Pelletkachel kopen Holthees

Vergelijk installateurs pelletketels Holthees

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Holthees kopen faciliteert de mogelijkheid om woningen op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. Als vervanger voor aardgas stook je houtpellets. Dit zijn feitelijk korrels van hout uit geperst houtafval. Er zijn velerlei soorten kachels, met unieke specificaties en voordelen. D.m.v. deze pagina check jij bruikbare adviezen die jou terzijde staan bij het vergelijkingsproces van deze modellen. Er zijn grofweg 3 type installaties:

  kachel installateur 5824

 1. Pelletkachel: verwarmt één ruimte, plaatsing geschikt in woonkamers.
 2. Pelletkachel-cv: een totaaloplossing voor de hele woning. Gesloten systeem met centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: hét alternatief voor de CV-ketel, verwarmt het huis en zorgt voor warm water. Soms wordt er gesproken over een pelletketel.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dit wordt bepaald middels diverse variabelen. Denk aan: type woning, wat je precies wilt verwarmen, en wat het mag kosten. Spring direct door naar het thema waar je meer over wilt lezen.
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteBoxmeer
Postcode5824
Netnummer0478 (+31478)
Gasverbruik M31570 M3
Stroomverbruik kWh3460 kWh
Gemiddelde energierekening€181,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update juni 2024)

Geïnteresseerd in een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Holthees iets om te overwegen. Bijvoorbeeld de crazy.nrg air+ van het merk WodtkeOf natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een zuinige en duurzame manier om sfeer en warmte in de huiskamer te creëren. Het systeem is eenvoudig te bedienen, stukken schoner dan de open haard, en er zijn interessante subsidies, tot wel €1300
 • Gemak, comfort en sfeer, ook voor een laag budget
 • Gebruikt hernieuwbare, duurzame energie
 • Een zeer hoog rendement
 • Volledig automatisch
 • Realiseren een schone verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV werkt samen met de bestaande CV-ketel. De kachel geeft warmte af dat wordt ingezet voor het verwarmen van water in de CV-leidingen. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, minder uitstoot en minder duur gasverbruik. Een gemiddelde woning in de gemeente Boxmeerverbruikt 3460 kWh stroom en 3460 m3 gas wat uitdraait in een gemiddelde maandelijkse energierekening van €181,00 in juni 2024. Door te investeren in een pelletkachel cv moederhaard kan de energienota worden gedrukt. Meteen prijzen pelletkachel Holthees vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

De pelletkachel werkt op pellets. Dit zijn samengeperste houtkorrels, afkomstig van resthout. De elektrische ontsteker zorgt voor een snelle effectieve verbranding. Verse lucht uit de bestaande woonruimte of buitenlucht voorziet de vlam van zuurstof. Op deze wijze komt er warmte vrij die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een pelletkachel met CV aansluiting?

De standaard pelletkachel is effectief voor 1 ruimte. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. Dit wordt gerealiseerd door warmte lucht naar andere kamers te blazen. Sommige kachels kunnen rechtstreeks gekoppeld worden aan de CV (radiatoren/vloerverwarming).

In welke gevallen is een biomassaketel interessant?

Ook de biomassaketels zijn prima vervangers voor de CV-ketel. Zo’n systeem gebruikt als brandstof biomassa, in plaats van aardgas. Voorbeelden hiervan zijn plantenresten, takken of houtblokken. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De gewonnen warmte wordt effectief overgebracht op het leidingwater van uw centrale verwarmingsinstallatie.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel is tamelijk flexibel. Er spelen zaken een rol zoals; verbruik, de prijzen en het merk kachel. Experts gaan uit van een terugverdientijd tussen de 2 en 6 jaar. Hierna kunt u fors besparen op de stookkosten en heeft u alleen nog de inkoopprijs van pellets en afschrijving, onderhoud en vervangingen.

In de showroom een kachel kopen?

Aanzienlijk veel huizenbezitters overwegen een inbouw pelletkachel die qua design passen bij de woning. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Holthees waar installateurs u de verschillende mogelijkheden laten zien. Prima service, en u kunt direct een bestelling plaatsen of aanbiedingen van showmodellen kopen. De actuele prijzen van juni 2024 zijn nogal variabel. Prijzen van monteurs naast elkaar zetten is dus een aanrader.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellet zijn houten blokjes die in de kachel worden verstookt. Houtpellets staan ook bekend als pelletkorrels. Onderzoek moet nog uitwijzen of dit goed voor het milieu is. De maandelijkse kosten van een pelletkachel worden gevormd door merk/type kachel en het type gebruik, aantal pellets dat je verbruikt.


Biomassaketel laten plaatsen in Holthees

Een effectieve en goede optie is de biomassaketel, vaak aangeduid als een pelletketel. Deze pellet cv-ketel stookt houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Het systeem kan gebruikt worden voor de verwarmingsinstallatie en voorziet in warm tapwater. De biomassaketel is een duurzaam alternatief voor de CV-ketel. Het wordt gekenmerkt als duurzame en voordelige mogelijkheid: beperkte broeikas uitstoot, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Geld besparend, houtpellets, houtsnippers of houtblokken zijn stukken voordeliger dan gas
 • Een duurzame keuze
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Interessante subsidieregeling, tot wel €450 per kachel.

pelletkachel installateurs in holthees


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Dat maakt dat we weten naar welk adres details en speciaal ook de offerte verstuurd moet worden. Veel adviseurs zijn werkzaam in een afgekaderd werkgebied.

 2. Verstel details over uw huis

  Hier volgen belangrijke vragen omtrent jouw huis. Denk aan het soort woning, de isolatiewaarden, of er ook zonnepanelen aanwezig zijn, en het aantal bewoners. Zorg dat u alles goed invult, dan is de offerte direct kloppend en geschikt. Middels uw ingevulde gegevens kan de installateur een berekening maken van welk vermogen nodig is.

 3. Maak uw aanvraag concreet

  Een mooie kachel in de kamer, of juist een installatie dat uw CV-ketel helemaal vervangt? En hoeveel geld heb je precies gereserveerd? Ook onderdelen als en soort kachel en de afmetingen hebben invloed.

 4. Voorwaarden en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke bedrijven en kies een goede installateur in Holthees. Let op recensies en kijk of het bedrijf wel gecertificeerd is (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  Jouw installateur komt de pelletkachel of ketel in het huis plaatsen. Controleer of en hoe de rookgasafvoer wordt geregeld. Neem ook een buffervat (die is warm tapwater kan voorzien). Na plaatsing moet het systeem getest worden. Werkt het systeem niet naar behoren? Geef dit onmiddellijk door aan het pelletkachel installatiebedrijf in Holthees


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe zit het met de pelletkachel subsidie in Holthees?

In de huidige situatie zijn er veel verschillende subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. Er bestaan meer dan 1.850 pelletketel of pelletkachel producten waarbij een subsidie mogelijk is. De investeringssubsidie duurzame energie wordt gecalculeerd door het vermogen (KW) van de systemen. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is natuurlijk niet misselijk. De tegemoetkoming dat toepasbaar is vinden we terug tussen de €550 en €1450. Hierbij een aantal voorbeelden:

 • Diva (Klover), vermogen 18,4 [KW], €1400 subsidie.
 • ORTISEI (Gruppo Piazzetta), vermogen 11,3 [KW], €565 subsidie.
 • Virna Idro (Extraflame), vermogen 14,5 [KW], €1400 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor wie echt “0” op de meter wil voor de centrale verwarming in Holthees. Wat moet ik precies doen om mijn woning energieneutraal te maken? Hieronder geven we alvast een voorzetje voor postcodegebied 5824.
 1. Isolatie: Goede isolatie is cruciaal. Met name oudere woningen zijn daarbij gebaat.
 2. Zonnepanelen: Je eigen stroomopwekking is fantastisch. Uiteraard voor de eigen energievraag, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. De installatie benut de energie uit de grond, grondwater of lucht.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijk systeem dat de zon gebruikt voor energie en warm tapwater kan opslaan.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!