Pelletkachel kopen Rijkevoort

Vergelijk installateurs pelletketels Rijkevoort

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Rijkevoort kopen maakt het mogelijk om een huis zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. Als vervanger voor aardgas stook je houtpellets. Eigenlijk zijn dit machinaal geperste korrels van zaagsel. We onderscheiden tal van soorten installaties, die elk geschikt zijn in specifieke situaties. Door gebruik te maken van de pelletkachel-vergelijker vind jij actuele adviezen die helpen bij het vergelijken van de mogelijkheden. Feitelijk zijn er 3 kachels:

  kachel installateur 5447

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, geschikt voor woonkamer / keuken.
 2. Pelletkachel-cv: kan meerdere ruimtes verwarmen. Aangesloten op je bestaande centrale verwarming installatie.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en regelt warm tapwater. Ook wel bekend als een pelletketel.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dat ligt aan allerlei facetten. Je kunt denken aan: soort huis, het stoomniveau, en wat je bestedingsruimte is. Klik hieronder op een van de onderwerpen voor meer info.
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteBoxmeer
Postcode5447
Netnummer0485 (+31485)
Gasverbruik M31570 M3
Stroomverbruik kWh3460 kWh
Gemiddelde energierekening€181,00

Goedkoop een pelletkachel laten installeren (Update mei 2024)

Interesse in een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in Rijkevoort geen gek idee. Dat kan zijn de SPV-M13 LIDIA van het merk Punto FuocoOf natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een goede en zuinige optie om sfeer en warmte in de huiskamer te creëren. Makkelijk in gebruik en onderhoud, de terugverdientijd is interessant, en er zijn interessante subsidies, tot wel €750
 • Gemak, comfort en sfeer tegen een scherpe prijs
 • Pellets zijn 100% geproduceerd van afvalhout
 • Gemakkelijke installatie
 • “Sfeervol” verwarmen met zicht op de vlammen
 • Realiseren een schone verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV werkt samen met de bestaande CV-ketel. De (ingebouwde) kachel verwarmt het water in de CV-leidingen. Je HR-ketel zal op deze manier efficiënt werken, wat niet alleen geld maar ook uitstoot bespaart. Een gemiddelde woning in de gemeente Boxmeerverbruikt 3460 kWh stroom en 3460 m3 gas wat volgt in een gemiddelde energierekening van €181,00 in mei 2024. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening al snel omlaag. Nu prijzen pelletkachel Rijkevoort vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

In de pelletkachel verstookt men pellets. Dit zijn kleine houten korrels, gemaakt van droog resthout. Een elektrisch ontstekingspatroon zorgt ervoor dat pellets kunnen ontbranden. Buitenlucht of lucht uit de kamer draagt zorg voor voldoende zuurstof bij de vlam. Via dit proces ontstaat er warmte die – met een speciale ventilator – de kamer in gaat.

Wat is een pelletkachel op CV?

De meest gangbare pelletkachel is geschikt voor 1 kamer. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. Dit is mogelijk door de warmte via een buizennetwerk naar andere kamers te transporteren. Sommige installaties kunnen rechtstreeks gekoppeld worden aan de CV (vloerverwarming/radiatoren).

Wanneer moet ik kiezen voor een biomassaketel?

Ook een biomassaketel is een prima vervanger i.v.m de gasketel. Zo’n pelletketel maakt gebruik van biomassa, in plaats van aardgas. Dit zijn vaak houtpellets of blokken. Een pelletketel geeft geen warmte af aan de directe omgeving. De warmte die gegenereerd wordt, wordt effectief overgebracht op het leidingwater van de CV-installatie.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een pelletkachel?

De huidige pelletkachel terugverdientijd is zeer wisselend. Het wordt berekend op basis van verbruik, de prijzen en het merk kachel. Experts gaan uit van een terugverdientijd tussen de 5 en 9 jaar. Hierna gaat u het daadwerkelijk merken in de portemonnee en dient u rekening te houden met de stookkosten van pellets en jaarlijkse controle.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Meer en meer woningeigenaren overwegen een luxe inbouw pelletkachel die qua design passen bij de woning. Ga eens langs bij kachel showrooms in Rijkevoort waar monteurs u kunnen adviseren over de producten. Zo kan u de kachels zien, en bovendien gewoon een model bestellen of een pelletkachel op voorraad kopen. De huidige prijzen (mei 2024) lopen zeer uiteen. Het vergelijken van monteurs is dan ook een wijs besluit.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellets zijn houtkorrels van geperst zuiver hout. Houtpellets worden ook wel pelletkorrels genoemd. Onderzoek moet nog uitwijzen of deze manier wel milieuvriendelijk is. De afschrijvingen en kosten van een pelletkachel komen tot stand door soort kachel en de gebruiksintensiteit / aantal verstookte pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Rijkevoort

Een innovatieve en handige mogelijkheid is de biomassaketel, installateurs spreken vaak over een pelletketel. Deze pellet cv-ketel draait op biomassa als houtsnippers/blokken. De biomassaketel zorgt voor een CV toepassing en voorziet in warm tapwater. Met de biomassaketel kan de CV-ketel dus de deur uit. Wij omschrijven dit als een milieuvriendelijke en kostenbesparende optie: minder CO-2 belasting, en je neemt afscheid van het dure gas.
 • Betaalbaar, snippers, blokken of pellets van hout zijn veel betaalbaarder dan gas
 • Biomassa energie is altijd beschikbaar
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Interessante subsidieregeling, tot wel €650 per systeem.

pelletkachel installateurs in rijkevoort


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar wie specificaties en uiteraard de offerte verzonden kan worden. Veel adviseurs zijn werkzaam in hun eigen streek.

 2. Definieer uw woning eigenschappen

  Nu volgen speciale vragen aangaande de woning. Onder andere de grootte van de woning welke isolatie er is aangebracht, aantal zonnepanelen, en gezinssamenstelling. Zorg dat u alles goed invult, anders kan de installateur geen concrete offerte maken. Geleid door je informatie kan de installateur een schatting maken van hoeveel vermogen er nodig is.

 3. Beschrijf de noodzaak

  Een pelletkachel voor de warmte en sfeer of puur een installatie dat de bestaande HR-ketel volledig doet vervangen? En hoeveel geld heb je precies gereserveerd? Ook aspecten als het design en de beschikbare maten maken deel uit van de beslissing.

 4. Meerdere offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van enkele leveranciers en kies voor een betrouwbare installateur in Rijkevoort. Houd rekening met reviews en eventuele lidmaatschap bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  De installateur gaat de pelletkachel of ketel in de woning monteren. Ga na of de rookafvoer in orde is. Zorg ook voor een buffervat (die is warm tapwater kan voorzien). Test het systeem zorgvuldig. Werkt het systeem niet naar behoren? Geef dit onmiddellijk door aan het pelletkachel installatiebedrijf in Rijkevoort


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Beschikbaarheid pelletkachel subsidie in Rijkevoort?

Hedendaags vind je verschillende tegemoetkomingen en subsidies, zoals de ISDE. Je kan kiezen uit honderden pelletketel / pelletkachel producten waarbij een subsidie mogelijk is. De ondersteuning binnen de investeringssubsidie duurzame energie is afhankelijk van het vermogen (KW) van de systemen. Dat maakt de aanschaf van deze kachels uiteraard verleidelijk. Het exacte subsidiebedrag dat hiervoor gereserveerd is loopt uiteen tussen de €700 en €1500. Hierbij een aantal voorbeelden:

 • Kalista 12 air (Kalon / Giove Group), vermogen 10,9 [KW], €545 subsidie.
 • BABY 9,5 (FLUMENFIRE), vermogen 8 [KW], €500 subsidie.
 • Comfort Plus (Extraflame), vermogen 11 [KW], €550 subsidie.

Wat kan ik nog meer doen aan duurzame energie?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor wie gasvrij wil leven voor de centrale verwarming in Rijkevoort. De vraag is; wat kan ik doen als ik streef naar nul op de meter? Hieronder hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 5447.
 1. Isolatie: De basis van elke woning is isolatie. Zeker bestaande huizen kunnen hier enorm efficiëntie uit halen.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en je overschot terug te leveren (salderen).
 3. Warmtepomp: Minstens zo interessant als de pelletkachel centrale verwarming. De installatie onttrekt energie uit de buitenlucht of bodem.
 4. Zonneboiler: een duurzaam product dat de zon gebruikt voor energie en in huis warm water (in keuken en badkamer) verzorgd.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!