Pelletkachel kopen Gameren

Vergelijk installateurs pelletketels Gameren

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Gameren kopen stelt jou in staat om een woning op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. In plaats van gas gebruik je houten pellets. Dit zijn machinaal geperste korrels van zaagsel. Tegenwoordig kun je kiezen uit velerlei type kachels, met elk hun voordelen en nadelen. Via pelletkachelrevolutie.nl tref je toepasbare raadgeving die nuttig zijn bij het maken van een goede keuze. In de praktijk hebben we het over drie type kachels:

  kachel installateur 5311

 1. Pelletkachel: design warme sfeerhaard, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: geschikt voor een totale verwarmde woning. Aangesloten op je bestaande centrale verwarming installatie.
 3. Biomassaketel: hét alternatief voor de CV-ketel, verwarmt het huis en zorgt tevens voor warm water uit de kraan. Het is hetzelfde als een pelletketel.
Welke kachel wordt aangeraden? Dat ligt aan specifieke zaken. We spreken over: jouw type huis, hoe je de kachel gaat gebruiken, en wat het mag kosten. Klik hieronder door voor meer informatie.
ProvincieGelderland
GemeenteZaltbommel
Postcode5311
Netnummer0418 (+31418)
Gasverbruik M31510 M3
Stroomverbruik kWh3260 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Betaalbaar een pelletkachel laten installeren (Update mei 2024)

Interesse in een zuinige, gezellige en sfeervolle kachel? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Gameren misschien we dé oplossing. Je kunt kiezen voor de Dorica Plus (met kanallisatie) van het merk ThermorossiEen andere populaire optie is Nordic Fire. We hebben het over een verantwoorde manier voor sfeer en warmte in de woonkamer. Makkelijk in gebruik en onderhoud, het bespaart geld, en de subsidies lopen op tot wel €950
 • Aangename warmte, altijd met een interessant kostenplaatje
 • Uitsluitend goedgekeurde pellets gebruiken
 • Eenvoudig te bedienen
 • geen kans op een koolmonoxide vergiftiging
 • Schonere lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de cv-installatie gekoppeld. De kachel in de woonkamer verwarmt het water in de CV-leidingen. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddelde woning in de gemeente Zaltbommelconsumeert 3260 kWh stroom en 3260 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energierekening van €172,00 in mei 2024. Door te investeren in een pelletkachel cv moederhaard kan enorm op energie worden bespaard. Snel prijzen pelletkachel Gameren vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel werkt op basis van pellets. Dat zijn kleine brokjes hout, gemaakt van zaagsel en snippers. Een elektrische eenheid maakt dat pellets worden verbrand. Lucht uit de kamer of van buiten voorziet de vlam van zuurstof. Op deze wijze komt er warmte vrij die natuurlijk weer de woonkamer in kan.

Wat is een pelletkachel op CV?

Een normale pelletkachel verwarmt slechts één ruimte. Een pelletkachel-CV verwarmt meerdere ruimtes. Dat wordt gefaciliteerd via buizen waardoor warme lucht wordt geblazen. Sommige kachels worden aan de CV gekoppeld (vloerverwarming/radiatoren).

Hoe werkt een biomassaketel, en is het wat voor mij?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief i.v.m de HR ketel. Een dergelijke installatie werkt op basis van biomassa, aardgas is dan verledentijd. Normaal gesproken kies je plantenresten, takken of houtblokken. Deze pelletketels worden geïnstalleerd in de kelder, garage of tussenruimte. De gewonnen warmte wordt met warmtewisselaars gebruikt voor verwarming van je centrale verwarmingsinstallatie.

Hoeveel jaar is de terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De terugverdientijd van de pelletkachel is zeer wisselend. Het wordt berekend op basis van het vermogen, de prijzen, en welk type je koopt. Houd rekening met een gemiddelde terugverdientijd tussen de 3 en 7 jaar. Daarna kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en heeft u enkel te maken met de prijzen van pellets en jaarlijkse controle.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Legio consumenten denken na over een rendementvolle inbouw pelletkachel die qua design passen bij de woning. Er zijn kachel showrooms in Gameren waar installateurs u alle verschillende systemen kunnen tonen. Zo kan u de kachels zien, en bovendien een bestelling doorgeven of een kachel in de aanbieding kopen. De huidige prijzen (mei 2024) zijn nogal variabel. Het vergelijken van monteurs is daardoor zeker zinvol.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellets zijn cilindervormige houtkorrels die bestaan uit samengeperste stukjes schoon hout. Houtpellets noemen we ook pelletkorrels. Experts vragen zich af of deze vorm wel duurzaam genoemd kan worden. De kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van soort installatie en de benodigde warmte (hoeveel pellets je verbruikt).


Biomassaketel laten plaatsen in Gameren

Een andere is de biomassaketel, in de volksmond ook wel een pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op snippers, blokken of pellets van hout. De installatie draagt zorg voor een CV toepassing en het warme water in huis. De biomassaketel is dus de vervanger van de HR-ketel. Het is een milieubewuste en kostenbesparende keuze: minder vuile uitstoot, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Bezuinigen, houtpellets of blokken zijn – vergeleken met aardgas – goedkoop
 • Ecologisch verantwoorde keuze
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Hoge subsidies tot wel €1500 per model.

pelletkachel installateurs in gameren


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Zo weten we naar wie specificaties en tevens de offerte aangeleverd moet worden. De meeste adviseurs zijn werkzaam in een bepaalde regio.

 2. Verstel details over uw huis

  In stap 2 treft u een aantal vragen met betrekking tot jouw huis. Belangrijk zijn het soort woning, welke isolatie er is aangebracht, de aanwezigheid van zonnepanelen, en gezinsgrootte. Het correct invullen van de info is belangrijk, anders kan de installateur geen concrete offerte maken. Na aanleiding van de gegevens kan de installateur een berekening maken van het benodigde vermogen.

 3. Maak uw vraag tastbaar

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of juist een model die uw CV-ketel helemaal vervangt? En wat is het budget? Ook facetten als het design en gewenste afmeting doen er toe.

 4. Meerdere offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van lokale en regionale leveranciers en ga voor een geschikte installateur in Gameren. Vraag om recensies en aanwezige keurmerken (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  Jouw installateur komt de pelletkachel of ketel in de woning monteren. Achterhaal of de rookafvoer in orde is. Kies ook voor een buffervat dat voldoet aan uw wensen. Na plaatsing moet het systeem getest worden. Loopt je tegen problemen aan? Neem dan gelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Gameren


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe zit het met de pelletkachel subsidie in Gameren?

Hedendaags vind je allerhande subsidie mogelijkheden als we kijken naar het ISDE programma. Er zijn meer dan 1.800 pelletketel en pelletkachel producten die op de ISDE-lijst staan. Het exacte bedrag van de investeringssubsidie duurzame energie is afhankelijk van het vermogen in KW van het model. Dit alles maakt het investeren in een pelletkachel onmiskenbaar niet mis. De totale subsidie dat men hiervoor opzij gezet heeft schommelt tussen €600 en €1400. Enkele voorbeelden zijn:

 • Ambria2 6 kW (Jolly Mec Caminetti S.p.A.), vermogen 6,4 [KW], €500 subsidie.
 • COMFORT P85 (Extraflame), vermogen 12 [KW], €600 subsidie.
 • Cervino (EuroAlpi), vermogen 6,2 [KW], €500 subsidie.

Op welke manier kan ik mijn woning verder verduurzamen?

Er zijn allerlei dingen te kiezen voor diegene die volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in Gameren. Wat kan ik allemaal doen richting een energieneutrale woning? Hieronder hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 5310, 5311.
 1. Isolatie: Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije woning. Bestaande bouw (van 2005 en ouder) gaan al snel 30 – 40% minder gas verbruiken.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom opwekken heeft veel voordelen. Uiteraard voor de eigen energievraag, en je overschot terug te leveren (salderen).
 3. Warmtepomp: Een systeem dat concurreert met de pelletkachel centrale verwarming. De installatie onttrekt warmte uit de directe omgeving.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijke oplossing die de energie van de zon gebruikt en zorgt voor warm tapwater.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!