Pelletkachel kopen Nieuwstadt

Vergelijk installateurs pelletketels Nieuwstadt

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Nieuwstadt kopen is bij uitstek geschikt om huizen duurzaam te verwarmen. Ter vervanging van gas verbruik je namelijk houten pellets. Eigenlijk zijn dit houtkorrels van geperst, zuiver hout. We onderscheiden tal van soorten kachels, die elk geschikt zijn in specifieke situaties. Aan de hand van onze website doorzoek jij actuele gegevens die ondersteuning bieden bij het aankopen van een installatie. We maken onderscheid tussen 3 soorten modellen:

  kachel installateur 6118

 1. Pelletkachel: verwarmt één ruimte, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: een totaaloplossing voor de hele woning. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en zorgt tevens voor warm tapwater. Soms wordt er gesproken over een pelletketel.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dat wordt bepaald door meerdere factoren. Bijvoorbeeld: woning-specificaties, het doel van de kachel, en het budget. Hieronder kan je meteen springen naar een bepaald thema.
ProvincieLimburg
GemeenteEcht-Susteren
Postcode6118
Netnummer046 (+3146)
Gasverbruik M31630 M3
Stroomverbruik kWh3310 kWh
Gemiddelde energierekening€181,00

Thuis een pelletkachel laten installeren (Update juli 2024)

Zoek jij een duurzame en sfeervolle verwarmingsbron? In dat geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Nieuwstadt een uitstekende optie. Denk dan bijvoorbeeld aan de Aqua 14 Style Elegance van het merk Moretti DesignOf wat te denken van het merk Nordic Fire. We spreken dan namelijk over een “groene” en bewuste mogelijkheid om rendabel warmte en sfeer te creëren in de woonkamer. Het systeem is eenvoudig te bedienen, het is zeker niet duur, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €1450
 • Warmte en comfort met een laag kostenplaatje
 • Gebruikt hernieuwbare, duurzame energie
 • Eenvoudig te bedienen
 • Automatische pellet invoer waardoor lang gestookt kan worden
 • Hoger rendement dan klassieke kachels
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt geplaatst in een systeem met CV. Dat is handig! De kachel verwarmt het water in de CV-leidingen. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Echt-Susterenverbruikt 3310 kWh stroom plus 3310 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energienota van €181,00 in juli 2024. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening fors omlaag. Gelijk prijzen pelletkachel Nieuwstadt vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel precies?

In een pelletkachel stookt men pellets. Dit zijn cilindervormige staafjes, afkomstig van resthout. Er is een elektrische ontsteker die maakt de verbranding van pellets mogelijk. Lucht uit de kamer of van buiten zorgt voor zuurstof voor de vlam. Wat volgt is opstijgende warmte die weer de kamer ingeblazen wordt.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

De gewone pelletkachel is geschikt voor 1 kamer. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. Dat kan door de gewonnen warmte naar andere kamers te blazen. Sommige systemen worden aan de CV gekoppeld (radiatoren/vloerverwarming).

Wat is een biomassaketel, en wanneer is dit interessant?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief i.v.m een HR ketel. Zo’n installatie maakt gebruik van biomassa, in plaats van duur en vervuilend gas. Standaard kiest men voor houtpellets of blokken. Een pelletketel geeft geen warmte af aan de directe omgeving. De warmte die de ketel aanmaakt wordt afgegeven aan het leidingwater van de CV-installatie.

Wat is de geschatte terugverdientijd van de pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel is zeer wisselend. Het wordt berekend op basis van vermogen, de prijzen, en welk type je koopt. Experts gaan uit van een terugverdientijd tussen de 3 en 7 jaar. Hierna kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en dient u rekening te houden met de inkoopprijs van pellets en eventueel onderhoud.

Een kachel kopen in een showroom?

Veel mensen kiezen voor een rendementvolle inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. We zien steeds meer kachel showrooms in Nieuwstadt waar installateurs u de gangbare modellen kunnen verkopen. Zo maakt u het visueel, en kunt u gewoon een model bestellen of een pelletkachel op voorraad kopen. Let op: prijzen van juli 2024 wisselen sterk. Het vergelijken van monteurs is om deze reden een aanrader.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellets zijn houtkorrels van geperst zuiver hout. Houtpellets noemen we ook pelletkorrels. Experts vragen zich af of dit groen en duurzaam is. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel zijn gebaseerd op zaken als merk/type kachel en het stook niveau, oftewel het aantal verbrande pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Nieuwstadt

Een andere handige mogelijkheid is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. Deze pellet cv-ketel stookt snippers, blokken of pellets van hout. De installatie draagt zorg voor de CV installatie en warm tapwater. De biomassaketel kan het hele huis van warmte voorzien. Het wordt gekenmerkt als milieuvriendelijke en voordelige keuze: minder broeikasuitstoot, en het huis kan van het gas af.
 • Betaalbaar, houtsnippers en pellets zijnlang niet zo duur als gas
 • Minder CO-2 uitstoot dan CV-ketel
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Interessant subsidie tot €1300 per systeem.

pelletkachel installateurs in nieuwstadt


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Prive-details invoeren

  We hebben correct gegevens nodig naar wie de informatie en misschien de offerte verstuurd mag worden. Veel bedrijven focussen zich op een afgekaderd werkgebied.

 2. Wat voor soort huis heeft u?

  Wat volgt zijn belangrijke vragen omtrent de woning. Relevant zijn het soort woning, de staat van de isolatie, andere duurzame verwarmingsbronnen, en samenstelling van het gezin. Het correct invullen van de info is belangrijk, anders kan de installateur geen concrete offerte maken. Middels de data kan de installateur ook iets zeggen over hoeveel vermogen de ketel moet hebben.

 3. Omschrijf specifieke behoeften

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of liever een oplossing dat uw CV-ketel helemaal vervangt? En hoeveel geld heb je precies gereserveerd? Ook aspecten als de kleur en de afmetingen maken deel uit van de beslissing.

 4. Meerdere offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke specialisten en kies een erkende installateur in Nieuwstadt. Vraag naar recensies en controleer of benodigde keurmerken aanwezig zijn (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel in de woning plaatsen. Kijk na of afvoer voor rookgas goed is ingeregeld. Ga voor een buffervat (die is warm tapwater kan voorzien). Neem de gehele installatie goed door. Zijn er problemen? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in Nieuwstadt


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in Nieuwstadt?

Momenteel bestaan er velerlei subsidies en regelingen, onder andere de ISDE. Er zijn meer dan 1.750 pelletketel of pelletkachel systemen waarbij een subsidie mogelijk is. De ondersteuning binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt bepaald aan de hand van het vermogen (KW) van de installatie. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is ontegenzeggelijk niet misselijk. De tegemoetkoming dat hiervoor doelmatig wordt toegekend ligt tussen €800 en €1200. Enkele voorbeelden zijn:

 • Stream C/Air (MCZ), vermogen 12,4 [KW], €620 subsidie.
 • Polis (ITC), vermogen 12 [KW], €600 subsidie.
 • MP973 (Gruppo Piazzetta), vermogen 11,1 [KW], €555 subsidie.

Wat zijn duurzame alternatieven?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor wie de gasaansluiting de deur uit wil doen voor de centrale verwarming in Nieuwstadt. Waaruit kan ik kiezen als ik streef naar nul op de meter? Op Pelletkachelrevolutie.nl hebben onze experts hun adviezen gegeven voor postcodegebied 6118.
 1. Isolatie: Goede isolatie is cruciaal. Vooral oudere huizen kunnen zo al tot 40% besparen.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en om terug te leveren aan het net.
 3. Warmtepomp: Een CV-ketel alternatief, net als de pelletkachel centrale verwarming. Het apparaat profiteert van warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een duurzame oplossing die de energie van de zon gebruikt en water kan opwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!