Pelletkachel kopen Groeningen

Vergelijk installateurs pelletketels Groeningen

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Groeningen kopen opent nieuwe deuren om uw huis zonder aardgas te verwarmen. Je verwarmt jouw huis niet met gas maar met speciale pellets van hout. Dit zijn cilindervormige korrels geproduceerd uit afval. We hebben te maken met diverse soorten installaties, die allemaal unieke eigenschappen hebben. Middels de pelletkachel-vergelijker ontdek jij samengestelde toelichtingen die van pas komen bij het laten installeren van een installatie. Eigenlijk zijn er 3 soorten kachels:

  kachel installateur 5826

 1. Pelletkachel: voor lokale verwarming, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: geschikt voor een totale verwarmde woning. Wordt aangesloten op het CV-systeem.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en zorgt ook voor warm tapwater. Let op: soms wordt het een pelletketel genoemd.
Welke kachel past bij jouw woning? Dat ligt aan meerdere zaken. We spreken over: woning-specificaties, het doel van de kachel, en hoeveel geld je gereserveerd hebt. Klik direct door naar een van de onderwerpen.
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteBoxmeer
Postcode5826
Netnummer0478 (+31478)
Gasverbruik M31570 M3
Stroomverbruik kWh3460 kWh
Gemiddelde energierekening€181,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update juli 2024)

Vraag naar een zuinige, gezellige en sfeervolle kachel? In zo’n scenario is een pelletkachel kopen en laten installeren in Groeningen zeer interessant. Denk dan bijvoorbeeld aan de Aqua 13 Style / All Style van het merk Moretti DesignOok de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een goede en zuinige optie om rendabel warmte en sfeer te creëren in de huiskamer. Eenvoudig te installeren, schoner dan de houtkachel, en er is een royale subsidie mogelijk tot wel €950
 • Innovatieve verwarmingsoplossing tegen een scherpe prijs
 • Goed voor het milieu door keurmerken
 • Zeer gemakkelijke installatie
 • Automatische pellet invoer waardoor lang gestookt kan worden
 • Schone lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. De kachel verwarmt niet alleen de kamer, maar ook water in de CV-leidingen. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddelde woning in de gemeente Boxmeergebruikt 3460 kWh stroom en 3460 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energienota van €181,00 in juli 2024. Met een pelletkachel cv moederhaard kan de energienota worden gedrukt. Meteen prijzen pelletkachel Groeningen vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel werkt op basis van pellets. Dat zijn kleine brokjes hout, gemaakt van zaagsel en snippers. Een speciale elektrische ontsteker zorgt voor een snelle effectieve verbranding. Lucht uit de kamer of van buiten voorziet de vlam van zuurstof. Wat volgt is opstijgende warmte die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is een pelletkachel op CV?

Een normale pelletkachel is geschikt voor 1 kamer. De pelletkachel-CV is toepasbaar op het gehele huis. Dit kan via buizen waardoor warme lucht wordt geblazen. Sommige cv-pelletkachels worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (radiatoren/vloerverwarming).

Hoe werkt een biomassaketel, en is het wat voor mij?

Ook de biomassaketels zijn prima vervangers i.v.m een CV-ketel. Een dergelijk systeem heeft enkel biomassa nodig, en geen aardgas. Standaard kiest men voor houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Zo’n pelletketel is puur functioneel en niet decoratief interessant. De warmte die gegenereerd wordt, wordt effectief overgebracht op het leidingwater van je centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de geschatte terugverdientijd van de pelletkachel?

De huidige pelletkachel terugverdientijd wissel sterk. Het wordt berekend op basis van het verbruik, de prijzen en het type ketel. In de praktijk ligt de terugverdientijd tussen de 4 en 8 jaar. Daarna kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en betaalt u enkel de inkoopprijs van pellets en inspectie / reparaties.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Aanzienlijk veel bewoners preferereneen krachtige inbouw pelletkachel met aandacht voor een esthetisch fraaie afwerking. Bezoek eens kachel showrooms in Groeningen waar consultants u kunnen adviseren over de producten. U kunt daar vaak meteen bestellen of showroommodellen met korting kopen. De marktprijzen (juli 2024) kunnen sterk fluctueren. Aanbieders en monteurs vergelijken is om deze reden een aanrader.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets zijn houtkorrels van geperst zuiver hout. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. Het is niet helemaal duidelijk of dit gezond en milieuvriendelijk is. De dagelijkse kosten van een pelletkachel worden mede bepaald door merk/type kachel en het type gebruik, aantal pellets dat je verbruikt.


Biomassaketel laten plaatsen in Groeningen

Een nieuwe goede optie is de biomassaketel, installateurs spreken vaak over een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel draait op organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Dit model draagt zorg voor de centrale verwarming en voorziet in warm tapwater. De biomassaketel is dus de vervanger van de HR-ketel. Dit type kachel is een duurzame en voordelige optie: lagere vervuiling, en je neemt afscheid van het dure gas.
 • Goedkope keuze, snippers, blokken of pellets van hout zijn goedkoper dan gas
 • Relatief lage uitstoot van CO-2
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Interessante subsidieregeling, tot wel €1150 per kachel.

pelletkachel installateurs in groeningen


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Prive-details invoeren

  Zo weten we naar welke klant informatie en tevens de offerte verzonden mag worden. Veel installateurs doen werkzaamheden in een expliciet gebied.

 2. Definieer uw woning eigenschappen

  Wat volgt zijn wat vragen over uw woning. Belangrijk zijn de grootte van de woning welke isolatie er is aangebracht, andere duurzame verwarmingsbronnen, en het aantal gezinsleden. Probeer alle antwoorden goed in te vullen, dan is de offerte een stuk waardevoller. Geleid door je informatie kan de installateur ongeveer een inschatting maken van welk vermogen nodig is.

 3. Specificeer uw wensen

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of liever een installatie die uw CV-ketel helemaal vervangt? En hoeveel heb je precies te besteden? Ook aspecten als kleur / design en gewenste afmeting doen er toe.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van enkele specialisten en kies voor een betrouwbare installateur in Groeningen. Kijk naar recensies en diploma’s (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel thuis monteren. Ga na of de rookgasafvoer in orde is. Plaats zeker ook een buffervat (die is warm tapwater kan voorzien). Probeer verschillende functies uit. Iets niet in de haak? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in Groeningen


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Groeningen?

Momenteel bestaan er allerlei opties voor subsidie, zeker als we kijken naar de ISDE. Er is keuze uit duizenden pelletkachel en pelletketel producten die op de lijst staan. Het exacte bedrag van de investeringssubsidie duurzame energie is afhankelijk van het totale vermogen (KW) van de installatie. Deze royale bonus maakt het geheel overduidelijk verleidelijk. Het subsidiebedrag dat toepasbaar is is uiteenlopend tussen de €550 en €1300. Concreet kan dit er als volgt uitzien:

 • Smart 80 (Klover), vermogen 22,6 [KW], €1400 subsidie.
 • IP78/68 (Gruppo Piazzetta), vermogen 11 [KW], €550 subsidie.
 • Qlima Delmara 125 S-Line (Extrastove), vermogen 12,5 [KW], €625 subsidie.

Op welke manier kan ik mijn woning verder verduurzamen?

Er zijn allerlei dingen te kiezen voor de bewoner die de gasaansluiting de deur uit wil doen voor de centrale verwarming in Groeningen. Wat zijn de mogelijkheden met het oog op energieneutraal leven? Hierna hebben onze experts hun adviezen gegeven voor postcodegebied 5821, 5826.
 1. Isolatie: De eerste stap is altijd isoleren. Woning die gebouwd zijn 1990 halen daar veel winst uit.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Om jouw apparatuur van stroom te voorzien, en lagere energierekening (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een goed alternatief van de pelletkachel centrale verwarming. Deze installatie maakt slim gebruik van warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een systeem dat in staat is om de energie van de zon om te zetten in warmte en warm tapwater kan opslaan.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!