en de gaskraan gaat dicht.
 • Goedkope keuze, plantenresten, takken of houtblokken zijn goedkoper dan gas
 • Schone verbranding door de hoge temperaturen
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Interessante subsidieregeling, tot wel €650 per product.

pelletkachel installateurs in maria-hoop


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek uw gegevens

  Op die manier weten wij naar welke persoon de specificaties en misschien de offerte toegezonden zal worden. De meeste aannemers zijn werkzaam in hun eigen streek.

 2. Beschrijf de woning

  Wat volgt zijn relevante vragen m.b.t. je woonobject. Onder andere de categorie van uw huis, de isolatiewaarden, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en aantal inwonende mensen. Voer de gegevens zo volledig mogelijk in, dan is de offerte een stuk waardevoller. Op basis van uw data kan de installateur ook iets zeggen over het vermogen van de ketel.

 3. Geef uw wensen door

  Een pelletkachel voor de warmte en sfeer of meer een product die in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En hoeveel heb je precies te besteden? Ook randvoorwaarden als de kleur en de maatvoering spelen een rol.

 4. Prijzen en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke experts en selecteer een geschikte installateur in Maria Hoop. Check de ervaringen van anderen en certificaten (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  De installateur gaat de pelletkachel of ketel thuis monteren. Bekijk of er een goede afvoer wordt aangebracht. Neem ook een buffervat met meer dan genoeg wateropslag. Probeer het systeem grondig uit. Is iets niet in orde? Neem dan gelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Maria Hoop


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Maria Hoop?

Momenteel bestaan er allerhande tegemoetkomingen en subsidies, zoals de ISDE. Je kan kiezen uit duizenden pelletkachel of pelletketel producten die gedekt worden door de regeling. De vergoeding binnen de investeringssubsidie duurzame energie hangt af van het totale vermogen (KW) van het systeem. Een dergelijke subsidie maakt het laten plaatsen van een kachel onmiskenbaar aanlokkelijk. Het totaalbedrag dat hiervoor gereserveerd is ligt tussen €450 en €1300. Je kunt denken aan:

 • Aike Comort Air (MCZ), vermogen 8,1 [KW], €500 subsidie.
 • DIDA PLUS (ITC), vermogen 12 [KW], €600 subsidie.
 • BRUNICO (Gruppo Piazzetta), vermogen 11,3 [KW], €565 subsidie.

Hoe kan ik mijn huis nog meer duurzaam maken?

Er bestaan allerlei alternatieven voor de Nederlander die gasvrij wil leven voor de centrale verwarming in Maria Hoop. Welke maatregelen moet ik treffen richting een energieneutrale woning? Op Pelletkachelrevolutie.nl hebben we een lijst geplaatst met ideeën voor postcodegebied 6105.
 1. Isolatie: De basis van elke woning is isolatie. Zeker bestaande huizen zijn daarbij gebaat.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Uiteraard voor de eigen energievraag, en goedkopere energiecontract (salderen).
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. Het apparaat benut de energie uit de directe omgeving.
 4. Zonneboiler: een innovatieve systeem dat de zon gebruikt voor energie en water kan opwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!