Pelletkachel kopen Vortum-Mullem

Vergelijk installateurs pelletketels Vortum-Mullem

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Vortum-Mullem kopen opent nieuwe deuren om jouw huis zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. Je stookt geen gas, maar houten pellets. Dit zijn kleine staafjes uit geperst houtafval. Er bestaan diverse soorten installaties, die allemaal unieke eigenschappen hebben. D.m.v. onze vergelijker bekijk je praktische aanbevelingen die ondersteuning bieden bij het vergelijken van de mogelijkheden. Je kunt kiezen uit 3 soorten kachels:

  kachel installateur 5827

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, doorgaans te vinden in de huiskamer.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt meerdere ruimtes. Aangesloten op je bestaande centrale verwarming installatie.
 3. Biomassaketel: hét alternatief voor de CV-ketel, verwarmt het huis en zorgt voor warm water. Vaak noemen we dit een pelletketel.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dat hangt af van diverse facetten. Dit zijn natuurlijk: woning-specificaties, de wensen, en wat het mag kosten. Hieronder kan je meteen springen naar een bepaald thema.
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteBoxmeer
Postcode5827
Netnummer0485 (+31485)
Gasverbruik M31570 M3
Stroomverbruik kWh3460 kWh
Gemiddelde energierekening€181,00

Thuis een pelletkachel laten installeren (Update juli 2024)

Interesse in een sfeervolle verwarmingsbron? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Vortum-Mullem misschien we dé oplossing. Dat kan zijn de FENICE 70 SLIM van het merk FerroliOf natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een goede en zuinige optie om rendabel warmte en sfeer te creëren in de huiskamer. Het is gemakkelijk te bedienen, het is relatief goedkoop, en de subsidies lopen op tot wel €1300
 • Genieten van sfeer en warmte voor lagere prijzen
 • Pellets zijn 100% geproduceerd van afvalhout
 • Dag- of weekschema’s instellen
 • Volledig automatisch
 • Minder last van geur of fijnstof
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. Dat is handig! De kachel verwarmt het water in de CV-leidingen. Je HR-ketel zal op deze manier efficiënt werken, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Boxmeergebruikt 3460 kWh stroom plus 3460 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energienota van €181,00 in juli 2024. Met een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening fors omlaag. Gelijk prijzen pelletkachel Vortum-Mullem vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel werkt op basis van pellets. Het gaat om kleine houtsnippers, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. De elektrische ontsteker zorgt dat de pellets branden. Externe luchttoevoer zorgt voor zuurstof voor de vlam. Wat volgt is opstijgende warmte die – met een speciale ventilator – de kamer in gaat.

Wat is een pelletkachel met CV aansluiting?

De meest gangbare pelletkachel monteert met in de woonkamer. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. Dit wordt gerealiseerd door de warmte via een buizennetwerk naar andere kamers te transporteren. Sommige installaties worden aangesloten op de bestaande CV-voorzieningen (vloerverwarming/radiatoren).

Wat is een biomassaketel, en wanneer is dit interessant?

Ook een biomassaketel is een prima vervanger voor een CV-ketel. Zo’n installatie werkt op biomassa, aardgas is dan verledentijd. Voorbeelden hiervan zijn plantenresten, takken of houtblokken. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De warmte die uit het proces ontstaat wordt afgegeven op het leidingwater van de centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de terugverdientijd van de investering?

De pelletkachel-terugverdientijd is tamelijk flexibel. Dit wordt berekend aan de hand van het vermogen, de prijzen, en het soort kachel. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 2 en 7 jaar. Na deze periode begint het besparen pas echt en heeft u alleen nog de prijzen van pellets en inspectie / reparaties.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Aanzienlijk veel huizenbezitters kiezen voor een rendementvolle inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. Ga eens langs bij kachel showrooms in Vortum-Mullem waar adviseurs u kunnen adviseren over de producten. Zo maakt u het visueel, en kunt u direct een bestelling plaatsen of direct een systeem kopen en meenemen. De actuele prijzen van juli 2024 fluctueren enorm. De tarieven van verschillende monteurs vergelijken is hierom geen gek idee.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets zijn cilindervormige houtkorrels die bestaan uit samengeperste stukjes schoon hout. Houtpellets kennen we ook onder de naam pelletkorrels. Er is een actueel debat over de vraag of deze manier wel milieuvriendelijk is. De dagelijkse kosten van een pelletkachel komen tot stand door merk/type kachel en de benodigde warmte (hoeveel pellets je verbruikt).


Biomassaketel laten plaatsen in Vortum-Mullem

Een krachtige en woning dekkende optie is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. Deze pellet cv-ketel draait op biomassa als houtsnippers/blokken. De pelletketel wordt aangeraden voor de centrale verwarmingsinstallatie en het warme water in huis. De biomassaketel kan het hele huis van warmte voorzien. Dit segment is een groene en prijstechnisch interessante beslissing: beperkte broeikas uitstoot, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Besparend, houtblokken of ander organisch materiaal zijn relatief goedkoop
 • Biomassa energie is altijd beschikbaar
 • Je woning van het gas af
 • Royale subsidies, tot wel €950 per product.

pelletkachel installateurs in vortum-mullem


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Zo weten we naar welke klant informatie en misschien de offerte verstuurd mag worden. Veel bedrijven doen werkzaamheden in hun eigen streek.

 2. Beschrijf de woning

  Hier volgen relevante vragen m.b.t. je woonobject. Relevant zijn het soort woning, of de woning goed geïsoleerd is, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en de samenstelling huishouden. Probeer alle antwoorden goed in te vullen, dan kan de offerte goed aansluiten bij uw wensen. Op basis van je gegevens kan de installateur ook iets zeggen over welk vermogen nodig is.

 3. Geef uw wensen door

  Wilt u plaatselijke sfeerverwarming, of juist een systeem dat zorg draagt voor de centrale verwarming en warm water? En wat wil je maximaal uitgeven? Ook facetten als de kleur en de breedte van de ketel zijn belangrijk.

 4. Vergelijk offertes

  Vergelijk offertes van verschillende bedrijven en kies voor een goed bekendstaande installateur in Vortum-Mullem. Bekijk de reviews en kijk of het bedrijf wel gecertificeerd is (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  De installateur gaat de pelletkachel of ketel bij u thuis installeren. Loop goed na of de rookgasafvoer goed geïnstalleerd wordt. Ga voor een uitgebreid buffervat met veel warmwateropslag. De eerste dagen is het belangrijk goed te testen. Is iets niet in orde? Meld dit dan altijd direct bij het pelletkachel installatiebedrijf in Vortum-Mullem


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Vortum-Mullem?

Tegenwoordig zijn er veel verschillende subsidies en tegemoetkomingen (binnen de ISDE regeling). Je vindt meer dan 1.800 pelletkachel of pelletketel modellen waarvoor subsidie aangevraagd kan worden. De vergoeding binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt mede bepaald door het totale vermogen (KW) van het systeem. De subsidieregeling maakt de installatie van een kachel uiteraard verleidelijk. Het exacte bedrag waar je recht op hebt varieert tussen €500 en €1150. Een aantal interessante opties:

 • Star 18 (Klover), vermogen 18 [KW], €1400 subsidie.
 • MP973 (Gruppo Piazzetta), vermogen 11,1 [KW], €555 subsidie.
 • Qlima Delmara 88 S-Line (Extrastove), vermogen 8,8 [KW], €500 subsidie.

Wat zijn duurzame alternatieven?

Er zijn altijd meerdere opties te overwegen voor diegene die volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in Vortum-Mullem. Waaruit kan ik kiezen als ik mijn woning volledig wil verduurzamen? Hieronder geven we alvast een voorzetje voor postcodegebied 5827.
 1. Isolatie: Goede isolatie is cruciaal. Bestaande bouw (van 2005 en ouder) halen daar veel winst uit.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Om de pelletkachel of warmtepomp van stroom te voorzien, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Minstens zo interessant als de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem onttrekt warmte uit de directe omgeving.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijk systeem dat gebruik maakt van energie van de zon en warm water in de woning kan verzorgen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!