Pelletkachel kopen Vierlingsbeek

Vergelijk installateurs pelletketels Vierlingsbeek

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Vierlingsbeek kopen faciliteert de mogelijkheid om jouw woning op een energiezuinige manier te stoken. Als vervanger voor aardgas stook je speciale pellets van hout. Dit zijn feitelijk machinaal geperste korrels van zaagsel. We hebben te maken met verscheidene soorten kachels, ieder met hun eigen pluspunten. Via deze pagina vind jij uitgebreide info die van dienst kunnen zijn bij het maken van een goede keuze. We onderscheiden 3 type installaties:

  kachel installateur 5821

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, doorgaans te vinden in de huiskamer.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt meerdere ruimtes. Aangesloten op radiatoren of vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en zorgt tevens voor warm tapwater. Ook wel pelletketel genoemd.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dat wordt bepaald door verscheidene facetten. Bijvoorbeeld: jouw soort woning, wat je precies wilt verwarmen, en wat je maximaal wilt uitgeven. Klik hieronder door voor meer informatie.
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteBoxmeer
Postcode5821
Netnummer0478 (+31478)
Gasverbruik M31570 M3
Stroomverbruik kWh3460 kWh
Gemiddelde energierekening€181,00

Goedkoop een pelletkachel laten installeren (Update juli 2024)

Op zoek naar een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? Dan is kiezen voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Vierlingsbeek geen gek idee. Dat kan zijn de ESRC 11 van het merk Esperia Technology S.R.LOf natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een verantwoorde manier om rendabel warmte en sfeer te creëren in de woonkamer. Gemakkelijk te plaatsen, het is zeker niet duur, en u ontvangt een forse subsidie die oploopt tot €600
 • Gemak, comfort en sfeer, altijd met een interessant kostenplaatje
 • Uitsluitend goedgekeurde pellets gebruiken
 • Eenvoudig te programmeren
 • Automatische pellet invoer waardoor lang gestookt kan worden
 • Schonere lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. De (ingebouwde) kachel verwarmt het water in de CV-leidingen. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, wat zal zorgen voor reductie in gasverbruik. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Boxmeergebruikt 3460 kWh stroom en nog eens 3460 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde maandelijkse energierekening van €181,00 in juli 2024. Met een pelletkachel cv moederhaard kan bezuinigd worden op de energiekosten. Direct prijzen pelletkachel Vierlingsbeek vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel precies?

Een pelletkachel loopt op pellets. Dit zijn cilindervormige staafjes, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. Er is een elektrische ontsteker die zorgt ervoor dat pellets kunnen ontbranden. Schone omgevingslucht zorgt voor zuurstof voor de vlam. Zodoende komt er warmte tot stand die weer terug de woning in gaat.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

De meest gangbare pelletkachel maakt een 1 kamer verwarming mogelijk. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. Dat wordt gefaciliteerd via buizen waardoor warme lucht wordt geblazen. Sommige kachels worden aan de CV gekoppeld (vloerverwarming/radiatoren).

Hoe werkt een biomassaketel, en is het wat voor mij?

Biomassaketels zijn een duurzaam substituut i.v.m je CV-ketel. Zo’n apparaat gebruikt als brandstof biomassa, en dus geen gas. Normaal gesproken kies je houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Een pelletketel werkt niet voor directe verwarming en is geen design object. De warmte die de ketel aanmaakt wordt weer overgebracht op het leidingwater van je centrale verwarmingsinstallatie.

Hoeveel jaar is de terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel is tamelijk flexibel. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van warmtevraag, prijzen en het merk/model. In de praktijk ligt de terugverdientijd tussen de 4 en 7 jaar. Daarna gaat u het daadwerkelijk merken in de portemonnee en blijven alleen nog de variabele pelletkosten en afschrijving, onderhoud en vervangingen.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Flink wat bewoners neigen naar een inbouw pelletkachel die past in het interieur. Bezoek eens kachel showrooms in Vierlingsbeek waar consultants u de mogelijke opties kunnen showen. Zo maakt u het visueel, en kunt u gewoon een model bestellen of aanbiedingen van showmodellen kopen. De prijzen van juli 2024 zijn nogal variabel. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is om deze reden wel zo verstandig.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets zijn feitelijk geperste houtkorrels. Houtpellets worden ook wel pelletkorrels genoemd. Het moet nog onderzocht worden of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. De wekelijkse kosten van een pelletkachel zijn gebaseerd op zaken als het merk/type en de benodigde warmte (hoeveel pellets je verbruikt).


Biomassaketel laten plaatsen in Vierlingsbeek

Een alternatieve woning dekkende optie is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. Deze pellet cv-ketel draait op snippers, blokken of pellets van hout. De pelletketel is geschikt voor de centrale verwarming en warm tapwater om te wassen en douchen. De biomassaketel is dus de vervanger van de HR-ketel. Het wordt gekenmerkt als bewuste en prijs-interessante beslissing: lagere vervuiling, en je neemt afscheid van het dure gas.
 • Goedkope keuze, organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval zijn – vergeleken met aardgas – goedkoop
 • Minder CO-2 uitstoot dan CV-ketel
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Interessante subsidieregeling, tot wel €750 per ketel.

pelletkachel installateurs in vierlingsbeek


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Prive-details invoeren

  Op die manier weten wij naar welke klant informatie en tevens de offerte verzonden mag worden. De meeste adviseurs doen werkzaamheden in een eigen regio.

 2. Beschrijf de woning

  In de volgende stap ziet u speciale vragen aangaande het huis. Belangrijk zijn het type woning, leeftijd woning / mate van isolatie, het aantal zonnepanelen, en gezinssamenstelling. Wees zo volledig mogelijk, dan kan de offerte goed aansluiten bij uw wensen. Op basis van uw gegevens kan de installateur ongeveer een inschatting maken van het vermogen van de ketel.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Wilt u plaatselijke sfeerverwarming, of liever een systeem dat in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En hoeveel geld heb je precies gereserveerd? Ook onderdelen als ambiance en de hoogte van de kachel zijn beslissend.

 4. Voorwaarden en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van meerdere experts en ga voor een betrouwbare installateur in Vierlingsbeek. Bekijk de verhalen van andere klanten en of het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  De monteur komt de pelletkachel of ketel op de gewenste plek installeren. Check of en hoe de rookgasafvoer wordt geregeld. Ga voor een buffervat dat genoeg water kan bevatten. Na plaatsing moet het systeem getest worden. Is er sprake van een defect? Geef dit onmiddellijk door aan het pelletkachel installatiebedrijf in Vierlingsbeek


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in Vierlingsbeek?

In de huidige situatie zijn er veel verschillende subsidies en regelingen, onder andere de ISDE. Er is keuze uit meer dan 1.700 pelletketel of pelletkachel installaties die op de lijst staan. Hoe hoog deze investeringssubsidie duurzame energie is is afhankelijk van het vermogen (KW) van de systemen. De subsidieregeling maakt de installatie van een kachel logischerwijs aantrekkelijk. Het exacte subsidiebedrag dat je terug kunt krijgen ligt tussen €400 en €1100. Enkele voorbeelden zijn:

 • Soft 80 (Klover), vermogen 7,4 [KW], €500 subsidie.
 • CANAZEI (Gruppo Piazzetta), vermogen 11,3 [KW], €565 subsidie.
 • Comfort Idro L80 (Extraflame), vermogen 19 [KW], €1400 subsidie.

Wat kan ik nog meer doen aan duurzame energie?

Er zijn meerdere opties voor de huizenbezitter die het huis energiezuinig wil maken voor de centrale verwarming in Vierlingsbeek. Wat zijn voor mij de opties richting een energieneutrale woning? Op deze website geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 5820, 5821.
 1. Isolatie: De eerste stap is altijd isoleren. Met name oudere woningen kunnen zo al tot 40% besparen.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom genereren heeft de toekomst. Om jouw apparatuur van stroom te voorzien, en lagere energierekening (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een serieuze concurrent voor de pelletkachel centrale verwarming. De pomp maakt slim gebruik van energie uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijke installatie die gebruik maakt van energie van de zon en water kan opwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!