Pelletkachel kopen Koningsbosch

Vergelijk installateurs pelletketels Koningsbosch

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Koningsbosch kopen stelt je in de gelegenheid om jouw huis duurzaam te verwarmen. Je stookt geen gas, maar speciale pellets van hout. Het gaat om geperste houtkorrels. Je vindt meerdere installaties, met unieke specificaties en voordelen. Met behulp van onze vergelijker vind je waardevolle adviezen die helpen bij het vergelijkingsproces van deze modellen. Er zijn grofweg drie soorten installaties:

  kachel installateur 6104

 1. Pelletkachel: designs verwarming, plaatsing geschikt in woonkamers.
 2. Pelletkachel-cv: biedt genoeg vermogen voor het hele huis. Aangesloten op je bestaande centrale verwarming installatie.
 3. Biomassaketel: verwarmt jouw hele woning en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. Ook wel bekend als een pelletketel.
Welke kachel wordt aangeraden? Dat berekent men a.d.h.v. specifieke onderdelen. Bijvoorbeeld: type woning, de wensen, en hoeveel je te besteden hebt. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieLimburg
GemeenteEcht-Susteren
Postcode6104
Netnummer0475 (+31475)
Gasverbruik M31630 M3
Stroomverbruik kWh3310 kWh
Gemiddelde energierekening€181,00

Thuis een pelletkachel laten installeren (Update juli 2024)

Vraag naar een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? In zo’n geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Koningsbosch zeer interessant. Dat kan zijn de PS-15-2 van het merk JustFireOf natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een “groene” en bewuste mogelijkheid om rendabel warmte en sfeer te creëren in de huiskamer. Het is gemakkelijk te bedienen, de terugverdientijd is interessant, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €1400
 • Ervaar het gemak en de sfeer tegen een scherpe prijs
 • Kiezen voor een milieuvriendelijke oplossing
 • Eenvoudig te programmeren
 • geen kans op een koolmonoxide vergiftiging
 • Schonere lucht binnen en buitenhuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. De kachel in de huiskamer geeft warmte af dat wordt ingezet voor het verwarmen van water in de CV-leidingen. Je HR-ketel zal op deze manier efficiënt werken, wat niet alleen geld maar ook uitstoot bespaart. Een gemiddeld huis in de gemeente Echt-Susterenverbruikt 3310 kWh stroom en 3310 m3 gas wat volgt in een gemiddelde energienota van €181,00 in juli 2024. Met een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening al snel omlaag. Nu prijzen pelletkachel Koningsbosch vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

De pelletkachel wordt gestookt op op pellets. Dit zijn cilindervormige staafjes, gemaakt van schoon hout afval. Het elektrische ontstekingsmechanisme zorgt voor een snelle effectieve verbranding. Schone omgevingslucht zorgt voor zuurstof bij de vlam. Wat volgt is opstijgende warmte die – met een speciale ventilator – de kamer in gaat.

Wat is een pelletkachel-CV?

Een normale pelletkachel is effectief voor 1 ruimte. Een pelletkachel-CV verwarmt meerdere ruimtes. Dit wordt gerealiseerd door warmte lucht naar andere kamers te blazen. Sommige kachels worden ook gekoppeld aan de bestaande CV-installatie (vloerverwarming/radiatoren).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

De biomassaketel is een goed substituuti.v.m de gasketel. Zo’n apparaat werkt op biomassa, aardgas is dan verledentijd. Doorgaans zijn dit houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Een pelletketel geeft geen warmte af aan de directe omgeving. De warmte die de ketel aanmaakt wordt effectief overgebracht op het leidingwater van uw CV-installatie.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt is tamelijk flexibel. Het is afhankelijk van variabelen als vermogen, de prijzen, en het merk/model. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 2 en 6 jaar. Daarna gaat u het daadwerkelijk merken in de portemonnee en dient u rekening te houden met de prijs van de houtpellets en maandelijkse afschrijving.

In de showroom een kachel kopen?

Aanzienlijk veel bewoners overwegen een luxe inbouw pelletkachel die past in het interieur. Ga eens langs bij kachel showrooms in Koningsbosch waar monteurs u kunnen adviseren over de producten. Zo kan u de kachels zien, en bovendien een bestelling doorgeven of een voorradig model kopen. De huidige prijzen (juli 2024) zijn ontzettend divers. Installatiebedrijven met elkaar vergelijken is dus wel zo verstandig.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets zijn houtkorrels van geperst zuiver hout. Houtpellets staan ook bekend als pelletkorrels. De mening lopen uiteen of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel zijn gebaseerd op zaken als model/merk kachel en de benodigde warmte (hoeveel pellets je verbruikt).


Biomassaketel laten plaatsen in Koningsbosch

Een effectieve en goede optie is de biomassaketel, vaak aangeduid als een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel stookt houtpellets of blokken. Het systeem draagt zorg voor het centrale verwarmingssysteem en het warme water in huis. Deze biomassaketel kan dus een volledige woning verwarmen. Het wordt gekenmerkt als groene en prijs-interessante beslissing: beperkte CO-2 belasting, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Geld besparend, biomassa is relatief goedkoop
 • Schone verbranding door de hoge temperaturen
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Gemiddelde subsidie van €1200 per ketel.

pelletkachel installateurs in koningsbosch


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Dat maakt dat we weten naar welk adres details en mogelijke offerte verstuurd zal worden. Veel adviseurs doen werkzaamheden in een bepaald werkgebied in de regio.

 2. Specificeer type woning

  Hier volgen diverse vragen met betrekking tot je woonobject. Denk aan de categorie van uw huis, de mate van isolatie, het aantal zonnepanelen, en gezinsgrootte. Zorg dat u alles goed invult, dan is de offerte direct kloppend en geschikt. Gebaseerd op je data kan de installateur ook iets zeggen over hoeveel vermogen er nodig is.

 3. Specificeer uw wensen

  Een mooie kachel in de kamer, of zelfs een systeem die uw CV-ketel helemaal vervangt? En hoeveel geld heb je precies gereserveerd? Ook zaken als en soort kachel en de hoogte van de kachel hebben invloed.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van diverse experts en ga aan de slag met een erkende installateur in Koningsbosch. Kijk naar ervaringen van anderen en kijk of het bedrijf wel gecertificeerd is (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel thuis monteren. Ga na of er een goede afvoer wordt aangebracht. Kies ook voor een buffervat dat voldoet aan uw wensen. Controleer of alles werkt. Is er sprake van een defect? Meld dit dan altijd direct bij het pelletkachel installatiebedrijf in Koningsbosch


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Beschikbaarheid pelletkachel subsidie in Koningsbosch?

Tegenwoordig zijn er veel verschillende subsidie mogelijkheden als we kijken naar het ISDE programma. Je vindt honderden pelletkachel / pelletketel producten die op de lijst staan. De ondersteuning binnen de investeringssubsidie duurzame energie is afhankelijk van het vermogen (KW) van de installatie. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel ontegenzeggelijk aanlokkelijk. Het subsidiebedrag dat je terug kunt krijgen wisselt tussen de €700 en €1300. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden:

 • MCZ VIVO 80 PELLET BASIC (MCZ), vermogen 10,5 [KW], €525 subsidie.
 • Classica Plus (ITC), vermogen 8 [KW], €500 subsidie.
 • P936 (Gruppo Piazzetta), vermogen 8,5 [KW], €500 subsidie.

Zijn er nog andere duurzame alternatieven?

Er zijn allerlei dingen te kiezen voor de huizenbezitter die de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in Koningsbosch. Wat zijn de mogelijkheden met het oog op energieneutraal leven? In de paragraaf hierna geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 6104.
 1. Isolatie: Isolatie is altijd de basis van verduurzamen. Vooral oudere huizen kunnen hier enorm efficiëntie uit halen.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Vanzelfsprekend voor de apparatuur in eigen huis, en om terug te leveren aan het net.
 3. Warmtepomp: Een serieuze concurrent voor de pelletkachel centrale verwarming. De installatie profiteert van energie uit de buitenlucht, water of bodem.
 4. Zonneboiler: een product dat gebruik maakt van energie van de zon en heet water kan faciliteren.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!