Pelletkachel kopen Delwijnen

Vergelijk installateurs pelletketels Delwijnen

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Delwijnen kopen opent nieuwe deuren om een huis op een milieuvriendelijke en zuinige manier te verwarmen. Je verbruikt geen duur en vervuilend gas, maar unieke korrels van hout. Eigenlijk zijn dit korrels van hout uit geperst houtafval. Er bestaan velerlei type installaties, ieder met hun eigen pluspunten. Met behulp van pelletkachelrevolutie.nl tref je accurate gegevens die van pas komen bij het aankopen van een installatie. Feitelijk zijn er 3 type kachels:

  kachel installateur 5316

 1. Pelletkachel: verwarmt één ruimte, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: kan meerdere ruimtes verwarmen. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: geen aardgas meer, zorgt voor verwarming en zorgt tevens voor warm tapwater. Ook wel pelletketel genoemd.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dit heeft te maken met verscheidene facetten. Belangrijk zijn: type woning, wat je precies wilt verwarmen, en wat het mag kosten. Klik hieronder door voor meer informatie.
ProvincieGelderland
GemeenteZaltbommel
Postcode5316
Netnummer0418 (+31418)
Gasverbruik M31510 M3
Stroomverbruik kWh3260 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Thuis een pelletkachel laten installeren (Update juni 2024)

Op zoek naar een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? Dan is kiezen voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Delwijnen zeker een goede optie. Je kunt kiezen voor de TH 20 van het merk AMG S.p.A.Maar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een zuinige en duurzame manier om het aangenaam warm te maken in de woonkamer. Makkelijk in gebruik en onderhoud, het is relatief goedkoop, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €1450
 • Innovatieve verwarmingsoplossing met een laag kostenplaatje
 • Bewust bezig met duurzame energie
 • Zeer gemakkelijke installatie
 • Automatische ontsteking
 • Altijd een optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV werkt samen met de bestaande CV-ketel. De (ingebouwde) kachel geeft warmte af dat wordt ingezet voor het verwarmen van water in de CV-leidingen. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, wat niet alleen geld maar ook uitstoot bespaart. Een gemiddelde woning in de gemeente Zaltbommelgebruikt 3260 kWh stroom en nog eens 3260 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde maandelijkse energienota van €172,00 in juni 2024. Geholpen door een pelletkachel cv moederhaard kan de energienota worden gedrukt. Meteen prijzen pelletkachel Delwijnen vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

In de pelletkachel verstookt men pellets. Dit zijn langwerpige korrels van hout, gemaakt van zaagsel en snippers. De elektrische ontsteker maakt dat pellets worden verbrand. Externe luchttoevoer zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Er wordt warmte gevormd die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een pelletkachel met CV aansluiting?

Een normale pelletkachel is effectief voor 1 ruimte. De pelletkachel-CV is toepasbaar op het gehele huis. Dat kan door warmte lucht naar andere kamers te blazen. Sommige installaties worden rechtstreeks aangesloten op de CV-installatie (vloerverwarming/radiatoren).

Wanneer moet ik kiezen voor een biomassaketel?

De biomassaketel is een goed substituuti.v.m de HR ketel. Zo’n installatie stookt op biomassa, waardoor er geen gas bij komt kijken. Hiervoor gebruikt men snippers, blokken of pellets van hout. Deze pelletketels worden geïnstalleerd in de kelder, garage of tussenruimte. De gewonnen warmte wordt weer overgebracht op het leidingwater van uw CV-installatie.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De huidige pelletkachel terugverdientijd verschilt enorm. Dit is namelijk sterk afhankelijk van gebruik, de prijzen, en het model. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 5 en 9 jaar. Zodra deze periode is verstreken gaat het besparen pas echt beginnen en heeft u nog te maken met de prijzen van pellets en eventueel onderhoud.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Meer en meer huizenbezitters denken na over een krachtige inbouw pelletkachel die past in het interieur. U kunt een afspraak maken bij kachel showrooms in Delwijnen waar specialisten u de mogelijke opties kunnen showen. Zo kan u de kachels zien, en bovendien gewoon een model bestellen of aanbiedingen van showmodellen kopen. Echter, prijzen in juni 2024 zijn nogal variabel. Het vergelijken van monteurs is om deze reden wel zo verstandig.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellet zijn houten blokjes die in de kachel worden verstookt. Houtpellets noemen we ook pelletkorrels. Het moet nog onderzocht worden of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. De maandelijkse kosten van een pelletkachel komen tot stand door categorie kachel en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in Delwijnen

Een nieuwe is de biomassaketel, vaak aangeduid als een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel werkt op snippers, blokken of pellets van hout. Dit model draagt zorg voor een verwarming toepassing en warm tapwater. De biomassaketel kan het hele huis van warmte voorzien. Het is een milieubewuste en voordelige optie: lagere vuile uitstoot, en je neemt afscheid van het dure gas.
 • Goedkoop, houtblokken of ander organisch materiaal zijn stukken voordeliger dan gas
 • Biomassaproducten zijn hernieuwbaar en ecologisch verantwoord
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Aantrekkelijke subsidies, tot wel €800 per installatie.

pelletkachel installateurs in delwijnen


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Zo is het duidelijk naar welke klant informatie en wellicht een offerte toegezonden moet worden. De meeste aannemers doen werkzaamheden in een specifieke omgeving.

 2. Beschrijf de woning

  Wat volgt zijn diverse vragen die gaan over je woning. Relevant zijn de grootte van de woning de staat van de isolatie, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en de grootte van het gezin. Vul alles zo goed mogelijk in, dan is de offerte direct kloppend en geschikt. Middels uw ingevulde data kan de installateur ongeveer een inschatting maken van hoeveel vermogen er nodig is.

 3. Omschrijf specifieke behoeften

  Een pelletkachel voor de warmte en sfeer of puur een systeem die voorziet in de volledige warmtevraag? En wat is de maximale bestedingsruimte? Ook randvoorwaarden als het design en de afmetingen kunnen impact hebben.

 4. Offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van diverse experts en ga aan de slag met een goed bekendstaande installateur in Delwijnen. Vraag om recensies en aanwezige keurmerken (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  De installateur komt de pelletkachel of ketel in het huis monteren. Ga na of de rookafvoer in orde is. Kies ook voor een buffervat met meer dan genoeg wateropslag. Neem de gehele installatie goed door. Werkt het systeem niet naar behoren? Meld dit dan altijd direct bij het pelletkachel installatiebedrijf in Delwijnen


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in Delwijnen?

Er zijn op dit moment meerdere subsidie mogelijkheden als we kijken naar het ISDE programma. Er zijn meer dan 1.750 pelletketel & pelletkachel modellen die vallen onder deze regeling. De ondersteuning binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt bepaald aan de hand van het totale vermogen (KW) van het systeem. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel onmiskenbaar niet mis. Het exacte subsidiebedrag dat toepasbaar is ligt tussen de €400 en €1100. Concreet kan dit er als volgt uitzien:

 • Arte Acciaio 18 kW (Jolly Mec Caminetti S.p.A.), vermogen 18,5 [KW], €1400 subsidie.
 • Melinda Idro (Extraflame), vermogen 14,1 [KW], €1400 subsidie.
 • Peralba (EuroAlpi), vermogen 13,2 [KW], €660 subsidie.

Op welke manier kan ik mijn woning verder verduurzamen?

Er zijn allerlei dingen te kiezen voor de consument die volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in Delwijnen. Wat moet ik precies doen om een energieneutraal huis te realiseren? Hierna kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 5316.
 1. Isolatie: De eerste stap is altijd isoleren. Huizen gebouwd voor 2010 kunnen zo al tot 40% besparen.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom genereren heeft de toekomst. Om de pelletkachel of warmtepomp van stroom te voorzien, en je overschot terug te leveren (salderen).
 3. Warmtepomp: Een CV-ketel alternatief, net als de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem maakt slim gebruik van energie uit de directe omgeving.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijke oplossing die in staat is om de energie van de zon om te zetten in warmte en water kan opwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!