Pelletkachel kopen Damwâld

Vergelijk installateurs pelletketels Damwâld

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Damwâld kopen biedt jou de kans om het huis op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. Als vervanger voor aardgas stook je houten pellets. Het gaat om houtkorrels van geperst, zuiver hout. We onderscheiden velerlei kachels, die elk geschikt zijn in specifieke situaties. Met behulp van pelletkachelrevolutie.nl vind je actuele info die helpen bij het laten installeren van een installatie. Er zijn grofweg 3 type installaties:

  kachel installateur 9104

 1. Pelletkachel: designs verwarming, wordt vaak in de woonkamer geplaatst.
 2. Pelletkachel-cv: kan meerdere ruimtes verwarmen. Werkt samen met de centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: geen aardgas meer, zorgt voor verwarming en zorgt voor warm water. Ook wel bekend als een pelletketel.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dat is afhankelijk van specifieke facetten. Belangrijk zijn: woning-specificaties, het doel van de kachel, en hoeveel geld je gereserveerd hebt. Klik hieronder door voor meer informatie.
ProvincieFriesland
GemeenteDantumadiel
Postcode9104
Netnummer0511 (+31511)
Gasverbruik M31630 M3
Stroomverbruik kWh2620 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Thuis een pelletkachel laten installeren (Update juli 2022)

Bent u op zoek naar een mooie, functionele en duurzame manier van verwarmen? In dat geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Damwâld misschien we dé oplossing. Je kunt kiezen voor de Audax 10 van het merk LasianOf natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een zuinige en duurzame manier om zowel warmte als sfeer in de huiskamer te halen. Het systeem is eenvoudig te bedienen, schoner dan de houtkachel, en u heeft recht op subsidies tot wel €1200
 • Innovatieve verwarmingsoplossing met een laag kostenplaatje
 • 100% milieuvriendelijke en ecologisch verantwoord
 • Relatief weinig onderhoud
 • automatische ontsteking en modulerende werking
 • Minder last van geur of fijnstof
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de bestaande CV-ketel gekoppeld. De kachel die vaak in de woonkamer staat verwarmt niet alleen de kamer, maar ook water in de CV-leidingen. Je HR-ketel zal op deze manier efficiënt werken, minder uitstoot en minder duur gasverbruik. Een gemiddelde woning in de gemeente Dantumadielverbruikt 2620 kWh stroom plus nog eens 2620 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energienota van €166,00 in juli 2022. Geholpen door een pelletkachel cv moederhaard kan bezuinigd worden op de energiekosten. Direct prijzen pelletkachel Damwâld vergelijken (juli 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

In een pelletkachel stookt men pellets. Dat zijn blokjes geperst hout, gemaakt van schoon hout afval. De elektrische ontsteker zorgt dat de pellets branden. Lucht uit de kamer of van buiten zorgt dat er zuurstof bij de vlam komt. Via dit proces ontstaat er warmte die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een pelletkachel met CV aansluiting?

De pelletkachel die het meest verkocht wordt is effectief voor 1 ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. Dat wordt gefaciliteerd door de gegenereerde warmte uit te zetten naar andere kamers. Sommige kachels worden aan de CV gekoppeld (radiatoren/vloerverwarming).

In welke gevallen is een biomassaketel interessant?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief voor je HR ketel. Zo’n ketel werkt op basis van biomassa, in plaats van aardgas. Dit zijn vaak houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Deze pelletketels worden geïnstalleerd in de kelder, garage of tussenruimte. De gewonnen warmte wordt met warmtewisselaars gebruikt voor verwarming van uw centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De pelletkachel-terugverdientijd wissel sterk. Dit wordt berekend aan de hand van de warmtevraag, prijzen en welk type je koopt. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 5 en 9 jaar. Hierna kunt u fors besparen op de stookkosten en heeft u nog te maken met de prijs van de houtpellets en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Steeds meer woningeigenaren gaan voor een efficiënte inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. Er zijn speciale kachel showrooms in Damwâld waar consultants u de verschillende mogelijkheden laten zien. Prima service, en u kunt meteen bestellen of een voorradig model kopen. De prijzen van juli 2022 kunnen sterk fluctueren. Het vergelijken van monteurs is hierom wel zo verstandig.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets zijn houtkorrels van geperst zuiver hout. Houtpellets noemen we ook pelletkorrels. Het moet nog onderzocht worden of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel worden berekend op basis van categorie kachel en de gebruiksintensiteit / aantal verstookte pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Damwâld

Een effectieve en full-service mogelijkheid is de biomassaketel, wat feitelijk hetzelfde is als een pelletketel. Deze pellet cv-ketel draait op houtsnippers of houtblokken. De biomassaketel wordt gebruikt voor het CV systeem en warm water uit de kraan. De biomassaketel is dus de vervanger van de HR-ketel. Het wordt gekenmerkt als milieuvriendelijke en voordelige optie: lagere CO-2 uitstoot, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Betaalbaar, snippers, blokken of pellets van hout zijn relatief goedkoop
 • Biomassaproducten zijn hernieuwbaar en ecologisch verantwoord
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Hoge subsidies tot wel €1100 per installatie.

pelletkachel installateurs in damwald


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  We hebben correct gegevens nodig naar wie de details en uiteraard de offerte aangeleverd moet worden. De meeste aannemers zijn beperkt tot een expliciet gebied.

 2. Wat voor soort huis heeft u?

  In de volgende stap ziet u speciale vragen aangaande het woonobject. Voorbeelden zijn de grootte van het huis wat er aan isolatie is gedaan, het aantal zonnepanelen, en het aantal bewoners. Voer de gegevens zo volledig mogelijk in, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Na aanleiding van je gegevens kan de installateur een schatting maken van het benodigde vermogen.

 3. Specificeer uw wensen

  Wilt u plaatselijke sfeerverwarming, of een product die in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En wat wilt u maximaal betalen? Ook randvoorwaarden als en soort kachel en de maatvoering doen er toe.

 4. Meerdere offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van meerdere bedrijven en kies voor een erkende installateur in Damwâld. Vraag om beoordelingen en eventuele lidmaatschap bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  De installateur gaat de pelletkachel of ketel bij jou thuis plaatsen. Loop goed na of de rookgasafvoer in orde is. Neem ook een buffervat dat voldoet aan uw wensen. Probeer verschillende functies uit. Loopt je tegen problemen aan? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in Damwâld


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe zit het met de pelletkachel subsidie in Damwâld?

Hedendaags vind je verscheidene subsidie mogelijkheden als we kijken naar het ISDE programma. Er is keuze uit meer dan 1.800 pelletketel of pelletkachel systemen die vallen onder deze regeling. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie is afhankelijk van het vermogen in KW van het modellen. Een dergelijke subsidie maakt het laten plaatsen van een kachel overduidelijk extra interessant. Het exacte subsidiebedrag dat toepasbaar is schommelt tussen de €550 en €1350. Hieronder een paar rekenvoorbeelden:

 • Class Idro Ceramic 15 MAJO.IDRO15-WAR (AMG S.p.A.), vermogen 13,8 [KW], €1400 subsidie.
 • Slim Quadro 9 (Thermorossi), vermogen 8,5 [KW], €500 subsidie.
 • Roberta Air 80 (Royal / Palazzetti), vermogen 8,3 [KW], €500 subsidie.

Op welke manier kan ik mijn woning verder verduurzamen?

Er zijn altijd meerdere opties te overwegen voor de huizenbezitter die volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in Damwâld. Welke maatregelen moet ik treffen om mijn woning energieneutraal te maken? Hierna hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 9104.
 1. Isolatie: De basis van elke woning is isolatie. Bestaande bouw (van 2005 en ouder) kunnen hier enorm efficiëntie uit halen.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Uiteraard voor de eigen energievraag, en lagere energierekening (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Minstens zo interessant als de pelletkachel centrale verwarming. De installatie onttrekt energie uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een duurzame installatie die gebruik maakt van energie van de zon en zorgt voor warm tapwater.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!