Pelletkachel kopen Maashees

Vergelijk installateurs pelletketels Maashees

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Maashees kopen faciliteert de mogelijkheid om uw woning op een energiezuinige manier te stoken. Je stookt geen gas, maar houten pellets. Het gaat om houtkorrels van geperst, zuiver hout. Er is keuze uit verscheidene kachels, met elk hun voordelen en nadelen. Via de pelletkachel-vergelijker doorzoek je bruikbare aanbevelingen die van dienst kunnen zijn bij het maken van een goede keuze. We onderscheiden 3 soorten kachels:

  kachel installateur 5823

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: zorgt voor een warme woning. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en zorgt tevens voor warm tapwater. We spreken ook van een pelletketel.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dat ligt aan verscheidene facetten. Denk aan: jouw type woning, wat het doel is, en de maximum prijs. Klik hieronder op een van de onderwerpen voor meer info.
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteBoxmeer
Postcode5823
Netnummer0478 (+31478)
Gasverbruik M31570 M3
Stroomverbruik kWh3460 kWh
Gemiddelde energierekening€181,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update april 2024)

Interesse in een zuinige, gezellige en sfeervolle kachel? Dan is kiezen voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Maashees een uitstekende optie. Dat kan zijn de LX up 12 Dual van het merk CMGOf natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een verantwoorde manier om sfeer en warmte in de huiskamer te creëren. Gemakkelijk te plaatsen, vele malen goedkoper dan gas, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €950
 • Aangename warmte voor een lage prijs
 • Uitsluitend goedgekeurde pellets gebruiken
 • Gemakkelijk instellen op de gewenste temperatuur
 • Volautomatisch en gemakkelijk bedienen
 • Minder last van geur of fijnstof
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. 2 vliegen in 1 klap, de kachel gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. Jouw HR-ketel hoeft zo minder hard te werken, wat veel energie en uitstoot bespaart. Een gemiddeld huis in de gemeente Boxmeergebruikt 3460 kWh stroom en nog eens 3460 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energienota van €181,00 in april 2024. Middels een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening fors omlaag. Gelijk prijzen pelletkachel Maashees vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel werkt op basis van pellets. Dit zijn langwerpige korrels van hout, afkomstig van resthout. De elektrische ontsteker stelt het verbrandingsproces in werking. Buitenlucht of lucht uit de woonkamer zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Via dit proces ontstaat er warmte die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is een pelletkachel-CV?

Een normale pelletkachel monteert met in de woonkamer. De pelletkachel-CV is toepasbaar op het gehele huis. Dat wordt gefaciliteerd door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige systemen kunnen op de CV worden aangesloten (radiatoren/vloerverwarming).

Wanneer moet ik kiezen voor een biomassaketel?

Biomassaketels zijn een duurzaam substituut i.v.m je gasketel. Zo’n pelletketel werkt op biomassa, aardgas is dan verledentijd. In de basis zijn dat houtpellets of blokken. Deze pelletketels worden geïnstalleerd in de kelder, garage of tussenruimte. De warmte die gegenereerd wordt, wordt afgegeven op het leidingwater van uw CV-installatie.

Na hoeveel jaar heb ik mijn pelletkachel terugverdiend?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt is zeer wisselend. Dit wordt berekend aan de hand van gebruik, de prijzen, en het soort kachel. Houd rekening met een gemiddelde terugverdientijd tussen de 6 en 8 jaar. Na deze jaren gaat het besparen pas echt beginnen en heeft u nog te maken met de prijs van de houtpellets en onderhoud + afschrijvingen.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Meer en meer consumenten oriënteren zich op een rendementvolle inbouw pelletkachel die qua design passen bij de woning. Ga eens langs bij kachel showrooms in Maashees waar consultants u de verschillende mogelijkheden laten zien. Zo kan u de kachels zien, en bovendien eenvoudig een bestelling doen of een voorradig model kopen. De prijzen van april 2024 lopen zeer uiteen. De tarieven van verschillende monteurs vergelijken is dan ook wel zo handig.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellets zijn feitelijk geperste houtkorrels. Deze houtpellets worden ook wel eens omschreven als pelletkorrels. De mening lopen uiteen of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. De afschrijvingen en kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van merk/type kachel en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in Maashees

Een nieuwe is de biomassaketel, wat feitelijk hetzelfde is als een pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op houtpellets of blokken. Dit model wordt aangeraden voor een CV toepassing en warm water uit de kraan. De biomassaketel vervangt jouw CV-ketel. Het wordt gekenmerkt als groene en voordelige beslissing: minder vieze CO-2 uitstoot, en het huis kan van het gas af.
 • Goedkoop, natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken zijn veel betaalbaarder dan gas
 • Minder CO-2 uitstoot dan CV-ketel
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Subsidies tot wel €450 per installatie.

pelletkachel installateurs in maashees


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek uw gegevens

  We hebben correct gegevens nodig naar wie de details en wellicht een offerte verstuurd moet worden. De meeste experts zijn beperkt tot een bepaalde regio.

 2. Verstel details over uw huis

  In stap 2 treft u belangrijke vragen over je huis. Onder andere het type huis, de staat van de isolatie, de aanwezigheid van zonnepanelen, en gezinssamenstelling. Voer de gegevens zo volledig mogelijk in, dan is de offerte een stuk waardevoller. Middels je ingevulde gegevens kan de installateur een zinnige raming maken van het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Specificeer uw wensen

  Een kachel als designstuk, of juist een oplossing dat in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En hoeveel heb je precies te besteden? Ook aspecten als en soort kachel en de beschikbare maten kunnen impact hebben.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van meerdere aanbieders en ga voor een goede installateur in Maashees. Kijk naar ervaringen van anderen en eventuele lidmaatschap bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  De installateur gaat de pelletkachel of ketel in de woning installeren. Bekijk kritisch of het rookkanaal goed wordt geplaatst. Neem ook een buffervat met meer dan genoeg wateropslag. Neem de gehele installatie goed door. Werkt iets niet? Geef dit onmiddellijk door aan het pelletkachel installatiebedrijf in Maashees


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er voor mij ook pelletkachel subsidie in Maashees?

Momenteel bestaan er diverse subsidies en regelingen, onder andere de ISDE. Er is keuze uit meer dan 1.700 pelletkachel en pelletketel installaties die zijn goedgekeurd door de overheid. Hoe hoog deze investeringssubsidie duurzame energie is wordt mede bepaald door het vermogen (KW) van de systemen. De subsidieregeling maakt de installatie van een kachel vanzelfsprekend erg aantrekkelijk. Het exacte subsidiebedrag dat toe te passen is schommelt tussen €800 en €1400. Je kunt denken aan:

 • Soft 100 (Klover), vermogen 9,6 [KW], €500 subsidie.
 • GINEVRA (Gruppo Piazzetta), vermogen 11,1 [KW], €555 subsidie.
 • Fiandra Idro (Extraflame), vermogen 17,6 [KW], €1400 subsidie.

Wat zijn duurzame alternatieven?

Er zijn altijd meerdere opties te overwegen voor de Nederlander die gasvrij wil leven voor de centrale verwarming in Maashees. Wat moet ik precies doen om een energieneutraal huis te realiseren? Op deze website geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 5823.
 1. Isolatie: De basis van elke woning is isolatie. Zeker bestaande huizen kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Om te gebruiken voor je eigen stroomvraag, en lagere energierekening (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Minstens zo interessant als de pelletkachel centrale verwarming. Het apparaat gebruikt energie uit de buitenlucht of bodem.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijke installatie die de energie van de zon gebruikt en zorgt voor warm tapwater.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!