Pelletkachel kopen De Falom

Vergelijk installateurs pelletketels De Falom

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in De Falom kopen is bij uitstek geschikt om huizen duurzaam te verwarmen. Je verwarmt jouw huis niet met gas maar met pelletkorrels. Het betreft houtkorrels van geperst, zuiver hout. Er zijn tal van soorten kachels, met allemaal duidelijke voor- en nadelen. Met behulp van deze pagina bekijk je uitgebreide gegevens die helpen bij het laten installeren van een installatie. We maken onderscheid tussen drie type modellen:

  kachel installateur 9109

 1. Pelletkachel: design warme sfeerhaard, geschikt voor woonkamer / keuken.
 2. Pelletkachel-cv: zorgt voor een warme woning. Aangesloten op je bestaande centrale verwarming installatie.
 3. Biomassaketel: zorgt voor de verwarming en zorgt tevens voor warm tapwater. Ook wel bekend als een pelletketel.
Welke kachel wordt aangeraden? Dat berekent men a.d.h.v. verscheidene variabelen. Bijvoorbeeld: jouw type woning, de wensen, en het budget. Spring direct door naar het thema waar je meer over wilt lezen.
ProvincieFriesland
GemeenteDantumadiel
Postcode9109
Netnummer0511 (+31511)
Gasverbruik M31630 M3
Stroomverbruik kWh2620 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Goedkoop een pelletkachel laten installeren (Update juli 2022)

Interesse in een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in De Falom een uitstekende optie. Neem bijvoorbeeld de Azzurra van het merk Dal Zotto S.P.AOok de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een “groene” en bewuste mogelijkheid voor sfeer en warmte in de huiskamer. Het vergt weinig onderhoud, het is relatief goedkoop, en de subsidies lopen op tot wel €1200
 • Aangename warmte voor lagere prijzen
 • Bewust bezig met duurzame energie
 • Eenvoudig te bedienen
 • geen kans op een koolmonoxide vergiftiging
 • Realiseren een schone verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. De kachel in de woonkamer gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddeld huis in de gemeente Dantumadielverbruikt 2620 kWh stroom plus nog eens 2620 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energierekening van €166,00 in juli 2022. Middels een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening fors omlaag. Gelijk prijzen pelletkachel De Falom vergelijken (juli 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel loopt op pellets. Dat zijn kleine brokjes hout, gemaakt van zaagsel en snippers. Er is een elektrische ontsteker die stelt het verbrandingsproces in werking. Buitenlucht of lucht uit de woonkamer zorgt voor zuurstof bij de vlam. Op deze manier ontstaat er warmte die weer de kamer ingeblazen wordt.

Wat is het verschil met een pelletkachel-CV?

De standaard pelletkachel installeert men voor 1 warme ruimte. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. Dat wordt gefaciliteerd via buizen waardoor warme lucht wordt geblazen. Sommige kachels worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (radiatoren/vloerverwarming).

Is een biomassaketel interessant voor mij?

Ook de biomassaketels zijn prima vervangers i.v.m je gasketel. Zo’n pelletketel werkt op biomassa, en geen aardgas. Standaard kiest men voor houtblokken of ander organisch materiaal. Vaak plaatst men deze pelletketels in de garage, bijkeuken of kelder. De warmte die ontstaat door het verbranden van pellets wordt gebruikt om leidingwater te verwarmen van je CV.

Hoeveel jaar is de terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel wissel sterk. Veel aspecten hebben invloed; het gebruik, de prijzen, en het merk/model. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 3 en 9 jaar. Daarna kunt u fors besparen op de stookkosten en heeft u enkel te maken met de prijzen van pellets en jaarlijkse controle.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Veel woningeigenaren neigen naar een exclusieve inbouw pelletkachel met aandacht voor een esthetisch fraaie afwerking. U kunt een afspraak maken bij kachel showrooms in De Falom waar consultants u alles over de producten kunnen vertellen. U kunt daar vaak gewoon een model bestellen of aanbiedingen van showmodellen kopen. De marktprijzen (juli 2022) lopen zeer uiteen. Het vergelijken van monteurs is hierom geen gek idee.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellets is een CO-2 neutrale brandstof voor in de kachel. Houtpellets kennen we ook onder de naam pelletkorrels. Experts vragen zich af of dit groen en duurzaam is. De maandelijkse kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. soort installatie en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in De Falom

Een effectieve en goede optie is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. Deze pellet cv-ketel stookt biomassa als houtsnippers/blokken. Deze installatie is toepasbaar voor een verwarming toepassing en voorziet in warm tapwater. De biomassaketel vervangt jouw CV-ketel. Dit segment is een duurzame en besparende keuze: minder uitstoot van CO-2, en de gaskraan gaat dicht.
 • Bezuinigen, biomassa is lang niet zo duur als gas
 • Minder CO-2 uitstoot dan CV-ketel
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Aantrekkelijke subsidies, tot wel €1000 per systeem.

pelletkachel installateurs in de-falom


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Zo weten we naar wie de details en tevens de offerte toegezonden kan worden. De meeste experts zijn beperkt tot een expliciet gebied.

 2. Wat voor soort huis heeft u?

  Wat volgt zijn verschillende vragen aangaande uw huis. Onder andere de grootte van de woning leeftijd woning / mate van isolatie, of er zonnepanelen aanwezig zijn, en het aantal bewoners. Probeer alle antwoorden goed in te vullen, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Aan de hand van je data maakt de installateur een grove inschatting van het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Specificeer uw wensen

  Een kachel die in het oog springt, of meer een installatie dat in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En wat is het budget? Ook randvoorwaarden als ambiance en de grootte spelen een rol.

 4. Voorwaarden en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van enkele adviseurs en ga in zee met een uitstekende installateur in De Falom. Vraag om beoordelingen en eventuele lidmaatschap bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  Jouw installateur komt de pelletkachel of ketel op de gewenste plek installeren. Bekijk of en hoe de rookgasafvoer wordt geregeld. Plaats zeker ook een buffervat dat genoeg water kan bevatten. Controleer of alles werkt. Loopt je tegen problemen aan? Neem zo spoedig mogelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in De Falom


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er voor mij ook pelletkachel subsidie in De Falom?

Er zijn op dit moment verschillende subsidies en tegemoetkomingen (binnen de ISDE regeling). Je kan kiezen uit honderden pelletkachel & pelletketel producten die op de ISDE-lijst staan. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie hangt af van het totale vermogen (KW) van de installatie. Een dergelijke subsidie maakt het laten plaatsen van een kachel ontegenzeggelijk erg serieus. Het exacte subsidiebedrag dat je terug kunt krijgen vinden we terug tussen de €600 en €1150. Een aantal interessante opties:

 • Class Idro Ceramic 24 MAJO.IDRO24-KAR (AMG S.p.A.), vermogen 22 [KW], €1400 subsidie.
 • BellaVista (R) Plus (Thermorossi), vermogen 10,7 [KW], €535 subsidie.
 • Marianne 9 (Royal / Palazzetti), vermogen 9,1 [KW], €500 subsidie.

Zijn er nog andere duurzame alternatieven?

Er zijn allerlei dingen te kiezen voor de Nederlander die het huis energiezuinig wil maken voor de centrale verwarming in De Falom. Welke maatregelen moet ik treffen om mijn woning energieneutraal te maken? Op Pelletkachelrevolutie.nl hebben we een lijst geplaatst met ideeën voor postcodegebied 9109.
 1. Isolatie: Isolatie is altijd de basis van verduurzamen. Vooral oudere huizen halen daar veel winst uit.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Om te gebruiken voor je eigen stroomvraag, en goedkopere energiecontract (salderen).
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. Een dergelijk systeem maakt slim gebruik van energie uit de grond, grondwater of lucht.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijk product dat slim gebruik maakt van de zon en heet water kan faciliteren.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!