Pelletkachel kopen Sint Joost

Vergelijk installateurs pelletketels Sint Joost

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Sint Joost kopen stelt je in de gelegenheid om uw woning op een milieuvriendelijke en zuinige manier te verwarmen. Je verwarmt jouw huis niet met gas maar met unieke korrels van hout. Dit omschrijven we als geperste houtkorrels. Er bestaan diverse soorten installaties, die allemaal unieke eigenschappen hebben. Door gebruik te maken van deze pagina check je bruikbare toelichtingen die ondersteuning bieden bij het kiezen van een goede kachel + monteur. We onderscheiden 3 modellen:

  kachel installateur 6112

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt een groot deel van het huis. Wordt aangesloten op het CV-systeem.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en zorgt tevens voor warm tapwater. Ook wel bekend als een pelletketel.
Welke kachel past bij jouw woning? Dit heeft te maken met diverse variabelen. Dit zijn natuurlijk: type woning, het stoomniveau, en wat je bestedingsruimte is. Maak een keuze uit de inhoudsopgave.
ProvincieLimburg
GemeenteEcht-Susteren
Postcode6112
Netnummer0475 (+31475)
Gasverbruik M31630 M3
Stroomverbruik kWh3310 kWh
Gemiddelde energierekening€181,00

Thuis een pelletkachel laten installeren (Update juli 2024)

Op zoek naar een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Sint Joost zeer interessant. Je kunt kiezen voor de Melania Elite Steel van het merk Dal Zotto S.P.AOok de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een verantwoorde manier om zowel warmte als sfeer in de huiskamer te halen. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, stukken schoner dan de open haard, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €500
 • Innovatieve verwarmingsoplossing, voor betaalbare prijzen
 • Goed voor het milieu door keurmerken
 • Zeer gemakkelijke installatie
 • Volledig automatisch
 • Hoger rendement dan klassieke kachels
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op het bestaande CV-systeem. De kachel in de woonkamer gebruikt de warmte ook om water in de CV-leidingen te verwarmen. Je HR-ketel zal op deze manier efficiënt werken, minder uitstoot en minder duur gasverbruik. Een gemiddelde woning in de gemeente Echt-Susterenconsumeert 3310 kWh stroom en 3310 m3 gas wat volgt in een gemiddelde energierekening van €181,00 in juli 2024. Middels een pelletkachel cv moederhaard kan bezuinigd worden op de energiekosten. Direct prijzen pelletkachel Sint Joost vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel precies?

Een pelletkachel werkt op basis van pellets. Dat zijn kleine brokjes hout, gemaakt van droog resthout. Een elektrische eenheid zorgt dat de pellets branden. Buitenlucht of lucht uit de woonkamer zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Zodoende komt er warmte tot stand die natuurlijk weer de woonkamer in kan.

Wat is een CV-pelletkachel?

De pelletkachel die het meest verkocht wordt is effectief voor 1 ruimte. Een pelletkachel-CV verwarmt meerdere ruimtes. De verwarming loopt via buizen waardoor warme lucht wordt geblazen. Sommige pelletkachels worden aan de CV gekoppeld (radiatoren/vloerverwarming).

Wat is een biomassaketel, en wanneer is dit interessant?

Een biomassaketel is een ‘groen’ alternatief voor de CV-ketel. Deze installatie werkt op biomassa, waardoor er geen gas bij komt kijken. Hiervoor gebruikt men natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Zo’n pelletketel is puur functioneel en niet decoratief interessant. De warmte die uit het proces ontstaat wordt weer overgebracht op het leidingwater van je CV.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt is tamelijk flexibel. Dit wordt berekend aan de hand van gebruik, de prijzen, en welk type je koopt. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 5 en 9 jaar. Daarna gaat u het daadwerkelijk merken in de portemonnee en resteren alleen nog de kosten van de pellets en afschrijving, onderhoud en vervangingen.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Aanzienlijk veel consumenten overwegen een inbouw pelletkachel met aandacht voor een esthetisch fraaie afwerking. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Sint Joost waar installateurs u geschikte installaties laten vergelijken. Doorgaans kunt u hier direct een bestelling plaatsen of aanbiedingen van showmodellen kopen. De actuele prijzen van juli 2024 wisselen sterk. Prijzen van monteurs naast elkaar zetten is daardoor zeer aan te raden.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellets zijn geperste houtkorrels, gemaakt van reststromen. Houtpellets noemen we ook pelletkorrels. Er is veel discussie of deze vorm wel duurzaam genoemd kan worden. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel worden mede bepaald door merk/type kachel en de gebruiksintensiteit / aantal verstookte pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Sint Joost

Een alternatieve goede optie is de biomassaketel, installateurs spreken vaak over een pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. De ketel is toepasbaar voor verwarming van de woning en voorziet in warm tapwater. Met de biomassaketel kan de CV-ketel dus de deur uit. Dit type kachel is een milieubewuste en prijs-interessante mogelijkheid: lagere CO-2 belasting, en de gaskraan gaat dicht.
 • Goedkope keuze, houtpellets of blokken zijn goedkoop vergeleken met gas
 • Een duurzame keuze
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Gemiddelde subsidie van €1350 per model.

pelletkachel installateurs in sint-joost


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek uw gegevens

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar wie de informatie en wellicht een offerte toegezonden moet worden. De meeste monteurs werken in hun eigen streek.

 2. Definieer uw woning eigenschappen

  Hier volgen belangrijke vragen die gaan over uw huis. Onder andere het type woning, de staat van de isolatie, of er ook zonnepanelen aanwezig zijn, en het aantal bewoners. Wees zo volledig mogelijk, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Middels je info maakt de installateur een grove inschatting van het benodigde vermogen.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Een kachel om te genieten van extra warmte in de kamer of zelfs een product die zorg draagt voor de centrale verwarming en warm water? En hoeveel heb je precies te besteden? Ook zaken als kleur / design en de beschikbare maten doen er toe.

 4. Offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van populaire adviseurs en kies voor een goed bekendstaande installateur in Sint Joost. Let op klantervaringen en kijk of het bedrijf wel gecertificeerd is (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  Het installatiebedrijf komt de pelletkachel of ketel bij jou thuis plaatsen. Bekijk goed of en hoe de rookgasafvoer wordt geregeld. Zorg ook voor een buffervat dat voldoet aan uw wensen. Na plaatsing moet het systeem getest worden. Ontstaan er problemen? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in Sint Joost


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Sint Joost?

Er zijn op dit moment verscheidene subsidies en tegemoetkomingen (binnen de ISDE regeling). Je vindt duizenden pelletkachel of pelletketel installaties waarvoor subsidie aangevraagd kan worden. Het exacte bedrag van de investeringssubsidie duurzame energie wordt bepaald aan de hand van het vermogen in KW van het modellen. Een dergelijke subsidie maakt het laten plaatsen van een kachel natuurlijk erg serieus. De tegemoetkoming dat toepasbaar is varieert tussen de €650 en €1150. Je kunt denken aan:

 • MAGGIE MULTI AIR / MAGGIE (MCZ), vermogen 10,1 [KW], €505 subsidie.
 • PELLQUADRO (ITC), vermogen 10 [KW], €500 subsidie.
 • ORTISEI (Gruppo Piazzetta), vermogen 11,3 [KW], €565 subsidie.

Hoe kan ik mijn huis nog meer duurzaam maken?

Er bestaan allerlei alternatieven voor de consument die de gasaansluiting de deur uit wil doen voor de centrale verwarming in Sint Joost. Wat zijn voor mij de opties als ik streef naar nul op de meter? Op Pelletkachelrevolutie.nl hebben we een aantal investeringen op een rij gezet voor postcodegebied 6111, 6112.
 1. Isolatie: De eerste stap is altijd isoleren. Woning die gebouwd zijn 1990 kunnen hier enorm efficiëntie uit halen.
 2. Zonnepanelen: Het zelfstandig opwekken van stroom biedt uitkomst. Om de pelletkachel of warmtepomp van stroom te voorzien, en om terug te leveren aan het net.
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. Het apparaat maakt slim gebruik van warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een duurzame oplossing die energie van de zon opvangt om sanitair water te verwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!