Pelletkachel kopen Readtsjerk

Vergelijk installateurs pelletketels Readtsjerk

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Readtsjerk kopen maakt het mogelijk om jouw huis op een milieuvriendelijke en zuinige manier te verwarmen. Je verwarmt jouw huis niet met gas maar met pellets. Eigenlijk zijn dit geperste houtkorrels gemaakt van restafval. Er bestaan diverse modellen kachels, met unieke specificaties en voordelen. Aan de hand van pelletkachelrevolutie.nl tref jij veelzijdige adviezen die nuttig zijn bij het kiezen van een goede kachel + monteur. Er zijn grofweg 3 modellen:

  kachel installateur 9067

 1. Pelletkachel: design warme sfeerhaard, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: biedt genoeg vermogen voor het hele huis. Werkt samen met de centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor de verwarming en zorgt voor warm water. Het is hetzelfde als een pelletketel.
Welke kachel is geschikt voor mij? Dit heeft te maken met verscheidene factoren. Onder andere: woning-specificaties, wat je precies wilt verwarmen, en hoeveel je te besteden hebt. Klik direct door naar een van de onderwerpen.
ProvincieFriesland
GemeenteDantumadiel
Postcode9067
Netnummer058 (+3158)
Gasverbruik M31630 M3
Stroomverbruik kWh2620 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Betaalbaar een pelletkachel laten installeren (Update juni 2022)

Op zoek naar een mooie, functionele en duurzame manier van verwarmen? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in Readtsjerk geen gek idee. Een voorbeeld is de LP up 6 Cave van het merk CMGOf natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een duurzame en groene keuze voor sfeer en warmte in de woonkamer. Gemakkelijk te plaatsen, vele malen goedkoper dan gas, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €900
 • Innovatieve verwarmingsoplossing voor een lage prijs
 • Gebruikt hernieuwbare, duurzame energie
 • Relatief weinig onderhoud
 • Systeem kan zelfstandig opereren
 • Schonere lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de cv-installatie gekoppeld. De kachel verwarmt niet alleen de kamer, maar ook water in de CV-leidingen. Een HR-ketel hoeft dan minder vermogen te leveren, wat een flinke gasbesparing kan realiseren. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Dantumadielgebruikt 2620 kWh stroom en stookt 2620 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energienota van €166,00 in juni 2022. Middels een pelletkachel cv moederhaard kan de energienota worden gedrukt. Meteen prijzen pelletkachel Readtsjerk vergelijken (juni 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

In een pelletkachel stookt men pellets. Dat zijn blokjes geperst hout, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. Een elektrisch ontstekingspatroon zorgt dat de pellets branden. Verse lucht uit de bestaande woonruimte of buitenlucht zorgt voor zuurstof voor de vlam. Op deze wijze komt er warmte vrij die terug de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een pelletkachel op CV?

De reeds besproken pelletkachel monteert met in de woonkamer. Een pelletkachel-CV verwarmt meerdere ruimtes. Dat wordt gefaciliteerd door warmte lucht naar andere kamers te blazen. Sommige kachels worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (radiatoren/vloerverwarming).

Wat is een biomassaketel, en wanneer is dit interessant?

Biomassaketels zijn een duurzaam substituut voor een gasketel. Zo’n pelletketel stookt op biomassa, in plaats van duur en vervuilend gas. Normaal gesproken kies je snippers, blokken of pellets van hout. Een pelletketel werkt niet voor directe verwarming en is geen design object. De warmte die de ketel aanmaakt wordt direct toegepast op het leidingwater van je CV.

Wat is de geschatte terugverdientijd van de pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt wissel sterk. Dit is namelijk sterk afhankelijk van de warmtevraag, prijzen en het model. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 6 en 9 jaar. Na deze jaren begint het besparen pas echt en resteren alleen nog de inkoopprijs van pellets en jaarlijkse controle.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Steeds meer woningeigenaren overwegen een krachtige inbouw pelletkachel die aansluit op het interieur. U kunt een afspraak maken bij kachel showrooms in Readtsjerk waar installateurs u de verschillende mogelijkheden laten zien. U kunt daar vaak eenvoudig een bestelling doen of een pelletkachel op voorraad kopen. De prijzen van juni 2022 kunnen sterk fluctueren. De tarieven van verschillende monteurs vergelijken is daardoor geen gek idee.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets zijn houtkorrels van geperst zuiver hout. Deze houtpellets worden ook wel eens omschreven als pelletkorrels. Er is een actueel debat over de vraag of deze manier wel milieuvriendelijk is. De kosten van een pelletkachel worden gevormd door type kachel en de warmtevraag (aantal verbrande pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Readtsjerk

Een andere woning dekkende optie is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel stookt organische materialen als hout of tuinafval. De ketel is toepasbaar voor het centrale verwarmingssysteem en warm tapwater. Met de biomassaketel kan de CV-ketel dus de deur uit. Het wordt gekenmerkt als duurzame en relatief goedkope mogelijkheid: lagere CO-2 uitstoot, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Goedkope keuze, houtpellets of blokken zijn lang niet zo duur als gas
 • Schone verbranding door de hoge temperaturen
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Gemiddelde subsidie van €1150 per kachel.

pelletkachel installateurs in readtsjerk


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  We hebben correct gegevens nodig naar wie de details en misschien de offerte verstuurd moet worden. Veel uitvoerders plaatsen kachels in een bepaalde regio.

 2. Verstel details over uw huis

  In de volgende stap ziet u een aantal vragen omtrent jouw huis. Denk aan de categorie woning, welke isolatie er is aangebracht, aantal zonnepanelen, en de grootte van het gezin. Probeer alle antwoorden goed in te vullen, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Op basis van uw ingevulde gegevens kan de installateur ook iets zeggen over welk vermogen nodig is.

 3. Maak uw aanvraag concreet

  Een mooie kachel in de kamer, of zelfs een oplossing die uw CV-ketel helemaal vervangt? En wat mag het kosten? Ook variabelen als het design en de breedte van de ketel zijn beslissend.

 4. Verschillende offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van lokale en regionale aanbieders en ga in zee met een goede installateur in Readtsjerk. Kijk naar verhalen van andere klanten en aanwezige keurmerken (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  Het installatiebedrijf komt de pelletkachel of ketel in het huis monteren. Loop goed na of en hoe de rookgasafvoer wordt geregeld. Zorg ook voor een buffervat dat genoeg water kan bevatten. Neem de gehele installatie goed door. Iets niet in de haak? Meld dit dan altijd direct bij het pelletkachel installatiebedrijf in Readtsjerk


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er ook pelletkachel subsidie in Readtsjerk?

Hedendaags vind je velerlei regelingen voor subsidie (denk dan aan de ISDE). Je vindt meer dan 1.700 pelletketel / pelletkachel systemen waarvoor subsidie aangevraagd kan worden. De toekenning van de investeringssubsidie duurzame energie wordt gecalculeerd door het vermogen in KW van het modellen. De subsidieregeling maakt de installatie van een kachel vanzelfsprekend aantrekkelijk. Het subsidiebedrag dat men hiervoor opzij gezet heeft varieert tussen de €450 en €1050. Een aantal interessante opties:

 • Hermetic 12 (AMG S.p.A.), vermogen 10,8 [KW], €540 subsidie.
 • Toby H 20 (Termomont), vermogen 20,6 [KW], €1400 subsidie.
 • Paro RAO Multiair (Rika), vermogen 8,2 [KW], €500 subsidie.

Hoe kan ik mijn huis nog meer duurzaam maken?

Er bestaan allerlei alternatieven voor wie gasvrij wil leven voor de centrale verwarming in Readtsjerk. Wat zijn de mogelijkheden om een woning compleet duurzaam te maken? In de paragraaf hierna hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 9067.
 1. Isolatie: Goede isolatie is cruciaal. Zeker bestaande huizen kunnen zo al tot 40% besparen.
 2. Zonnepanelen: Het zelfstandig opwekken van stroom biedt uitkomst. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. Het systeem haalt warmte uit de directe omgeving.
 4. Zonneboiler: een duurzame oplossing die de energie van de zon gebruikt en warm tapwater kan opslaan.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!