Pelletkachel kopen Susteren

Vergelijk installateurs pelletketels Susteren

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Susteren kopen is bij uitstek geschikt om jouw woning zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. Als vervanger voor aardgas stook je speciale pellets van hout. Dit zijn kleine staafjes uit geperst houtafval. Er bestaan velerlei soorten installaties, die allemaal unieke eigenschappen hebben. Aan de hand van deze website tref je bruikbare info die een bijdrage leveren aan het vergelijkingsproces van deze modellen. Er zijn grofweg 3 soorten installaties:

  kachel installateur 6114

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: biedt genoeg vermogen voor het hele huis. Aangesloten op radiatoren of vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: hét alternatief voor de CV-ketel, verwarmt het huis en zorgt voor warm water. Misschien beter bekend als pelletketel.
Wat is voor jou een geschikte kachel? Dat ligt aan velerlei factoren. Bijvoorbeeld: jouw soort huis, het stoomniveau, en het budget. Klik direct door naar een van de onderwerpen.
ProvincieLimburg
GemeenteEcht-Susteren
Postcode6114
Netnummer0475 (+31475)
Gasverbruik M31630 M3
Stroomverbruik kWh3310 kWh
Gemiddelde energierekening€181,00

Betaalbaar een pelletkachel laten installeren (Update juli 2024)

Geïnteresseerd in een zuinige, gezellige en sfeervolle kachel? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in Susteren een uitstekende optie. Je kunt kiezen voor de AT23 van het merk FerroliEen andere populaire optie is Nordic Fire. We hebben het over een “groene” en bewuste mogelijkheid om het aangenaam warm te maken in de woonkamer. Het is gemakkelijk te bedienen, de terugverdientijd is interessant, en de subsidies lopen op tot wel €950
 • Ervaar het gemak en de sfeer, en nog betaalbaar ook
 • 100% milieuvriendelijke en ecologisch verantwoord
 • Dag- of weekschema’s instellen
 • ingebouwde pelletvoorraad
 • Door optimale verbranding Co² neutraal en zeer schoon
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. De kachel die vaak in de woonkamer staat verwarmt niet alleen de kamer, maar ook water in de CV-leidingen. Jouw HR-ketel hoeft zo minder hard te werken, wat een flinke gasbesparing kan realiseren. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Echt-Susterengebruikt 3310 kWh stroom en 3310 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde maandelijkse energienota van €181,00 in juli 2024. Geholpen door een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening fors omlaag. Gelijk prijzen pelletkachel Susteren vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel precies?

Een pelletkachel brandt op pellets. Dat zijn kleine brokjes hout, afkomstig van resthout. Er is een elektrische ontsteker die maakt dat pellets worden verbrand. Buitenlucht of lucht uit de kamer zorgt voor zuurstof voor de vlam. Er wordt warmte gevormd die natuurlijk weer de woonkamer in kan.

Wat is een pelletkachel op CV?

De standaard pelletkachel monteert met in de woonkamer. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. Dit wordt gerealiseerd door de gegenereerde warmte uit te zetten naar andere kamers. Sommige kachels worden ook gekoppeld aan de bestaande CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

Biomassaketels zijn een duurzaam substituut i.v.m een CV-ketel. Zo’n pelletketel stookt op biomassa, en dus geen gas. In de basis zijn dat organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Vaak plaatst men deze pelletketels in de garage, bijkeuken of kelder. De gegenereerde warmte wordt direct toegepast op het leidingwater van je CV.

Hoeveel jaar is de terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De pelletkachel-terugverdientijd wissel sterk. Dit wordt berekend aan de hand van vermogen, de prijzen, en het merk kachel. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 5 en 9 jaar. Daarna geniet u van relatief lage stookkosten en betaalt u enkel de prijzen van pellets en onderhoud + afschrijvingen.

In de showroom een kachel kopen?

Veel huizenbezitters gaan voor een efficiënte inbouw pelletkachel die past in het interieur. Er zijn speciale kachel showrooms in Susteren waar installateurs u kunnen adviseren over de producten. Handig, want u kunt hier vaak een bestelling doorgeven of een kachel in de aanbieding kopen. Echter, prijzen in juli 2024 wisselen sterk. De tarieven van verschillende monteurs vergelijken is om deze reden wel zo handig.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellet zijn houten blokjes die in de kachel worden verstookt. Houtpellets worden ook wel pelletkorrels genoemd. Er is een actueel debat over de vraag of deze vorm wel duurzaam genoemd kan worden. De kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van soort kachel en de benodigde warmte (hoeveel pellets je verbruikt).


Biomassaketel laten plaatsen in Susteren

Een nieuwe populaire optie is de biomassaketel, vaak aangeduid als een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel draait op biomassa als houtsnippers/blokken. Dit model kan benut worden voor het centrale verwarmingssysteem en warm tapwater om te wassen en douchen. Met de biomassaketel kan de CV-ketel dus de deur uit. Dit type kachel is een milieuvriendelijke en voordelige beslissing: minder vieze CO-2 uitstoot, en de gaskraan gaat dicht.
 • Bezuinigen, snippers, blokken of pellets van hout zijn relatief goedkoop
 • Biomassa energie is altijd beschikbaar
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Hoge subsidies tot wel €550 per ketel.

pelletkachel installateurs in susteren


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Dat maakt dat we weten naar welke persoon de specificaties en misschien de offerte verstuurd zal worden. Veel experts zijn actief in hun eigen streek.

 2. Verstel details over uw huis

  Nu volgen belangrijke vragen omtrent de woning. U kunt denken aan het type huis, of de woning goed geïsoleerd is, andere duurzame verwarmingsbronnen, en gezinsgrootte. Vul alles zo goed mogelijk in, dan is de offerte een stuk waardevoller. Geleid door uw ingevulde data kan de installateur ook iets zeggen over het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Maak uw vraag tastbaar

  Wilt u plaatselijke sfeerverwarming, of juist een systeem die voorziet in de volledige warmtevraag? En wat is het budget? Ook zaken als het design en de maatvoering hebben invloed.

 4. Verschillende offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van lokale en regionale monteurs en maak een keuze voor een professionele installateur in Susteren. Houd rekening met ervaringen van anderen en of het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  De monteur komt de pelletkachel of ketel in het huis monteren. Ga na of de rookafvoer in orde is. Neem ook een groot buffervat voor voldoende warm water. Neem de gehele installatie goed door. Werkt iets niet? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in Susteren


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Susteren?

Er zijn op dit moment allerlei tegemoetkomingen en subsidies, zoals de ISDE. Er zijn honderden pelletkachel / pelletketel modellen waarvoor subsidie aangevraagd kan worden. De ondersteuning binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt bepaald aan de hand van het vermogen in KW van het modellen. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel onmiskenbaar zeer belangrijk. De tegemoetkoming dat hiervoor doelmatig wordt toegekend varieert tussen €850 en €1300. Hierbij een aantal voorbeelden:

 • TILDA COMFORT AIR (MCZ), vermogen 10,1 [KW], €505 subsidie.
 • Point plus (ITC), vermogen 8 [KW], €500 subsidie.
 • STUBOTTO 04 (Gruppo Piazzetta), vermogen 11,1 [KW], €555 subsidie.

Op welke manier kan ik mijn woning verder verduurzamen?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor diegene die echt “0” op de meter wil voor de centrale verwarming in Susteren. De vraag is; wat kan ik doen om een energieneutraal huis te realiseren? Op deze pagina hebben onze experts hun adviezen gegeven voor postcodegebied 6114.
 1. Isolatie: Gewonnen warmte moet binnen blijven, daarom: isoleren! Woning die gebouwd zijn 1990 kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom genereren heeft de toekomst. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Een serieuze concurrent voor de pelletkachel centrale verwarming. Een dergelijk systeem onttrekt warmte uit de buitenlucht of bodem.
 4. Zonneboiler: een installatie die gebruik maakt van energie van de zon en voorziet in warm water in huis.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!