Pelletkachel kopen Beugen

Vergelijk installateurs pelletketels Beugen

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Beugen kopen maakt het mogelijk om je huis zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. Ter vervanging van gas verbruik je namelijk pelletkorrels. Het gaat om geperste houtkorrels. Er is keuze uit diverse modellen en installaties, met unieke specificaties en voordelen. D.m.v. onze website doorzoek je handige info die een bijdrage leveren aan het vergelijken van de mogelijkheden. We onderscheiden drie type kachels:

  kachel installateur 5835

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt een groot deel van het huis. Aangesloten op radiatoren of vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor de verwarming en zorgt tevens voor warm tapwater. Let op: soms wordt het een pelletketel genoemd.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dat is afhankelijk van specifieke randvoorwaarden. We spreken over: type huis, wat het doel is, en de maximum prijs. Spring direct door naar het thema waar je meer over wilt lezen.
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteBoxmeer
Postcode5835
Netnummer0485 (+31485)
Gasverbruik M31570 M3
Stroomverbruik kWh3460 kWh
Gemiddelde energierekening€181,00

Betaalbaar een pelletkachel laten installeren (Update juli 2024)

Vraag naar een duurzame en sfeervolle verwarmingsbron? Dan is de keuze voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Beugen een uitstekende optie. Denk dan bijvoorbeeld aan de Libeccio 60 EVO van het merk Dielle SRLEen andere populaire optie is Nordic Fire. We hebben het over een duurzame en groene keuze om zowel warmte als sfeer in de woonkamer te halen. Gemakkelijk te plaatsen, het is relatief goedkoop, en er is een royale subsidie mogelijk tot wel €1200
 • Aangename warmte, en nog betaalbaar ook
 • 100% milieuvriendelijke en ecologisch verantwoord
 • Eenvoudig te bedienen
 • Automatische ontsteking
 • Altijd een optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de bestaande CV-ketel gekoppeld. 2 vliegen in 1 klap, de kachel gebruikt de warmte ook om water in de CV-leidingen te verwarmen. De HR-ketel wordt op die manier ontlast, wat veel energie en uitstoot bespaart. Een gemiddelde woning in de gemeente Boxmeergebruikt 3460 kWh stroom en nog eens 3460 m3 gas wat volgt in een gemiddelde energienota van €181,00 in juli 2024. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan bezuinigd worden op de energiekosten. Direct prijzen pelletkachel Beugen vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

In de pelletkachel verstookt men pellets. Dit zijn samengeperste houtkorrels, vaak gemaakt van zaagsel (houtafval). Een elektrisch ontstekingspatroon zorgt dat de pellets branden. Verse lucht van binnen of buiten draagt zorg voor voldoende zuurstof bij de vlam. Op deze manier ontstaat er warmte die weer terug de woning in gaat.

Wat is een pelletkachel met CV aansluiting?

De reguliere pelletkachel monteert met in de woonkamer. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. Dit is mogelijk via een systeem wat we ook wel kanalisatie noemen. Sommige apparaten kunnen rechtstreeks gekoppeld worden aan de CV (vloerverwarming/radiatoren).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

Ook een biomassaketel is een prima vervanger voor de CV-ketel. Zo’n ketel heeft enkel biomassa nodig, waardoor er geen gas bij komt kijken. Dit zijn vaak snippers, blokken of pellets van hout. De pelletketel wordt niet gebruikt voor directe warmte. De gegenereerde warmte wordt effectief overgebracht op het leidingwater van de CV-installatie.

Na hoeveel jaar heb ik mijn pelletkachel terugverdiend?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt wissel sterk. Dit is namelijk sterk afhankelijk van de warmtevraag, prijzen en het merk/model. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 4 en 8 jaar. Na deze jaren kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en resteren alleen nog de prijs van de houtpellets en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Een groot deel van de huizenbezitters preferereneen rendementvolle inbouw pelletkachel met aandacht voor een esthetisch fraaie afwerking. We zien steeds meer kachel showrooms in Beugen waar specialisten u alle verschillende systemen kunnen tonen. Zo maakt u het visueel, en kunt u eenvoudig een bestelling doen of een pelletkachel op voorraad kopen. Let op: prijzen van juli 2024 zijn nogal variabel. Het vergelijken van monteurs is daardoor zeker zinvol.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellets zijn geperste houtkorrels, gemaakt van reststromen. Pelletkorrels noemen we ze ook wel, deze houtpellets. Er is een actueel debat over de vraag of deze manier wel milieuvriendelijk is. De maandelijkse kosten van een pelletkachel zijn gebaseerd op zaken als soort installatie en en jouw gezinssituatie (aantal verstookte pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Beugen

Een alternatieve full-service mogelijkheid is de biomassaketel, vaak aangeduid als een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel werkt op houtblokken of ander organisch materiaal. De ketel draagt zorg voor de centrale verwarming en warm water uit de kraan. Deze biomassaketel kan dus een volledige woning verwarmen. Het is een milieubewuste en prijstechnisch interessante installatie: minder CO-2 uitstoot, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Betaalbaar, houtsnippers en pellets zijngoedkoop vergeleken met gas
 • Minder CO-2 uitstoot dan CV-ketel
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Aantrekkelijke subsidies, tot wel €650 per kachel.

pelletkachel installateurs in beugen


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Dat maakt dat we weten naar welke persoon de specificaties en mogelijke offerte aangeleverd zal worden. De meeste experts zijn actief in een eigen regio.

 2. Wat voor soort huis heeft u?

  In stap 2 treft u wat vragen met betrekking tot uw woning. Onder andere de categorie woning, of de woning goed geïsoleerd is, of er zonnepanelen aanwezig zijn, en gezinsgrootte. Zorg dat u alles goed invult, dan kan de offerte goed aansluiten bij uw wensen. Met behulp van uw ingevulde gegevens maakt de installateur een grove inschatting van het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Omschrijf specifieke behoeften

  Een pelletkachel voor de warmte en sfeer of meer een product dat zorg draagt voor de centrale verwarming en warm water? En wat is het budget? Ook zaken als en soort kachel en de grootte kunnen impact hebben.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke monteurs en ga voor een goede installateur in Beugen. Let op klantervaringen en kijk of het bedrijf wel gecertificeerd is (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  De installateur gaat de pelletkachel of ketel bij u thuis installeren. Bekijk goed of de rookgasafvoer goed geïnstalleerd wordt. Koop ook altijd een buffervat (die is warm tapwater kan voorzien). De eerste dagen is het belangrijk goed te testen. Werkt iets niet? Neem zo spoedig mogelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Beugen


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in Beugen?

Momenteel bestaan er meerdere subsidies en tegemoetkomingen (binnen de ISDE regeling). Er bestaan meer dan 1.850 pelletketel en pelletkachel systemen die op de lijst staan. Het exacte bedrag van de investeringssubsidie duurzame energie wordt berekend door het vermogen (KW) van de installatie. Dit alles maakt het investeren in een pelletkachel uiteraard erg aantrekkelijk. Het totaalbedrag dat men hiervoor opzij gezet heeft ligt doorgaans tussen €850 en €1150. Hierbij een aantal voorbeelden:

 • Diva Mid (Klover), vermogen 20 [KW], €1400 subsidie.
 • P955 (Gruppo Piazzetta), vermogen 8,9 [KW], €500 subsidie.
 • SLIM 80 (Extrastove), vermogen 7,3 [KW], €500 subsidie.

Zijn er nog andere duurzame alternatieven?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor de consument die volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in Beugen. Welke maatregelen moet ik treffen als ik mijn woning volledig wil verduurzamen? Op deze website hebben onze experts hun adviezen gegeven voor postcodegebied 5835.
 1. Isolatie: De eerste stap is altijd isoleren. Huizen gebouwd voor 2010 kunnen hier enorm efficiëntie uit halen.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Om te gebruiken voor je eigen stroomvraag, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. Het systeem gebruikt warmte uit de buitenlucht, water of bodem.
 4. Zonneboiler: een innovatieve product dat energie van de zon opvangt en in huis warm water (in keuken en badkamer) verzorgd.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!