Pelletkachel kopen Feanwâlden

Vergelijk installateurs pelletketels Feanwâlden

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Feanwâlden kopen maakt het mogelijk om huizen op een milieuvriendelijke en zuinige manier te verwarmen. In plaats van gas gebruik je speciale pellets van hout. Het gaat om geperste houtkorrels gemaakt van restafval. We onderscheiden diverse type kachels, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. Aan de hand van deze website lees je accurate informatie die van dienst kunnen zijn bij het kiezen van een goede kachel + monteur. Je kunt kiezen uit drie soorten modellen:

  kachel installateur 9269

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, plaatsing geschikt in woonkamers.
 2. Pelletkachel-cv: geschikt voor een totale verwarmde woning. Aangesloten op radiatoren of vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: hét alternatief voor de CV-ketel, verwarmt het huis en regelt warm tapwater. We bedoelen er hetzelfde mee als een pelletketel.
Welke kachel past bij jouw woning? Dat wordt bepaald door meerdere variabelen. Bijvoorbeeld: soort huis, de wensen, en wat je bestedingsruimte is. Spring direct door naar het thema waar je meer over wilt lezen.
ProvincieFriesland
GemeenteDantumadiel
Postcode9269
Netnummer0511 (+31511)
Gasverbruik M31630 M3
Stroomverbruik kWh2620 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Pelletkachel laten installeren door erkende installateur (Update juni 2022)

Bent u op zoek naar eem manier om de woonkamer op een sfeervolle manier te verwarmen? In dat geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Feanwâlden wellicht iets voor jou. Bijvoorbeeld de PRETTY AIRTIGHT van het merk FreepointOok de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een milieuvriendelijke manier om bijvoorbeeld de woonkamer te verwarmen. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, vele malen goedkoper dan gas, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €750
 • Design en warme sfeer voor lagere prijzen
 • Kiezen voor een milieuvriendelijke oplossing
 • Relatief weinig onderhoud
 • Automatische ontsteking
 • Relatief weinig as
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt geplaatst in een systeem met CV. De kachel geeft warmte af dat wordt ingezet voor het verwarmen van water in de CV-leidingen. De HR-ketel wordt op die manier ontlast, wat zal zorgen voor reductie in gasverbruik. Een gemiddeld huis in de gemeente Dantumadielconsumeert 2620 kWh stroom en stookt 2620 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energienota van €166,00 in juni 2022. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan men fors besparen. Ga prijzen pelletkachel Feanwâlden vergelijken (juni 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel loopt op pellets. Dit zijn kleine houten korrels, vaak gemaakt van zaagsel (houtafval). Een speciale elektrische ontsteker stelt het verbrandingsproces in werking. Buitenlucht of lucht uit de kamer zorgt dat er zuurstof bij de vlam komt. Zo wordt warmte gegenereerd die natuurlijk weer de woonkamer in kan.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

De pelletkachel die het meest verkocht wordt installeert men voor 1 warme ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere vertrekken verwarmen. De verwarming loopt door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige installaties kunnen op de CV worden aangesloten (radiatoren/vloerverwarming).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief i.v.m je gasketel. Zo’n installatie stookt op biomassa, in plaats van aardgas. Standaard kiest men voor snippers, blokken of pellets van hout. Vaak plaatst men deze pelletketels in de garage, bijkeuken of kelder. De warmte die ontstaat uit het branden van biomassa wordt weer overgebracht op het leidingwater van je CV.

Na hoeveel jaar heb ik mijn pelletkachel terugverdiend?

De terugverdientijd van een pelletkachel is zeer wisselend. Het wordt berekend op basis van de warmtevraag, prijzen en het type ketel. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 3 en 8 jaar. Zodra deze periode is verstreken kunt u fors besparen op de stookkosten en betaalt u enkel de inkoopprijs van pellets en eventueel onderhoud.

In de showroom een kachel kopen?

Flink wat consumenten kiezen voor een luxe inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Feanwâlden waar specialisten u geschikte installaties laten vergelijken. Doorgaans kunt u hier een bestelling doorgeven of een pelletkachel op voorraad kopen. De prijzen van juni 2022 zijn nogal variabel. Installateurs vergelijken is daardoor een wijs besluit.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellets zijn houtkorrels van geperst zuiver hout. Pelletkorrels noemen we ze ook wel, deze houtpellets. Onderzoek moet nog uitwijzen of deze vorm wel duurzaam genoemd kan worden. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel worden gevormd door het merk/type en de warmtevraag (aantal verbrande pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Feanwâlden

Een krachtige en goede optie is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel stookt houtblokken of ander organisch materiaal. De pelletketel zorgt voor het verwarmingssysteem en het warme water in huis. De biomassaketel kan het hele huis van warmte voorzien. Dit type kachel is een groene en voordelige oplossing: beperkte CO-2 belasting, en de woning wordt gasloos verwarmd.
 • Betaalbaar, plantenresten, takken of houtblokken zijn relatief goedkoop
 • Minder CO-2 uitstoot dan CV-ketel
 • Je woning van het gas af
 • Aantrekkelijke subsidies, tot wel €650 per plaatsing.

pelletkachel installateurs in feanwalden


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek uw gegevens

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar wie specificaties en uiteraard de offerte verzonden zal worden. De meeste experts doen werkzaamheden in een expliciet gebied.

 2. Beschrijf uw huis

  In de volgende stap ziet u relevante vragen aangaande het woonobject. Voorbeelden zijn de categorie woning, de staat van de isolatie, of er ook zonnepanelen aanwezig zijn, en aantal huisgenoten. Probeer alle antwoorden goed in te vullen, dan is de offerte direct kloppend en geschikt. Met behulp van je gegevens kan de installateur een schatting maken van het vermogen van de ketel.

 3. Geef uw wensen door

  Een kachel als designstuk, of puur een product dat uw CV-ketel helemaal vervangt? En hoeveel heb je precies te besteden? Ook factoren als het gewenste model en de breedte van de ketel kunnen impact hebben.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van lokale en regionale experts en selecteer een goed bekendstaande installateur in Feanwâlden. Kijk naar recensies en of het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  Jouw installateur komt de pelletkachel of ketel bij u thuis installeren. Kijk na of afvoer voor rookgas goed is ingeregeld. Koop ook altijd een buffervat dat groot genoeg is. Probeer verschillende functies uit. Werkt iets niet? Neem dan gelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Feanwâlden


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er ook pelletkachel subsidie in Feanwâlden?

In de huidige situatie zijn er velerlei tegemoetkomingen en subsidies, zoals de ISDE. Het aanbod omslaat duizenden pelletketel / pelletkachel modellen waarbij een subsidie mogelijk is. De ondersteuning binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt mede bepaald door het vermogen (KW) van de installatie. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is vanzelfsprekend erg aantrekkelijk. De totale subsidie dat hiervoor doelmatig wordt toegekend varieert tussen de €800 en €1200. Hieronder een paar rekenvoorbeelden:

 • Athena Classic (Caloritaly), vermogen 20 [KW], €1400 subsidie.
 • IDRO 29 (TSP), vermogen 28 [KW], €1400 subsidie.
 • Model 2000 (Thermorossi), vermogen 6,7 [KW], €500 subsidie.

Zijn er nog andere duurzame alternatieven?

Er zijn altijd meerdere opties te overwegen voor wie gasvrij wil leven voor de centrale verwarming in Feanwâlden. Wat moet ik precies doen als ik helemaal van het gas af wil? Onderstaand geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 9269.
 1. Isolatie: Goede isolatie is cruciaal. Vooral oudere huizen kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Om te gebruiken voor je eigen stroomvraag, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. Deze installatie gebruikt energie uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een innovatieve installatie die gebruik maakt van energie van de zon en in huis warm water (in keuken en badkamer) verzorgd.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!