Pelletkachel kopen Oeffelt

Vergelijk installateurs pelletketels Oeffelt

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Oeffelt kopen biedt jou de kans om uw woning op een milieuvriendelijke en zuinige manier te verwarmen. Ter vervanging van gas verbruik je namelijk unieke korrels van hout. Eigenlijk zijn dit machinaal geperste korrels van zaagsel. Er is keuze uit tal van installaties, die allemaal unieke eigenschappen hebben. Door middel van onze tool lees je actuele informatie die van dienst kunnen zijn bij het laten plaatsen van een pelletkachel. In de praktijk hebben we het over drie type kachels:

  kachel installateur 5441

 1. Pelletkachel: voor lokale verwarming, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: kan meerdere ruimtes verwarmen. Direct aangesloten op centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor de verwarming en zorgt voor warm water. We bedoelen er hetzelfde mee als een pelletketel.
Welke kachel past bij jouw woning? Dat wordt bepaald door diverse factoren. Bijvoorbeeld: type woning, de wensen, en hoeveel geld je gereserveerd hebt. Maak een keuze uit de inhoudsopgave.
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteBoxmeer
Postcode5441
Netnummer0485 (+31485)
Gasverbruik M31570 M3
Stroomverbruik kWh3460 kWh
Gemiddelde energierekening€181,00

Een pelletkachel laten installeren (Update juli 2024)

Geïnteresseerd in een mooie, functionele en duurzame manier van verwarmen? Dan is kiezen voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Oeffelt zeker een goede optie. Neem bijvoorbeeld de VENERE van het merk FerroliOf wat te denken van het merk Nordic Fire. We spreken dan namelijk over een goede en zuinige optie om de huiskamer (tijdelijk) sfeervol op te warmen. Makkelijk in gebruik en onderhoud, de terugverdientijd is interessant, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €650
 • Warmte en comfort voor aantrekkelijke prijzen
 • Uitsluitend goedgekeurde pellets gebruiken
 • Eenvoudig te bedienen
 • Automatische ontsteking
 • Altijd een optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. 2 vliegen in 1 klap, de kachel gebruikt de warmte ook om water in de CV-leidingen te verwarmen. Je HR-ketel zal op deze manier efficiënt werken, minder uitstoot en minder duur gasverbruik. Een gemiddeld huis in de gemeente Boxmeerverbruikt 3460 kWh stroom en 3460 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energienota van €181,00 in juli 2024. Door te investeren in een pelletkachel cv moederhaard kan de energienota worden gedrukt. Meteen prijzen pelletkachel Oeffelt vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel loopt op pellets. Dit zijn kleine houten korrels, geproduceerd van samengeperste houtvezels. Een elektrisch ontstekingspatroon stelt het verbrandingsproces in werking. Buitenlucht of lucht uit de kamer zorgt voor zuurstof bij de vlam. Op deze wijze komt er warmte vrij die weer terug de woning in gaat.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

De standaard pelletkachel monteert met in de woonkamer. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. Dit is mogelijk door de gewonnen warmte naar andere kamers te blazen. Sommige installaties worden rechtstreeks aangesloten op de CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

Wanneer moet ik kiezen voor een biomassaketel?

Ook een biomassaketel is een prima vervanger i.v.m de HR ketel. Een dergelijk systeem stookt op biomassa, en dus geen gas. In de basis zijn dat houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Vaak plaatst men deze pelletketels in de garage, bijkeuken of kelder. De gegenereerde warmte wordt weer overgebracht op het leidingwater van jouw CV-installatie.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De pelletkachel-terugverdientijd is erg variabel. Het is afhankelijk van variabelen als warmtevraag, prijzen en het soort kachel. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 3 en 7 jaar. Daarna gaat het besparen pas echt beginnen en betaalt u enkel de kosten van de pellets en maandelijkse afschrijving.

Een kachel kopen in een showroom?

Steeds meer huizenbezitters overwegen een rendementvolle inbouw pelletkachel die aansluit op het interieur. Bezoek eens kachel showrooms in Oeffelt waar consultants u de mogelijke opties kunnen showen. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook direct een bestelling plaatsen of een kachel in de aanbieding kopen. Echter, prijzen in juli 2024 wisselen sterk. Installatiebedrijven met elkaar vergelijken is hierom zeer aan te raden.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellet zijn houten blokjes die in de kachel worden verstookt. Houtpellets noemen we ook pelletkorrels. Het moet nog onderzocht worden of deze manier wel milieuvriendelijk is. De afschrijvingen en kosten van een pelletkachel komen tot stand door type kachel en het stook niveau, oftewel het aantal verbrande pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Oeffelt

Een nieuwe is de biomassaketel, wat feitelijk hetzelfde is als een pelletketel. Deze pellet cv-ketel stookt biomassa als houtsnippers/blokken. De biomassaketel wordt aangeraden voor de verwarmingsinstallatie en het warme water in huis. Deze biomassaketel is dus een 100% vervanger van de CV-ketel. Het is een bewuste en voordelige oplossing: lagere vervuiling, en de gaskraan gaat dicht.
 • Besparend, houtpellets of blokken zijn – vergeleken met aardgas – goedkoop
 • Minder CO-2 uitstoot dan CV-ketel
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Hoge subsidies tot wel €500 per plaatsing.

pelletkachel installateurs in oeffelt


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Prive-details invoeren

  Dat maakt dat we weten naar wie de informatie en wellicht een offerte verstuurd moet worden. Veel bedrijven zijn actief in een bepaalde regio.

 2. Definieer uw woning eigenschappen

  In stap 2 treft u relevante vragen omtrent jouw huis. U kunt denken aan het type huis, welke isolatie er is aangebracht, de aanwezigheid van zonnepanelen, en gezinssamenstelling. Voer de gegevens zo volledig mogelijk in, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Aan de hand van de gegevens kan de installateur een berekening maken van het vermogen van de ketel.

 3. Omschrijf specifieke behoeften

  Een mooie kachel in de kamer, of meer een model dat een vervanger is van de CV-ketel? En wat is het budget? Ook variabelen als en soort kachel en de breedte van de ketel doen er toe.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van lokale en regionale bedrijven en ga voor een erkende installateur in Oeffelt. Houd rekening met klantervaringen en of het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  Jouw installateur komt de pelletkachel of ketel thuis plaatsen. Check naderhand of de rookafvoer in orde is. Koop ook altijd een buffervat met meer dan genoeg wateropslag. De eerste dagen is het belangrijk goed te testen. Functioneert de installatie niet goed? Neem dan gelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Oeffelt


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in Oeffelt?

Momenteel bestaan er allerlei subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. We hebben het over meer dan 1.700 pelletketel & pelletkachel installaties die op de lijst staan. De toekenning van de investeringssubsidie duurzame energie hangt af van het totale vermogen (KW) van het model. De subsidieregeling maakt de installatie van een kachel uiteraard extra interessant. Het subsidiebedrag waar je recht op hebt is uiteenlopend tussen €550 en €1100. Concreet kan dit er als volgt uitzien:

 • Alysa 12 air (Kalon / Giove Group), vermogen 10,9 [KW], €545 subsidie.
 • AT23 (Ferroli), vermogen 23 [KW], €1400 subsidie.
 • Souvenir Steel (Extraflame), vermogen 10,2 [KW], €510 subsidie.

Wat zijn duurzame alternatieven?

Er zijn meerdere opties voor diegene die gasvrij wil leven voor de centrale verwarming in Oeffelt. Wat zijn voor mij de opties als ik helemaal van het gas af wil? Hieronder geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 5441.
 1. Isolatie: Begin met het isoleren van de woning. Bestaande bouw (van 2005 en ouder) gaan al snel 30 – 40% minder gas verbruiken.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem onttrekt energie uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een duurzaam systeem dat zonlicht omzet in warmte en voorziet in warm water in huis.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!