Pelletkachel kopen Sibrandahûs

Vergelijk installateurs pelletketels Sibrandahûs

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Sibrandahûs kopen opent nieuwe deuren om jouw huis zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. Ter vervanging van gas verbruik je namelijk houtpellets. Dit zijn geperste houtkorrels. We onderscheiden velerlei modellen kachels, met unieke specificaties en voordelen. Via pelletkachelrevolutie.nl lees jij toepasbare raadgeving die een bijdrage leveren aan het vergelijkingsproces van deze modellen. Je kunt kiezen uit drie soorten installaties:

  kachel installateur 9106

 1. Pelletkachel: voor lokale verwarming, plaatsing geschikt in woonkamers.
 2. Pelletkachel-cv: biedt genoeg vermogen voor het hele huis. Werkt samen met de centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en zorgt tevens voor warm tapwater. Soms wordt er gesproken over een pelletketel.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dat berekent men a.d.h.v. verscheidene randvoorwaarden. Bijvoorbeeld: woning-specificaties, het stoomniveau, en wat je bestedingsruimte is. Klik hieronder door voor meer informatie.
ProvincieFriesland
GemeenteDantumadiel
Postcode9106
Netnummer0519 (+31519)
Gasverbruik M31630 M3
Stroomverbruik kWh2620 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update juli 2022)

Geïnteresseerd in een duurzame en sfeervolle verwarmingsbron? Dan is de keuze voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Sibrandahûs wellicht iets voor jou. Denk aan de Sofia 10 van het merk TSPNordic Fire is ook een uitstekende optie. Het is absoluut een milieuvriendelijke manier om zowel warmte als sfeer in de woonkamer te halen. Het is gemakkelijk te bedienen, het bespaart geld, en u ontvangt een forse subsidie die oploopt tot €800
 • Design en warme sfeer voor schappelijke kosten
 • 100% milieuvriendelijke en ecologisch verantwoord
 • Eenvoudig te programmeren
 • Volautomatisch en gemakkelijk bedienen
 • Minder last van geur of fijnstof
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. De kachel warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, minder uitstoot en minder duur gasverbruik. Een gemiddeld huis in de gemeente Dantumadielverbruikt 2620 kWh stroom plus 2620 m3 gas wat volgt in een gemiddelde maandelijkse energierekening van €166,00 in juli 2022. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening al snel omlaag. Nu prijzen pelletkachel Sibrandahûs vergelijken (juli 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

De pelletkachel werkt op pellets. Dat zijn kleine brokjes hout, gemaakt van droog resthout. Een elektrisch ontstekingspatroon zorgt dat de pellets branden. Schone omgevingslucht zorgt voor zuurstof voor de vlam. Op deze wijze komt er warmte vrij die – met een speciale ventilator – de kamer in gaat.

Wat is het verschil met een pelletkachel-CV?

Een normale pelletkachel maakt een 1 kamer verwarming mogelijk. De pelletkachel-CV is toepasbaar op het gehele huis. Dit kan door de gewonnen warmte naar andere kamers te blazen. Sommige cv-pelletkachels kunnen op de CV worden aangesloten (radiatoren/vloerverwarming).

Wat is een biomassaketel, en wanneer is dit interessant?

Ook de biomassaketels zijn prima vervangers i.v.m een CV-ketel. Deze ketel werkt op biomassa, aardgas is dan verledentijd. Dit zijn vaak natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Zo’n pelletketel is puur functioneel en niet decoratief interessant. De warmte die uit het proces ontstaat wordt gebruikt om leidingwater te verwarmen van jouw CV-installatie.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt is zeer wisselend. Het is afhankelijk van variabelen als het verbruik, de prijzen en het merk/model. Experts gaan uit van een terugverdientijd tussen de 2 en 9 jaar. Zodra deze periode is verstreken begint het besparen pas echt en resteren alleen nog de kosten van de pellets en inspectie / reparaties.

In de showroom een kachel kopen?

Flink wat huizenbezitters oriënteren zich op een luxe inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. Er zijn kachel showrooms in Sibrandahûs waar monteurs u kunnen adviseren over de producten. Zo kan u de kachels zien, en bovendien eenvoudig een bestelling doen of een kachel in de aanbieding kopen. De huidige prijzen (juli 2022) wisselen sterk. Prijzen van monteurs naast elkaar zetten is vanzelfsprekend wel zo handig.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets zijn zijn kleine, lichte staafjes afkomstig uit geperst houtafval van zagerijen. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. Onderzoek moet nog uitwijzen of dit goed voor het milieu is. De kosten van een pelletkachel zijn gebaseerd op zaken als het merk/type en en jouw gezinssituatie (aantal verstookte pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Sibrandahûs

Een andere woning dekkende optie is de biomassaketel, vaak aangeduid als een pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op houtsnippers of houtblokken. De installatie kan gebruikt worden voor verwarming van de woning en voorziet in warm tapwater. Deze biomassaketel kan dus een volledige woning verwarmen. Het wordt gekenmerkt als bewuste en besparende optie: beperkte CO-2 uitstoot, en de woning wordt gasloos verwarmd.
 • Goedkope keuze, houtpellets of blokken zijn goedkoop vergeleken met gas
 • Ecologisch verantwoorde keuze
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Interessante subsidieregeling, tot wel €700 per systeem.

pelletkachel installateurs in sibrandahus


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Zo is het duidelijk naar wie specificaties en eventuele offerte verzonden zal worden. Veel experts zijn beperkt tot hun eigen streek.

 2. Omschrijf uw woning

  In de volgende stap ziet u diverse vragen die gaan over je woonobject. Denk aan het type huis, of de woning goed geïsoleerd is, aantal zonnepanelen, en gezinssamenstelling. Probeer alle antwoorden goed in te vullen, anders kan de installateur geen concrete offerte maken. Op basis van de ingevulde gegevens maakt de installateur een grove inschatting van het benodigde vermogen.

 3. Beschrijf de noodzaak

  Een kachel die in het oog springt, of juist een product dat zorg draagt voor de centrale verwarming en warm water? En wat wilt u maximaal betalen? Ook randvoorwaarden als de kleur en de afmetingen zijn belangrijk.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van meerdere monteurs en selecteer een erkende installateur in Sibrandahûs. Let op recensies en diploma’s (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel in de woning monteren. Bekijk goed of de rookgasafvoer in orde is. Zorg ook voor een groot buffervat voor voldoende warm water. Test het systeem zorgvuldig. Werkt het systeem niet naar behoren? Meld dit dan altijd direct bij het pelletkachel installatiebedrijf in Sibrandahûs


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in Sibrandahûs?

Recent kun je gebruik maken van allerlei subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. Er bestaan meer dan 1.850 pelletketel / pelletkachel systemen die vallen onder deze regeling. De ondersteuning binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt berekend door het vermogen in KW van het modellen. Deze royale bonus maakt het geheel natuurlijk erg serieus. Het exacte bedrag dat hiervoor gereserveerd is is uiteenlopend tussen de €600 en €1000. Enkele voorbeelden zijn:

 • Class Idro Ceramic 20 MAJO.IDRO20-KAR (AMG S.p.A.), vermogen 18,2 [KW], €1400 subsidie.
 • Aromy Silent (Thermorossi), vermogen 8 [KW], €500 subsidie.
 • Donna Air 70 US (Royal / Palazzetti), vermogen 7 [KW], €500 subsidie.

Zijn er verder nog meer duurzame energiebronnen?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor de consument die gasvrij wil leven voor de centrale verwarming in Sibrandahûs. De vraag is; wat kan ik doen als ik helemaal van het gas af wil? Op deze website hebben we een aantal investeringen op een rij gezet voor postcodegebied 9106.
 1. Isolatie: Isolatie is altijd de basis van verduurzamen. Huizen gebouwd voor 2010 kunnen zo al tot 40% besparen.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Vanzelfsprekend voor de apparatuur in eigen huis, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Een systeem dat concurreert met de pelletkachel centrale verwarming. Een dergelijk systeem benut de energie uit de directe omgeving.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijk systeem dat gebruik maakt van energie van de zon en water kan opwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!