Pelletkachel kopen Broeksterwâld

Vergelijk installateurs pelletketels Broeksterwâld

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Broeksterwâld kopen stelt je in de gelegenheid om huizen op een energiezuinige manier te verwarmen. In plaats van gas gebruik je pelletkorrels. Het betreft geperste houtkorrels. Tegenwoordig kun je kiezen uit verschillende soorten installaties, die allemaal unieke eigenschappen hebben. Geholpen door pelletkachelrevolutie.nl tref je accurate info die ondersteuning bieden bij het laten plaatsen van een pelletkachel. We onderscheiden drie type kachels:

  kachel installateur 9108

 1. Pelletkachel: designs verwarming, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: biedt genoeg vermogen voor het hele huis. Direct aangesloten op centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: geen aardgas meer, zorgt voor verwarming en zorgt voor warm water. Soms wordt er gesproken over een pelletketel.
Welke kachel past bij jouw woning? Dat is afhankelijk van allerlei factoren. Belangrijk zijn: jouw type woning, het doel van de kachel, en de maximum prijs. Klik hieronder door voor meer informatie.
ProvincieFriesland
GemeenteDantumadiel
Postcode9108
Netnummer0511 (+31511)
Gasverbruik M31630 M3
Stroomverbruik kWh2620 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Een pelletkachel laten installeren (Update juli 2022)

Geïnteresseerd in een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Broeksterwâld zeker een goede optie. Bijvoorbeeld de Ecofire Nina 6 van het merk Palazzetti LelioOok de kachels van Nordic Fire zijn in trek. Uiteraard is dat een verantwoorde manier om rendabel warmte en sfeer te creëren in de huiskamer. Gemakkelijk te plaatsen, de terugverdientijd is interessant, en er zijn interessante subsidies, tot wel €650
 • Gemak, comfort en sfeer, ook voor de kleine portemonnee
 • Kiezen voor een milieuvriendelijke oplossing
 • Relatief weinig onderhoud
 • ingebouwde pelletvoorraad
 • Minder last van geur of fijnstof
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de bestaande CV-ketel gekoppeld. De kachel gebruikt de warmte ook om water in de CV-leidingen te verwarmen. Je HR-ketel zal op deze manier efficiënt werken, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Dantumadielverbruikt 2620 kWh stroom en 2620 m3 gas wat uitmondt in een gemiddelde energierekening van €166,00 in juli 2022. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening fors omlaag. Gelijk prijzen pelletkachel Broeksterwâld vergelijken (juli 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel loopt op pellets. Het betreft kleine houten staafjes, afkomstig van resthout. Het elektrisch ontstekingspatroon zorgt voor een snelle effectieve verbranding. Lucht uit de kamer of van buiten zorgt voor zuurstof bij de vlam. Zo wordt warmte gegenereerd die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

Een normale pelletkachel is effectief voor 1 ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. Dat wordt gefaciliteerd via een systeem wat we ook wel kanalisatie noemen. Sommige kachels worden aangesloten op de bestaande CV-voorzieningen (vloerverwarming/radiatoren).

Is een biomassaketel interessant voor mij?

De biomassaketel is een goed substituutvoor de CV-ketel. Een dergelijke installatie verbruikt biomassa, waardoor er geen gas bij komt kijken. Dit zijn vaak houtblokken of ander organisch materiaal. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De warmte die ontstaat uit het branden van biomassa wordt gebruikt om leidingwater te verwarmen van je CV.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De huidige pelletkachel terugverdientijd wissel sterk. Dit wordt berekend aan de hand van de warmtevraag, prijzen en het model. In de praktijk ligt de terugverdientijd tussen de 5 en 9 jaar. Zodra deze periode is verstreken gaat het besparen pas echt beginnen en heeft u nog te maken met de kosten van de pellets en jaarlijkse controle.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Meer en meer Nederlanders oriënteren zich op een efficiënte inbouw pelletkachel met aandacht voor een esthetisch fraaie afwerking. We zien steeds meer kachel showrooms in Broeksterwâld waar consultants u de mogelijke opties kunnen showen. Doorgaans kunt u hier een bestelling doornemen of een kachel in de aanbieding kopen. Let op: prijzen van juli 2022 zijn ontzettend divers. De tarieven van verschillende monteurs vergelijken is om deze reden wel zo handig.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellets zijn houtkorrels van geperst zuiver hout. Houtpellets staan ook bekend als pelletkorrels. Er is een actueel debat over de vraag of het milieu wel voldoende ontlast wordt. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel zijn gebaseerd op zaken als soort installatie en de warmtevraag (aantal verbrande pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Broeksterwâld

Een efficiënte en goede optie is de biomassaketel, vaak aangeduid als een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel werkt op houtblokken of ander organisch materiaal. De pelletketel is geschikt voor aansturing van radiatoren/vloerverwarming en warm water uit de kraan. De biomassaketel kan het hele huis van warmte voorzien. We hebben het over een milieuvriendelijke en kostenbesparende oplossing: beperkte vieze CO-2 uitstoot, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Geld besparend, houtsnippers en pellets zijnstukken voordeliger dan gas
 • Relatief lage uitstoot van CO-2
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Gemiddelde subsidie van €1050 per kachel.

pelletkachel installateurs in broeksterwald


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Zo weten we naar welk adres details en misschien de offerte verstuurd moet worden. De meeste specialisten zijn actief in een eigen regio.

 2. Beschrijf de woning

  Hierna zie je speciale vragen met betrekking tot jouw woonobject. Belangrijk zijn het soort woning, de isolatiewaarden, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en het aantal bewoners. Probeer alle antwoorden goed in te vullen, dan kan de offerte goed aansluiten bij uw wensen. Gebaseerd op uw data maakt de installateur een grove inschatting van hoeveel vermogen de ketel moet hebben.

 3. Geef uw wensen door

  Een kachel als designstuk, of een systeem die uw CV-ketel helemaal vervangt? En welke max. prijs heb je in het hoofd? Ook randvoorwaarden als ambiance en de beschikbare maten zijn belangrijk.

 4. Meerdere offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van enkele adviseurs en kies een geschikte installateur in Broeksterwâld. Check de reviews en kijk of het bedrijf wel gecertificeerd is (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  Jouw installateur komt de pelletkachel of ketel in de woning plaatsen. Check of afvoer voor rookgas goed is ingeregeld. Ga voor een uitgebreid buffervat met veel warmwateropslag. Neem de gehele installatie goed door. Iets niet in de haak? Geef dit onmiddellijk door aan het pelletkachel installatiebedrijf in Broeksterwâld


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er voor mij ook pelletkachel subsidie in Broeksterwâld?

Tegenwoordig zijn er verscheidene opties voor subsidie, zeker als we kijken naar de ISDE. We hebben het over meer dan 1.900 pelletketel / pelletkachel producten die gedekt worden door de regeling. De vergoeding binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt berekend door het totale vermogen (KW) van het systeem. De subsidieregeling maakt de installatie van een kachel overduidelijk zeer belangrijk. De totale subsidie dat toe te passen is ligt tussen de €700 en €1100. Hierbij een aantal voorbeelden:

 • Class Idro Ceramic 24 MAJO.IDRO24-BAR (AMG S.p.A.), vermogen 22 [KW], €1400 subsidie.
 • Saint Moritz Silent (Thermorossi), vermogen 8 [KW], €500 subsidie.
 • Marianne 6 (Royal / Palazzetti), vermogen 6,1 [KW], €500 subsidie.

Wat zijn duurzame alternatieven?

Er zijn meerdere opties voor diegene die een energieneutrale woning wil voor de centrale verwarming in Broeksterwâld. Waaruit kan ik kiezen als ik mijn woning volledig wil verduurzamen? In de paragraaf hierna hebben we een lijst geplaatst met ideeën voor postcodegebied 9108.
 1. Isolatie: De basis van elke woning is isolatie. Huizen gebouwd voor 2010 hebben hier veel belang bij.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom genereren heeft de toekomst. Om jouw apparatuur van stroom te voorzien, en bij te dragen aan een duurzame wereld (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. Een dergelijk systeem profiteert van warmte uit de buitenlucht, water of bodem.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijke installatie die de zon gebruikt voor energie om sanitair water te verwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!