Pelletkachel kopen Brakel

Vergelijk installateurs pelletketels Brakel

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Brakel kopen biedt jou de kans om woningen op een energiezuinige manier te verwarmen. Als vervanger voor aardgas stook je houten pelletkorrels. Het gaat om korrels van hout uit geperst houtafval. Tegenwoordig kun je kiezen uit tal van soorten installaties, met elk hun voordelen en nadelen. Door gebruik te maken van onze vergelijker lees je omvangrijke info die nuttig zijn bij het vergelijkingsproces van deze modellen. We onderscheiden 3 type modellen:

  kachel installateur 5306

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt een groot deel van het huis. Werkt samen met de centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en regelt warm tapwater. Het is hetzelfde als een pelletketel.
Wat is voor jou een geschikte kachel? Dat is afhankelijk van specifieke facetten. Belangrijk zijn: jouw type woning, wat je precies wilt verwarmen, en wat je maximaal wilt uitgeven. Hieronder kan je meteen springen naar een bepaald thema.
ProvincieGelderland
GemeenteZaltbommel
Postcode5306
Netnummer0418 (+31418)
Gasverbruik M31510 M3
Stroomverbruik kWh3260 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Pelletkachel laten installeren door erkende installateur (Update juni 2024)

Interesse in een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? In zo’n scenario is een pelletkachel kopen en laten installeren in Brakel misschien we dé oplossing. Dat kan zijn de Extra Stove 16 van het merk Esperia Technology S.R.LOok de kachels van Nordic Fire zijn in trek. Uiteraard is dat een toegankelijke en ‘groene’ optie om rendabel warmte en sfeer te creëren in de huiskamer. Het is gemakkelijk te bedienen, stukken schoner dan de open haard, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €1150
 • Warmte en comfort voor aantrekkelijke prijzen
 • Uitsluitend goedgekeurde pellets gebruiken
 • Eenvoudig te programmeren
 • automatische ontsteking en modulerende werking
 • Relatief weinig as
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de cv-installatie gekoppeld. De kachel die vaak in de woonkamer staat warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, wat zal zorgen voor reductie in gasverbruik. Een gemiddelde woning in de gemeente Zaltbommelgebruikt 3260 kWh stroom en nog eens 3260 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energierekening van €172,00 in juni 2024. Geholpen door een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening al snel omlaag. Nu prijzen pelletkachel Brakel vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel werkt op basis van pellets. Dat zijn blokjes geperst hout, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. Het elektrisch ontstekingspatroon zorgt dat de pellets branden. Buitenlucht of lucht uit de woonkamer zorgt voor zuurstof voor de vlam. Op deze manier ontstaat er warmte die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is precies een pelletkachel-CV?

De gewone pelletkachel is effectief voor 1 ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere vertrekken verwarmen. Dat wordt gefaciliteerd via buizen waardoor warme lucht wordt geblazen. Sommige installaties kunnen op de CV worden aangesloten (vloerverwarming/radiatoren).

Hoe werkt een biomassaketel, en is het wat voor mij?

Biomassaketels zijn een duurzaam substituut i.v.m de gasketel. Zo’n systeem werkt op basis van biomassa, en dus geen gas. Normaal gesproken kies je houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Zo’n pelletketel is puur functioneel en niet decoratief interessant. De warmte die de ketel aanmaakt wordt afgegeven aan het leidingwater van jouw centrale verwarmingsinstallatie.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De huidige pelletkachel terugverdientijd loopt zeer uiteen. Dit wordt berekend aan de hand van het vermogen, de prijzen, en welk type je koopt. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 5 en 9 jaar. Na deze periode geniet u van relatief lage stookkosten en blijven alleen nog de inkoopprijs van pellets en onderhoud + afschrijvingen.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Een groot deel van de huizenbezitters denken na over een exclusieve inbouw pelletkachel die qua design passen bij de woning. Bezoek eens kachel showrooms in Brakel waar monteurs u kunnen adviseren over de producten. Doorgaans kunt u hier eenvoudig een bestelling doen of aanbiedingen van showmodellen kopen. De huidige prijzen (juni 2024) kunnen sterk fluctueren. Installateurs vergelijken is hierom wel zo handig.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellets zijn cilindervormige houtkorrels die bestaan uit samengeperste stukjes schoon hout. Deze houtpellets worden ook wel eens omschreven als pelletkorrels. Onderzoek moet nog uitwijzen of deze manier wel milieuvriendelijk is. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel komen tot stand door soort kachel en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in Brakel

Een efficiënte en goede optie is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel draait op houtpellets of blokken. Deze installatie wordt gebruikt voor de centrale verwarmingsinstallatie en het warme water in huis. De biomassaketel kan het hele huis van warmte voorzien. Het betreft een duurzame en prijstechnisch interessante keuze: lagere CO-2 belasting, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Geld besparend, organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval zijn goedkoop vergeleken met gas
 • Tot 70% minder uitstoot van CO-2
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Gemiddelde subsidie van €1050 per plaatsing.

pelletkachel installateurs in brakel


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Prive-details invoeren

  We hebben correct gegevens nodig naar wie de productinfo en eventuele offerte verzonden moet worden. De meeste specialisten zijn werkzaam in een afgekaderd werkgebied.

 2. Beschrijf uw huis

  In de volgende stap ziet u speciale vragen die gaan over je huis. Onder andere de grootte van het huis de mate van isolatie, of er ook zonnepanelen aanwezig zijn, en samenstelling van het gezin. Sla geen vragen of details over, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Op basis van de data maakt de installateur een grove inschatting van hoeveel vermogen de ketel moet hebben.

 3. Geef uw wensen door

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of liever een model dat uw CV-ketel helemaal vervangt? En hoeveel geld heb je precies gereserveerd? Ook onderdelen als ambiance en gewenste afmeting zijn belangrijk.

 4. Voorwaarden en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van verschillende leveranciers en kies voor een uitstekende installateur in Brakel. Houd rekening met reviews en certificaten (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  De installateur komt de pelletkachel of ketel op de gewenste plek installeren. Ga na of er een goede afvoer wordt aangebracht. Bestel tevens een buffervat dat voldoet aan uw wensen. Probeer verschillende functies uit. Zijn er problemen? Meld dit dan altijd direct bij het pelletkachel installatiebedrijf in Brakel


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe zit het met de pelletkachel subsidie in Brakel?

Hedendaags vind je allerhande subsidies en regelingen, onder andere de ISDE. Je vindt duizenden pelletkachel of pelletketel systemen die vallen onder deze regeling. De investeringssubsidie duurzame energie wordt getekend door het vermogen in KW van het modellen. Dat maakt de aanschaf van deze kachels overduidelijk niet mis. Het totaalbedrag waar je recht op hebt loopt uiteen tussen de €500 en €1050. Een aantal interessante opties:

 • I-Dea2 Frontale (Jolly Mec Caminetti S.p.A.), vermogen 9,3 [KW], €500 subsidie.
 • TERRY PLUS (Extraflame), vermogen 12,1 [KW], €605 subsidie.
 • KS 75 (Esperia Technology S.R.L), vermogen 6,6 [KW], €500 subsidie.

Wat zijn duurzame alternatieven?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor de huizenbezitter die volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in Brakel. De vraag is; wat kan ik doen als ik mijn woning volledig wil verduurzamen? Hierna hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 5306.
 1. Isolatie: Gewonnen warmte moet binnen blijven, daarom: isoleren! Woning die gebouwd zijn 1990 kunnen hier enorm efficiëntie uit halen.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Om te gebruiken voor je eigen stroomvraag, en bij te dragen aan een duurzame wereld (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een serieuze concurrent voor de pelletkachel centrale verwarming. Deze installatie benut de energie uit de directe omgeving.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijk product dat zonlicht omzet in warmte en water kan opwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!