Pelletkachel kopen Driezum

Vergelijk installateurs pelletketels Driezum

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Driezum kopen stelt jou in staat om jouw woning op een energiezuinige manier te stoken. Je verbruikt geen duur en vervuilend gas, maar unieke korrels van hout. Het betreft geperste houtkorrels. Je vindt meerdere type kachels, met elk hun voordelen en nadelen. D.m.v. de pelletkachel-vergelijker check je bruikbare info die jou terzijde staan bij het vergelijken van de mogelijkheden. Eigenlijk zijn er drie soorten installaties:

  kachel installateur 9114

 1. Pelletkachel: design warme sfeerhaard, geschikt voor woonkamer / keuken.
 2. Pelletkachel-cv: biedt genoeg vermogen voor het hele huis. Aangesloten op radiatoren of vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: hét alternatief voor de CV-ketel, verwarmt het huis en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. Ook wel bekend als een pelletketel.
Welke kachel past bij jouw woning? Dat is afhankelijk van allerlei aspecten. Bijvoorbeeld: jouw soort huis, wat je precies wilt verwarmen, en hoeveel je te besteden hebt. Spring direct door naar het thema waar je meer over wilt lezen.
ProvincieFriesland
GemeenteDantumadiel
Postcode9114
Netnummer0511 (+31511)
Gasverbruik M31630 M3
Stroomverbruik kWh2620 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Pelletkachel laten installeren door erkende installateur (Update juli 2022)

Zoek jij een duurzame en sfeervolle verwarmingsbron? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in Driezum geen gek idee. Dat kan zijn de Ecofire Dani 7 van het merk Palazzetti LelioMaar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een milieuvriendelijke manier om sfeer en warmte in de huiskamer te creëren. Het systeem is eenvoudig te bedienen, stukken schoner dan de open haard, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €1400
 • Warmte en comfort voor lagere prijzen
 • Kiezen voor een milieuvriendelijke oplossing
 • Gemakkelijk instellen op de gewenste temperatuur
 • Automatische pellet invoer waardoor lang gestookt kan worden
 • Schonere lucht binnen en buitenhuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt geplaatst in een systeem met CV. De kachel in de huiskamer gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. Je HR-ketel zal op deze manier efficiënt werken, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Dantumadielverbruikt 2620 kWh stroom en 2620 m3 gas wat volgt in een gemiddelde maandelijkse energierekening van €166,00 in juli 2022. Met een pelletkachel cv moederhaard kan bezuinigd worden op de energiekosten. Direct prijzen pelletkachel Driezum vergelijken (juli 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel precies?

In de pelletkachel verstookt men pellets. Dat zijn blokjes geperst hout, geproduceerd van samengeperste houtvezels. Een elektrisch ontstekingspatroon maakt dat pellets worden verbrand. Buitenlucht of lucht uit de kamer zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Wat volgt is opstijgende warmte die – met een speciale ventilator – de kamer in gaat.

Wat is precies een pelletkachel-CV?

De reeds besproken pelletkachel installeert men voor 1 warme ruimte. De CV-pelletkachel kan met gebruiken voor de hele woning. Dit kan door de gewonnen warmte naar andere kamers te blazen. Sommige kachels worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (radiatoren/vloerverwarming).

In welke gevallen is een biomassaketel interessant?

Een biomassaketel is een ‘groen’ alternatief i.v.m de gasketel. Deze installatie stookt op biomassa, en heeft dus geen gas nodig. Dit zijn vaak houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De warmte die de ketel aanmaakt wordt gebruikt om leidingwater te verwarmen van jouw CV-installatie.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een pelletkachel?

De terugverdientijd van de pelletkachel is tamelijk flexibel. Er spelen zaken een rol zoals; de warmtevraag, prijzen en het type installatie. In de praktijk ligt de terugverdientijd tussen de 5 en 9 jaar. Daarna gaat u het daadwerkelijk merken in de portemonnee en resteren alleen nog de stookkosten van pellets en maandelijkse afschrijving.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Steeds meer huizenbezitters kiezen voor een rendementvolle inbouw pelletkachel met aandacht voor een esthetisch fraaie afwerking. Ga eens langs bij kachel showrooms in Driezum waar adviseurs u de mogelijke opties kunnen showen. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook meteen bestellen of aanbiedingen van showmodellen kopen. De prijzen van juli 2022 wisselen sterk. Prijzen van monteurs naast elkaar zetten is dan ook zeer aan te raden.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellets zijn cilindervormige houtkorrels die bestaan uit samengeperste stukjes schoon hout. Houtpellets kennen we ook onder de naam pelletkorrels. Er is een actueel debat over de vraag of deze vorm wel duurzaam genoemd kan worden. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van categorie kachel en het stook niveau, oftewel het aantal verbrande pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Driezum

Een andere goede optie is de biomassaketel, vaak aangeduid als een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel werkt op houtpellets of blokken. De installatie kan benut worden voor een CV toepassing en warm water uit de kraan. Deze biomassaketel is dus een 100% vervanger van de CV-ketel. Het is een bewuste en kostenbesparende installatie: minder vervuiling, en de gaskraan gaat dicht.
 • Geld besparend, plantenresten, takken of houtblokken zijn – vergeleken met aardgas – goedkoop
 • Tot 70% minder uitstoot van CO-2
 • Je woning van het gas af
 • Interessante subsidieregeling, tot wel €950 per model.

pelletkachel installateurs in driezum


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Prive-details invoeren

  Zo is het duidelijk naar wie de details en eventuele offerte verstuurd mag worden. Veel bedrijven werken in een eigen regio.

 2. Beschrijf uw huis

  In stap 2 treft u wat vragen die gaan over het woonobject. Belangrijk zijn het soort huis, de mate van isolatie, andere duurzame verwarmingsbronnen, en samenstelling van het gezin. Zorg dat u alles goed invult, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Middels uw data kan de installateur een berekening maken van het benodigde vermogen.

 3. Maak uw aanvraag concreet

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of een systeem dat zorg draagt voor de centrale verwarming en warm water? En wat wil je maximaal uitgeven? Ook aspecten als uitstraling en de hoogte van de kachel spelen een rol.

 4. Vergelijk offertes

  Vergelijk offertes van enkele monteurs en kies voor een geschikte installateur in Driezum. Houd rekening met reviews en kijk of het bedrijf wel gecertificeerd is (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel in het huis monteren. Bekijk goed of het rookkanaal goed wordt geplaatst. Kies ook voor een groot buffervat voor voldoende warm water. Na plaatsing moet het systeem getest worden. Iets niet in de haak? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in Driezum


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in Driezum?

Tegenwoordig zijn er veel verschillende subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. Er zijn meer dan 1.700 pelletketel / pelletkachel installaties waarvoor subsidie aangevraagd kan worden. Hoe hoog deze investeringssubsidie duurzame energie is wordt gecalculeerd door het totale vermogen (KW) van het model. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel natuurlijk niet mis. Het subsidiebedrag waar je recht op hebt is uiteenlopend tussen de €400 en €1000. Je kunt denken aan:

 • Class Idro Ceramic 28 MAJO.IDRO28-KAR (AMG S.p.A.), vermogen 25,9 [KW], €1400 subsidie.
 • BellaVista (R) Silent (Thermorossi), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • Lily 7 (Royal / Palazzetti), vermogen 7 [KW], €500 subsidie.

Wat zijn duurzame alternatieven?

Er zijn altijd meerdere opties te overwegen voor de woningeigenaar die de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in Driezum. Waaruit kan ik kiezen richting een energieneutrale woning? Op Pelletkachelrevolutie.nl kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 9114.
 1. Isolatie: Isolatie is altijd de basis van verduurzamen. Vooral oudere huizen kunnen zo al tot 40% besparen.
 2. Zonnepanelen: Je eigen stroomopwekking is fantastisch. Om te gebruiken voor je eigen stroomvraag, en lagere energierekening (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. De pomp onttrekt warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een installatie die de zon gebruikt voor energie om sanitair water te verwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!