Pelletkachel kopen Overloon

Vergelijk installateurs pelletketels Overloon

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Overloon kopen stelt je in de gelegenheid om een huis op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. In plaats van gas gebruik je houten pellets. Het betreft geperste houtkorrels. Er bestaan meerdere installaties, die allemaal unieke eigenschappen hebben. Door middel van pelletkachelrevolutie.nl tref je omvangrijke info die een bijdrage leveren aan het aankopen van een installatie. We maken onderscheid tussen 3 soorten installaties:

  kachel installateur 5825

 1. Pelletkachel: design warme sfeerhaard, plaatsing geschikt in woonkamers.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt meerdere ruimtes. Werkt samen met de centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: hét alternatief voor de CV-ketel, verwarmt het huis en zorgt tevens voor warm tapwater. Ook wel pelletketel genoemd.
Welke kachel is geschikt voor mij? Dat ligt aan meerdere onderdelen. Bijvoorbeeld: type woning, de wensen, en wat je bestedingsruimte is. Hieronder kan je meteen springen naar een bepaald thema.
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteBoxmeer
Postcode5825
Netnummer0478 (+31478)
Gasverbruik M31570 M3
Stroomverbruik kWh3460 kWh
Gemiddelde energierekening€181,00

Thuis een pelletkachel laten installeren (Update juli 2024)

Zoek jij een sfeervolle verwarmingsbron? In zo’n geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Overloon misschien we dé oplossing. Je kunt kiezen voor de Ecofire Kate 6 Ermetica van het merk Palazzetti LelioOf natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een toegankelijke en ‘groene’ optie om zowel warmte als sfeer in de huiskamer te halen. Makkelijk in gebruik en onderhoud, vele malen goedkoper dan gas, en de subsidies lopen op tot wel €750
 • Warmte en comfort voor aantrekkelijke prijzen
 • 100% milieuvriendelijke en ecologisch verantwoord
 • Een zeer hoog rendement
 • temperatuurregeling kan automatisch worden geregeld
 • CO2-neutraal stoken en optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV werkt samen met de bestaande CV-ketel. De (ingebouwde) kachel gebruikt de warmte ook om water in de CV-leidingen te verwarmen. Jouw HR-ketel hoeft zo minder hard te werken, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Boxmeergebruikt 3460 kWh stroom plus nog eens 3460 m3 gas wat volgt in een gemiddelde energierekening van €181,00 in juli 2024. Aan de hand van een pelletkachel cv moederhaard kan men fors besparen. Ga prijzen pelletkachel Overloon vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

In de pelletkachel verstookt men pellets. Het betreft kleine houten staafjes, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. Een elektrisch ontstekingspatroon zorgt voor een snelle effectieve verbranding. Buitenlucht of lucht uit de kamer zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Op deze wijze komt er warmte vrij die natuurlijk weer de woonkamer in kan.

Wat is een pelletkachel met CV aansluiting?

De gewone pelletkachel maakt een 1 kamer verwarming mogelijk. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. De verwarming loopt via een systeem wat we ook wel kanalisatie noemen. Sommige kachels kunnen rechtstreeks gekoppeld worden aan de CV (vloerverwarming/radiatoren).

In welke gevallen is een biomassaketel interessant?

Ook de biomassaketels zijn prima vervangers i.v.m je gasketel. Deze installatie stookt op biomassa, aardgas is dan verledentijd. Standaard kiest men voor snippers, blokken of pellets van hout. Zo’n pelletketel is puur functioneel en niet decoratief interessant. De warmte die ontstaat uit het branden van biomassa wordt direct toegepast op het leidingwater van uw centrale verwarmingsinstallatie.

Na hoeveel jaar heb ik mijn pelletkachel terugverdiend?

De terugverdientijd van de pelletkachel is niet universeel. Het wordt berekend op basis van het gebruik, de prijzen, en het model. Houd rekening met een gemiddelde terugverdientijd tussen de 3 en 7 jaar. Daarna kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en resteren alleen nog de variabele pelletkosten en maandelijkse afschrijving.

Een kachel kopen in een showroom?

Flink wat bewoners gaan voor een exclusieve inbouw pelletkachel die aansluit op het interieur. Ga eens langs bij kachel showrooms in Overloon waar medewerkers u alles over de producten kunnen vertellen. Prima service, en u kunt gewoon een model bestellen of een kachel in de aanbieding kopen. De huidige prijzen (juli 2024) zijn erg wisselend. Prijzen van monteurs naast elkaar zetten is dus wel zo verstandig.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets zijn geperste houtkorrels, gemaakt van reststromen. Deze houtpellets worden ook wel eens omschreven als pelletkorrels. Het moet nog onderzocht worden of dit groen en duurzaam is. De dagelijkse kosten van een pelletkachel zijn gebaseerd op zaken als soort kachel en de benodigde warmte (hoeveel pellets je verbruikt).


Biomassaketel laten plaatsen in Overloon

Een nieuwe handige mogelijkheid is de biomassaketel, installateurs spreken vaak over een pelletketel. Deze pellet cv-ketel stookt natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. De installatie kan benut worden voor een CV toepassing en warm water om te douchen en wassen. Met de biomassaketel kan de CV-ketel dus de deur uit. Wij omschrijven dit als een bewuste en besparende keuze: beperkte uitstoot van CO-2, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Goedkoop, houtpellets of ander organisch afval zijn relatief goedkoop
 • Een duurzame keuze
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Subsidies tot wel €400 per ketel.

pelletkachel installateurs in overloon


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Graag horen wij naar wie de informatie en tevens de offerte verzonden moet worden. De meeste monteurs zijn werkzaam in een specifieke omgeving.

 2. Beschrijf uw huis

  In de volgende stap ziet u verschillende vragen aangaande uw huis. Belangrijk zijn de categorie woning, leeftijd woning / mate van isolatie, of er zonnepanelen aanwezig zijn, en de grootte van het gezin. Vul alles zo goed mogelijk in, anders kan de installateur geen concrete offerte maken. Aan de hand van de ingevulde gegevens kan de installateur een berekening maken van het vermogen van de ketel.

 3. Maak uw aanvraag concreet

  Een mooie kachel in de kamer, of meer een model dat de bestaande HR-ketel volledig doet vervangen? En wat is het budget? Ook variabelen als en soort kachel en gewenste afmeting maken deel uit van de beslissing.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van diverse leveranciers en ga aan de slag met een professionele installateur in Overloon. Kijk naar klantervaringen en diploma’s (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  De installateur komt de pelletkachel of ketel in het huis installeren. Check of afvoer voor rookgas goed is ingeregeld. Plaats zeker ook een buffervat dat voldoet aan uw wensen. Probeer het systeem grondig uit. Ontstaan er problemen? Vraag na een oplossing bij het pelletkachel installatiebedrijf in Overloon


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er voor mij ook pelletkachel subsidie in Overloon?

Recent kun je gebruik maken van veel verschillende subsidie mogelijkheden als we kijken naar het ISDE programma. Je vindt meer dan 1.700 pelletkachel & pelletketel producten die op de ISDE-lijst staan. De toekenning van de investeringssubsidie duurzame energie wordt berekend door het vermogen in KW van het modellen. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel natuurlijk niet misselijk. Het exacte subsidiebedrag dat hiervoor doelmatig wordt toegekend ligt tussen €650 en €1050. Enkele voorbeelden zijn:

 • Diva Plus (Klover), vermogen 24,6 [KW], €1400 subsidie.
 • STUBOTTO 04 (Gruppo Piazzetta), vermogen 11,1 [KW], €555 subsidie.
 • COSTANZA IDRO (Extraflame), vermogen 17 [KW], €1400 subsidie.

Zijn er verder nog meer duurzame energiebronnen?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor de bewoner die gasvrij wil leven voor de centrale verwarming in Overloon. Wat zijn voor mij de opties om mijn woning energieneutraal te maken? Op deze website hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 5825.
 1. Isolatie: Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije woning. Huizen gebouwd voor 2010 kunnen zo al tot 40% besparen.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Een CV-ketel alternatief, net als de pelletkachel centrale verwarming. Deze installatie gebruikt energie uit de directe omgeving.
 4. Zonneboiler: een innovatieve oplossing die de energie van de zon gebruikt om sanitair water te verwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!