Pelletkachel kopen Sambeek

Vergelijk installateurs pelletketels Sambeek

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Sambeek kopen is bij uitstek geschikt om de woning op een energiezuinige manier te verwarmen. Als vervanger voor aardgas stook je houten pellets. Dit zijn cilindervormige korrels geproduceerd uit afval. Er zijn tal van type installaties, met elk hun voordelen en nadelen. Aan de hand van onze vergelijker vind je praktische details die nuttig zijn bij het aankopen van een installatie. We onderscheiden 3 installaties:

  kachel installateur 5836

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, plaatsing geschikt in woonkamers.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt een groot deel van het huis. Gesloten systeem met centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: geen aardgas meer, zorgt voor verwarming en voorziet in de tapwater behoefte. Soms wordt er gesproken over een pelletketel.
Welke kachel is geschikt voor mij? Dit heeft te maken met verschillende aspecten. We spreken over: type huis, wat je precies wilt verwarmen, en wat je maximaal wilt uitgeven. Klik hieronder op een van de onderwerpen voor meer info.
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteBoxmeer
Postcode5836
Netnummer0485 (+31485)
Gasverbruik M31570 M3
Stroomverbruik kWh3460 kWh
Gemiddelde energierekening€181,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update juli 2024)

Interesse in een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? Dan is de keuze voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Sambeek iets om te overwegen. Je kunt kiezen voor de Ecofire Carla idro 13 van het merk Palazzetti LelioOok de kachels van Nordic Fire zijn in trek. Uiteraard is dat een goede en zuinige optie om sfeer en warmte in de woonkamer te creëren. Het systeem is eenvoudig te bedienen, het is relatief goedkoop, en u heeft recht op subsidies tot wel €600
 • Aangename warmte, ook voor de kleine portemonnee
 • Uitsluitend goedgekeurde pellets gebruiken
 • Eenvoudig te bedienen
 • Volautomatisch en gemakkelijk bedienen
 • Hoger rendement dan klassieke kachels
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op het bestaande CV-systeem. De (ingebouwde) kachel verwarmt niet alleen de kamer, maar ook water in de CV-leidingen. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, wat niet alleen geld maar ook uitstoot bespaart. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Boxmeerconsumeert 3460 kWh stroom en stookt 3460 m3 gas wat uitdraait in een gemiddelde energienota van €181,00 in juli 2024. Geholpen door een pelletkachel cv moederhaard kan de energienota worden gedrukt. Meteen prijzen pelletkachel Sambeek vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel werkt op basis van pellets. Het betreft kleine houten staafjes, gemaakt van schoon hout afval. Er is een elektrische ontsteker die zorgt voor een snelle effectieve verbranding. Buitenlucht of lucht uit de woonkamer bezorgt de nodige zuurstof. Op deze manier ontstaat er warmte die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is het verschil met een pelletkachel-CV?

De reeds besproken pelletkachel maakt een 1 kamer verwarming mogelijk. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. Dit is mogelijk via buizen waardoor warme lucht wordt geblazen. Sommige cv-pelletkachels kunnen op de CV worden aangesloten (radiatoren/vloerverwarming).

Wat is een biomassaketel, en wanneer is dit interessant?

Ook de biomassaketels zijn prima vervangers i.v.m de CV-ketel. Een dergelijk systeem maakt gebruik van biomassa, waardoor er geen gas bij komt kijken. In de basis zijn dat natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Zo’n pelletketel is puur functioneel en niet decoratief interessant. De warmte die de ketel aanmaakt wordt gebruikt om leidingwater te verwarmen van uw centrale verwarmingsinstallatie.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een pelletkachel?

De huidige pelletkachel terugverdientijd is niet universeel. Dit wordt berekend aan de hand van vermogen, de prijzen, en het model. Experts gaan uit van een terugverdientijd tussen de 5 en 9 jaar. Na deze periode geniet u van relatief lage stookkosten en heeft u enkel te maken met de variabele pelletkosten en eventueel onderhoud.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Meer en meer woningeigenaren neigen naar een doelmatige inbouw pelletkachel die past in het interieur. U kunt een afspraak maken bij kachel showrooms in Sambeek waar monteurs u kunnen adviseren over de producten. Handig, want u kunt hier vaak direct een bestelling plaatsen of een showroommodel in de aanbieding kopen. De actuele prijzen van juli 2024 zijn nogal variabel. Installatiebedrijven met elkaar vergelijken is vanzelfsprekend wel zo verstandig.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellets is een CO-2 neutrale brandstof voor in de kachel. Houtpellets kennen we ook onder de naam pelletkorrels. Onderzoek moet nog uitwijzen of dit groen en duurzaam is. De afschrijvingen en kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van model/merk kachel en de benodigde warmte (hoeveel pellets je verbruikt).


Biomassaketel laten plaatsen in Sambeek

Een krachtige en totale-woning-installatie is de biomassaketel, installateurs spreken vaak over een pelletketel. Deze pellet cv-ketel draait op natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Deze installatie is toepasbaar voor een verwarming toepassing en warm tapwater om te wassen en douchen. Deze biomassaketel kan dus een volledige woning verwarmen. Wij omschrijven dit als een milieuvriendelijke en kostenbesparende keuze: lagere vervuiling, en de woning wordt gasloos verwarmd.
 • Voordelig, houtpellets of ander organisch afval zijn goedkoop vergeleken met gas
 • Tot 70% minder uitstoot van CO-2
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Interessante subsidieregeling, tot wel €1200 per product.

pelletkachel installateurs in sambeek


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Prive-details invoeren

  Dat maakt dat we weten naar wie de informatie en eventuele offerte verstuurd zal worden. Veel aannemers zijn actief in een expliciet gebied.

 2. Specificeer type woning

  In de volgende stap ziet u speciale vragen ten aanzien van uw woonobject. Onder andere de grootte van het huis welke isolatie er is aangebracht, of er ook zonnepanelen aanwezig zijn, en gezinsgrootte. Zorg dat u alles goed invult, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Met behulp van de ingevulde gegevens kan de installateur een berekening maken van het benodigde vermogen.

 3. Maak uw vraag tastbaar

  Een kachel als designstuk, of zelfs een systeem die zorg draagt voor de centrale verwarming en warm water? En wat is het budget? Ook randvoorwaarden als kleur / design en de maatvoering zijn beslissend.

 4. Meerdere offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van meerdere bedrijven en maak een keuze voor een goede installateur in Sambeek. Kijk naar reviews en kijk of het bedrijf wel gecertificeerd is (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  Het installatiebedrijf komt de pelletkachel of ketel in de woning monteren. Check naderhand of er een goede afvoer wordt aangebracht. Neem ook een buffervat dat genoeg water kan bevatten. Controleer of alles werkt. Functioneert de installatie niet goed? Vraag na een oplossing bij het pelletkachel installatiebedrijf in Sambeek


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in Sambeek?

Recent kun je gebruik maken van allerhande subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. We hebben het over meer dan 1.750 pelletkachel & pelletketel installaties waarbij een subsidie mogelijk is. Hoe hoog deze investeringssubsidie duurzame energie is wordt getekend door het vermogen (KW) van de installatie. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is ontegenzeggelijk aanlokkelijk. De totale subsidie dat men hiervoor opzij gezet heeft wisselt tussen de €900 en €1400. Je kunt denken aan:

 • Belvedere 22 (Klover), vermogen 20 [KW], €1400 subsidie.
 • P956 (Gruppo Piazzetta), vermogen 8,9 [KW], €500 subsidie.
 • Bio 80 / Caris 80 (HS) (Fair), vermogen 6,7 [KW], €500 subsidie.

Zijn er verder nog meer duurzame energiebronnen?

Er zijn altijd meerdere opties te overwegen voor de Nederlander die gasvrij wil leven voor de centrale verwarming in Sambeek. Wat kan ik allemaal doen als ik mijn woning volledig wil verduurzamen? Hierna hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 5836.
 1. Isolatie: De eerste stap is altijd isoleren. Huizen gebouwd voor 2010 gaan al snel 30 – 40% minder gas verbruiken.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en je overschot terug te leveren (salderen).
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. Deze installatie maakt slim gebruik van warmte uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een duurzaam systeem dat zonlicht omzet in warmte om sanitair water te verwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!