Pelletkachel kopen Wâlterswâld

Vergelijk installateurs pelletketels Wâlterswâld

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Wâlterswâld kopen stelt jou in staat om het huis op een milieuvriendelijke en zuinige manier te verwarmen. Je verwarmt jouw huis niet met gas maar met pelletkorrels. Dit zijn feitelijk geperste houtkorrels. Je vindt diverse soorten installaties, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. Door middel van deze pagina bekijk jij handige informatie die ondersteuning bieden bij het vergelijkingsproces van deze modellen. Je kunt kiezen uit drie type kachels:

  kachel installateur 9113

 1. Pelletkachel: voor lokale verwarming, idealiter gemonteerd in de woonkamer.
 2. Pelletkachel-cv: kan meerdere ruimtes verwarmen. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor de verwarming en regelt warm tapwater. Ook wel pelletketel genoemd.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dat ligt aan allerlei facetten. Bijvoorbeeld: jouw soort woning, wat je precies wilt verwarmen, en hoeveel je te besteden hebt. Klik hieronder op een van de onderwerpen voor meer info.
ProvincieFriesland
GemeenteDantumadiel
Postcode9113
Netnummer0511 (+31511)
Gasverbruik M31630 M3
Stroomverbruik kWh2620 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Een pelletkachel laten installeren in de huiskamer (Update juli 2022)

Zoek jij een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? In zo’n scenario is een pelletkachel kopen en laten installeren in Wâlterswâld wellicht iets voor jou. Een voorbeeld is de QUADRA10C van het merk KalorNordic Fire is ook een uitstekende optie. Het is absoluut een milieuvriendelijke manier voor sfeer en warmte in de huiskamer. Het systeem is eenvoudig te bedienen, vele malen goedkoper dan gas, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €750
 • Innovatieve verwarmingsoplossing, en nog betaalbaar ook
 • Uitsluitend goedgekeurde pellets gebruiken
 • Gemakkelijke installatie
 • temperatuurregeling kan automatisch worden geregeld
 • Altijd een optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. Dat is handig! De kachel gebruikt de warmte ook om water in de CV-leidingen te verwarmen. Jouw HR-ketel hoeft zo minder hard te werken, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddelde woning in de gemeente Dantumadielgebruikt 2620 kWh stroom en nog eens 2620 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energienota van €166,00 in juli 2022. Aan de hand van een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening al snel omlaag. Nu prijzen pelletkachel Wâlterswâld vergelijken (juli 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

De pelletkachel werkt op pellets. Dit zijn langwerpige korrels van hout, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. Een elektrisch ontstekingspatroon maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Verse lucht uit de bestaande woonruimte of buitenlucht voorziet de vlam van zuurstof. Zodoende komt er warmte tot stand die terug de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een CV-pelletkachel?

De reguliere pelletkachel monteert met in de woonkamer. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. Dat is een optie door de warmte via een buizennetwerk naar andere kamers te transporteren. Sommige apparaten worden aangesloten op de bestaande CV-voorzieningen (radiatoren/vloerverwarming).

Waarom een biomassaketel laten plaatsen?

Een biomassaketel is een ‘groen’ alternatief voor de CV-ketel. Deze installatie werkt op biomassa, waardoor er geen gas bij komt kijken. Normaal gesproken kies je houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De warmte die uit het proces ontstaat wordt weer overgebracht op het leidingwater van jouw CV.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De terugverdientijd van de pelletkachel verschilt enorm. Dit is namelijk sterk afhankelijk van gebruik, de prijzen, en het merk/model. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 5 en 8 jaar. Daarna gaat het besparen pas echt beginnen en betaalt u enkel de inkoopprijs van pellets en inspectie / reparaties.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Legio mensen overwegen een doelmatige inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Wâlterswâld waar adviseurs u alle verschillende systemen kunnen tonen. Zo maakt u het visueel, en kunt u meteen bestellen of een voorradig model kopen. De prijzen van juli 2022 zijn ontzettend divers. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is hierom een aanrader.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellet zijn houten blokjes die in de kachel worden verstookt. Houtpellets noemen we ook pelletkorrels. Het moet nog onderzocht worden of dit gezond en milieuvriendelijk is. De kosten van een pelletkachel komen tot stand door type kachel en het stook niveau, oftewel het aantal verbrande pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Wâlterswâld

Een innovatieve en populaire optie is de biomassaketel, vaak aangeduid als een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel stookt houtpellets, houtsnippers of houtblokken. De pelletketel kan gebruikt worden voor de centrale verwarmingsinstallatie en het warme water in huis. Met de biomassaketel kan de CV-ketel dus de deur uit. Het is een duurzame en voordelige beslissing: beperkte uitstoot van CO-2, en de gaskraan gaat dicht.
 • Besparend, plantenresten, takken of houtblokken zijn veel betaalbaarder dan gas
 • Ecologisch verantwoorde keuze
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Subsidies tot wel €500 per plaatsing.

pelletkachel installateurs in walterswald


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  We hebben correct gegevens nodig naar wie de details en uiteraard de offerte toegezonden moet worden. De meeste monteurs zijn werkzaam in een specifieke omgeving.

 2. Specificeer type woning

  Hier volgen een aantal vragen die gaan over uw huis. Voorbeelden zijn het soort woning, of de woning goed geïsoleerd is, of er zonnepanelen aanwezig zijn, en gezinssamenstelling. Voer de gegevens zo volledig mogelijk in, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Geleid door uw info kan de installateur een schatting maken van het vermogen van de ketel.

 3. Geef uw wensen door

  Een kachel die in het oog springt, of bij voorkeur een systeem die uw CV-ketel helemaal vervangt? En wat mag het kosten? Ook facetten als uitstraling en gewenste afmeting doen er toe.

 4. Voorwaarden en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van enkele specialisten en kies een erkende installateur in Wâlterswâld. Vraag om recensies en certificaten (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  De monteur komt de pelletkachel of ketel bij u thuis installeren. Bekijk kritisch of de rookafvoer in orde is. Bestel tevens een buffervat dat groot genoeg is. Test het systeem zorgvuldig. Functioneert de installatie niet goed? Geef dit onmiddellijk door aan het pelletkachel installatiebedrijf in Wâlterswâld


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er ook pelletkachel subsidie in Wâlterswâld?

Tegenwoordig zijn er veel verschillende regelingen voor subsidie (denk dan aan de ISDE). Er is keuze uit meer dan 1.900 pelletketel en pelletkachel modellen die op de ISDE-lijst staan. De ondersteuning binnen de investeringssubsidie duurzame energie hangt af van het totale vermogen (KW) van het systeem. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is uiteraard zeer belangrijk. De totale subsidie dat men hiervoor opzij gezet heeft wisselt tussen €400 en €1500. Enkele voorbeelden zijn:

 • Class Idro Ceramic 28 (AMG S.p.A.), vermogen 25,9 [KW], €1400 subsidie.
 • BellaVista (R) Plus 15A (Thermorossi), vermogen 8,9 [KW], €500 subsidie.
 • Lily 6 (Royal / Palazzetti), vermogen 6 [KW], €500 subsidie.

Wat zijn duurzame alternatieven?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor de Nederlander die een energieneutrale woning wil voor de centrale verwarming in Wâlterswâld. Waaruit kan ik kiezen als ik helemaal van het gas af wil? Onderstaand hebben we een lijst geplaatst met ideeën voor postcodegebied 9113.
 1. Isolatie: De basis van elke woning is isolatie. Bestaande bouw (van 2005 en ouder) zijn daarbij gebaat.
 2. Zonnepanelen: Het zelfstandig opwekken van stroom biedt uitkomst. Om jouw apparatuur van stroom te voorzien, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. Deze installatie profiteert van warmte uit de directe omgeving.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijke oplossing die energie van de zon opvangt en warm water in de woning kan verzorgen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!