Pelletkachel kopen Echt

Vergelijk installateurs pelletketels Echt

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Echt kopen faciliteert de mogelijkheid om een huis op een energiezuinige manier te verwarmen. Je verbruikt geen duur en vervuilend gas, maar houtpellets. Het gaat om geperste houtkorrels. We hebben te maken met verschillende soorten kachels, met unieke specificaties en voordelen. Aan de hand van deze website check je accurate informatie die helpen bij het vergelijkingsproces van deze modellen. We onderscheiden drie type installaties:

  kachel installateur 6101

 1. Pelletkachel: designs verwarming, geschikt voor woonkamer / keuken.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt meerdere ruimtes. Werkt samen met de centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt jouw hele woning en zorgt voor warm water. Het is hetzelfde als een pelletketel.
Welke kachel is geschikt voor mij? Dit wordt bepaald middels diverse zaken. Dit zijn natuurlijk: woning-specificaties, wat je precies wilt verwarmen, en de maximum prijs. Klik hieronder door voor meer informatie.
ProvincieLimburg
GemeenteEcht-Susteren
Postcode6101
Netnummer0475 (+31475)
Gasverbruik M31630 M3
Stroomverbruik kWh3310 kWh
Gemiddelde energierekening€181,00

Een pelletkachel laten installeren in de huiskamer (Update juli 2024)

Bent u op zoek naar een zuinige, gezellige en sfeervolle kachel? Dan is kiezen voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Echt een uitstekende optie. Een voorbeeld is de Class Idro 20 IDRO20-WAR van het merk AMG S.p.A.Of wat te denken van het merk Nordic Fire. We spreken dan namelijk over een zuinige en duurzame manier om bijvoorbeeld de woonkamer te verwarmen. Eenvoudig te installeren, het is relatief goedkoop, en u heeft recht op subsidies tot wel €850
 • Genieten van sfeer en warmte, en nog betaalbaar ook
 • Goed voor het milieu door keurmerken
 • Eenvoudig te programmeren
 • Automatische ontsteking
 • Altijd een optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op het bestaande CV-systeem. De kachel in de woonkamer gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. Je HR-ketel zal op deze manier efficiënt werken, wat zal zorgen voor reductie in gasverbruik. Een gemiddelde woning in de gemeente Echt-Susterenverbruikt 3310 kWh stroom en 3310 m3 gas wat uitmondt in een gemiddelde maandelijkse energierekening van €181,00 in juli 2024. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening fors omlaag. Gelijk prijzen pelletkachel Echt vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

De pelletkachel werkt op pellets. Dit zijn langwerpige korrels van hout, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. Het elektrisch ontstekingspatroon zorgt dat de pellets branden. Buitenlucht of lucht uit de kamer zorgt voor zuurstof voor de vlam. Zodoende komt er warmte tot stand die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is een pelletkachel op CV?

De pelletkachel die het meest verkocht wordt is bedoeld voor het opwarmen van 1 ruimte. De pelletkachel-CV is toepasbaar op het gehele huis. Dat kan door de warmte via een buizennetwerk naar andere kamers te transporteren. Sommige cv-pelletkachels kunnen rechtstreeks gekoppeld worden aan de CV (radiatoren/vloerverwarming).

Wanneer moet ik kiezen voor een biomassaketel?

Ook een biomassaketel is een prima vervanger i.v.m de CV-ketel. Deze installatie heeft enkel biomassa nodig, en geen aardgas. Doorgaans zijn dit houtblokken of ander organisch materiaal. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De warmte die uit het proces ontstaat wordt afgegeven op het leidingwater van jouw CV-installatie.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt is erg variabel. Veel aspecten hebben invloed; het vermogen, de prijzen, en het type ketel. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 5 en 8 jaar. Na deze jaren gaat het besparen pas echt beginnen en betaalt u enkel de variabele pelletkosten en inspectie / reparaties.

Een kachel kopen in een showroom?

Legio woningeigenaren gaan voor een doelmatige inbouw pelletkachel met een hippe uitstraling. Er zijn kachel showrooms in Echt waar consultants u de verschillende mogelijkheden laten zien. Zo kan u de kachels zien, en bovendien een bestelling doorgeven of een voorradig model kopen. Echter, prijzen in juli 2024 zijn erg wisselend. Installatiebedrijven met elkaar vergelijken is dus zeer aan te raden.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellets zijn zijn kleine, lichte staafjes afkomstig uit geperst houtafval van zagerijen. Houtpellets kennen we ook onder de naam pelletkorrels. Onderzoek moet nog uitwijzen of dit gezond en milieuvriendelijk is. De dagelijkse kosten van een pelletkachel zijn gebaseerd op zaken als soort installatie en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in Echt

Een alternatieve full-service mogelijkheid is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel werkt op organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Dit model zorgt voor een centrale verwarming toepassing en voorziet in warm tapwater. Deze biomassaketel is dus een 100% vervanger van de CV-ketel. We hebben het over een groene en voordelige installatie: beperkte CO-2 uitstoot, en de gaskraan gaat dicht.
 • Bezuinigen, plantenresten, takken of houtblokken zijn veel betaalbaarder dan gas
 • Minder CO-2 uitstoot dan CV-ketel
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Hoge subsidies tot wel €750 per installatie.

pelletkachel installateurs in echt


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek uw gegevens

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar wie de informatie en tevens de offerte aangeleverd moet worden. De meeste experts zijn werkzaam in een eigen regio.

 2. Definieer uw woning eigenschappen

  Nu volgen een aantal vragen m.b.t. je huis. Denk aan het type huis, welke isolatie er is aangebracht, aantal zonnepanelen, en samenstelling van het gezin. Vul alles zo goed mogelijk in, dan kan de offerte goed aansluiten bij uw wensen. Met behulp van de info kan de installateur een berekening maken van het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Beschrijf de noodzaak

  Een kachel die in het oog springt, of juist een product dat er voor zorgt dat de CV-ketel helemaal de deur uit kan? En wat mag het kosten? Ook aspecten als de kleur en de maatvoering maken deel uit van de beslissing.

 4. Meerdere offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van populaire aanbieders en ga aan de slag met een geschikte installateur in Echt. Kijk naar reviews en controleer of benodigde keurmerken aanwezig zijn (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel thuis installeren. Check of het rookkanaal goed wordt geplaatst. Neem ook een buffervat met meer dan genoeg wateropslag. Probeer het systeem grondig uit. Functioneert de installatie niet goed? Meld dit dan altijd direct bij het pelletkachel installatiebedrijf in Echt


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe zit het met de pelletkachel subsidie in Echt?

Recent kun je gebruik maken van meerdere regelingen voor subsidie (denk dan aan de ISDE). Er zijn meer dan 1.750 pelletkachel / pelletketel modellen die gedekt worden door de regeling. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie wordt getekend door het vermogen (KW) van de installatie. De subsidieregeling maakt de installatie van een kachel logischerwijs zeer belangrijk. Het totaalbedrag dat men hiervoor opzij gezet heeft vinden we terug tussen €600 en €1300. Enkele voorbeelden zijn:

 • MCZ VIVO 80 PELLET SLIM (MCZ), vermogen 10,5 [KW], €525 subsidie.
 • Layma Idro 18 (Italiana Camini), vermogen 18,7 [KW], €1400 subsidie.
 • Dedalo Hydro 18 (Green Puros), vermogen 16,3 [KW], €1400 subsidie.

Hoe kan ik mijn huis nog meer duurzaam maken?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor de huizenbezitter die de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in Echt. Wat kan ik allemaal doen om mijn woning energieneutraal te maken? Op deze pagina geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 6100, 6101, 6102.
 1. Isolatie: Goede isolatie is cruciaal. Huizen gebouwd voor 2010 zijn daarbij gebaat.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom opwekken heeft veel voordelen. Om de pelletkachel of warmtepomp van stroom te voorzien, en je overschot terug te leveren (salderen).
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. Het systeem onttrekt energie uit de buitenlucht of bodem.
 4. Zonneboiler: een duurzaam product dat gebruik maakt van energie van de zon en heet water kan faciliteren.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!