Pelletkachel kopen De Westereen

Vergelijk installateurs pelletketels De Westereen

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in De Westereen kopen opent nieuwe deuren om uw woning op een energiezuinige manier te stoken. In plaats van gas gebruik je pelletkorrels. Dit zijn houtkorrels van geperst, zuiver hout. Er bestaan tal van installaties, die allemaal unieke eigenschappen hebben. Dankzij deze website tref je praktische toelichtingen die een bijdrage leveren aan het laten installeren van een installatie. Eigenlijk zijn er drie soorten modellen:

  kachel installateur 9271

 1. Pelletkachel: voor lokale verwarming, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: biedt genoeg vermogen voor het hele huis. Werkt samen met de centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: hét alternatief voor de CV-ketel, verwarmt het huis en zorgt tevens voor warm water uit de kraan. Het is hetzelfde als een pelletketel.
Voor welke soort kachel moet ik gaan? Dit wordt bepaald middels verschillende onderdelen. Denk aan: woning-specificaties, de wensen, en hoeveel je te besteden hebt. Klik hieronder op een van de onderwerpen voor meer info.
ProvincieFriesland
GemeenteDantumadiel
Postcode9271
Netnummer0511 (+31511)
Gasverbruik M31630 M3
Stroomverbruik kWh2620 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Goedkoop een pelletkachel laten installeren (Update juli 2022)

Vraag naar een duurzame en sfeervolle verwarmingsbron? In zo’n geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in De Westereen wellicht iets voor jou. Neem bijvoorbeeld de HR100 van het merk RavelliOf wat te denken van het merk Nordic Fire. We spreken dan namelijk over een toegankelijke en ‘groene’ optie om bijvoorbeeld de woonkamer te verwarmen. Het systeem is eenvoudig te bedienen, de terugverdientijd is interessant, en er zijn interessante subsidies, tot wel €1000
 • Warmte en comfort voor lagere prijzen
 • Bewust bezig met duurzame energie
 • Dag- of weekschema’s instellen
 • Systeem kan zelfstandig opereren
 • Altijd een optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. De kachel in de woonkamer verwarmt niet alleen de kamer, maar ook water in de CV-leidingen. Een HR-ketel hoeft dan minder vermogen te leveren, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddelde woning in de gemeente Dantumadielgebruikt 2620 kWh stroom en nog eens 2620 m3 gas wat volgt in een gemiddelde energierekening van €166,00 in juli 2022. Met een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening al snel omlaag. Nu prijzen pelletkachel De Westereen vergelijken (juli 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel precies?

In de pelletkachel verstookt men pellets. Dit zijn cilindervormige staafjes, gemaakt van schoon hout afval. Een elektrisch ontstekingspatroon zorgt dat de pellets branden. Buitenlucht of lucht uit de woonkamer bezorgt de nodige zuurstof. Wat volgt is opstijgende warmte die weer de kamer ingeblazen wordt.

Wat is precies een pelletkachel-CV?

Een normale pelletkachel maakt een 1 kamer verwarming mogelijk. De CV-pelletkachel kan met gebruiken voor de hele woning. Dat wordt gefaciliteerd door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige kachels worden aan de CV gekoppeld (radiatoren/vloerverwarming).

Wat is een biomassaketel, en wanneer is dit interessant?

Ook de biomassaketels zijn prima vervangers voor je gasketel. Zo’n apparaat werkt op basis van biomassa, en dus geen gas. In de basis zijn dat houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Deze pelletketels worden geïnstalleerd in de kelder, garage of tussenruimte. De gewonnen warmte wordt met warmtewisselaars gebruikt voor verwarming van uw CV.

Hoeveel jaar is de terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel is zeer wisselend. Er spelen zaken een rol zoals; verbruik, de prijzen en het type installatie. In de praktijk ligt de terugverdientijd tussen de 3 en 7 jaar. Hierna gaat u het daadwerkelijk merken in de portemonnee en dient u rekening te houden met de stookkosten van pellets en afschrijving, onderhoud en vervangingen.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Steeds meer consumenten denken na over een exclusieve inbouw pelletkachel met een hippe uitstraling. Ga gerust eens naar kachel showrooms in De Westereen waar experts u geschikte installaties laten vergelijken. Zo kan u de kachels zien, en bovendien een bestelling doornemen of showroommodellen met korting kopen. De marktprijzen (juli 2022) zijn ontzettend divers. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is hierom zeker zinvol.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellets zijn cilindervormige houtkorrels die bestaan uit samengeperste stukjes schoon hout. Deze houtpellets worden ook wel eens omschreven als pelletkorrels. Experts vragen zich af of dit gezond en milieuvriendelijk is. De wekelijkse kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. merk/type kachel en de gebruiksintensiteit / aantal verstookte pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in De Westereen

Een nieuwe populaire optie is de biomassaketel, we noemen dit ook wel een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel draait op organische materialen als hout of tuinafval. De ketel zorgt voor de CV installatie en warm water om te douchen en wassen. Met de biomassaketel kan de CV-ketel dus de deur uit. Dit segment is een milieubewuste en prijstechnisch interessante keuze: beperkte CO-2 belasting, en de gaskraan gaat dicht.
 • Goedkoop, biomassa is goedkoper dan gas
 • Ecologisch verantwoorde keuze
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Hoge subsidies tot wel €1500 per ketel.

pelletkachel installateurs in de-westereen


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Dat maakt dat we weten naar wie de informatie en tevens de offerte toegezonden mag worden. De meeste bedrijven zijn beperkt tot een specifieke omgeving.

 2. Omschrijf uw woning

  Vervolgens stellen we belangrijke vragen inzake jouw woning. Bijvoorbeeld het type huis, welke isolatie er is aangebracht, of er ook zonnepanelen aanwezig zijn, en het aantal gezinsleden. Vul alles zo goed mogelijk in, anders kan de installateur geen concrete offerte maken. Aan de hand van uw ingevulde data kan de installateur een berekening maken van hoeveel vermogen er nodig is.

 3. Beschrijf de noodzaak

  Een pelletkachel voor de warmte en sfeer of bij voorkeur een model dat er voor zorgt dat de CV-ketel helemaal de deur uit kan? En wat wilt u maximaal betalen? Ook facetten als het design en de hoogte van de kachel zijn beslissend.

 4. Voorwaarden en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van lokale en regionale monteurs en ga voor een professionele installateur in De Westereen. Bekijk de recensies en kijk of het bedrijf wel gecertificeerd is (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  De installateur komt de pelletkachel of ketel bij u thuis installeren. Loop goed na of de rookgasafvoer goed geïnstalleerd wordt. Plaats zeker ook een uitgebreid buffervat met veel warmwateropslag. De eerste dagen is het belangrijk goed te testen. Functioneert de installatie niet goed? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in De Westereen


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe zit het met de pelletkachel subsidie in De Westereen?

Hedendaags vind je allerhande regelingen voor subsidie (denk dan aan de ISDE). We hebben het over meer dan 1.800 pelletkachel & pelletketel systemen waarvoor subsidie aangevraagd kan worden. De toekenning van de investeringssubsidie duurzame energie wordt gecalculeerd door het totale vermogen (KW) van het systeem. De subsidieregeling maakt de installatie van een kachel logischerwijs aantrekkelijk. Het exacte subsidiebedrag dat hiervoor gereserveerd is wisselt tussen €400 en €1200. Je kunt denken aan:

 • ALPINA LP9 (CAMINETTI), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • Camino Idro 25 (TSP), vermogen 21,4 [KW], €1400 subsidie.
 • Ciao (Thermorossi), vermogen 6,7 [KW], €500 subsidie.

Zijn er nog andere duurzame alternatieven?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor de consument die echt “0” op de meter wil voor de centrale verwarming in De Westereen. Welke stappen moet ik ondernemen als ik mijn woning volledig wil verduurzamen? Op Pelletkachelrevolutie.nl hebben onze experts hun adviezen gegeven voor postcodegebied 9270, 9271.
 1. Isolatie: De basis van elke woning is isolatie. Woning die gebouwd zijn 1990 hebben hier veel belang bij.
 2. Zonnepanelen: Je eigen stroomopwekking is fantastisch. Uiteraard voor de eigen energievraag, en je overschot terug te leveren (salderen).
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. De installatie gebruikt energie uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijke oplossing die in staat is om de energie van de zon om te zetten in warmte en in huis warm water (in keuken en badkamer) verzorgd.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!