Pelletkachel kopen Bern

Vergelijk installateurs pelletketels Bern

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Bern kopen stelt je in de gelegenheid om een huis zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. Je stookt geen gas, maar houtpellets. Dit zijn houtkorrels van geperst, zuiver hout. We onderscheiden verscheidene soorten kachels, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. Door middel van onze website tref jij praktische aanbevelingen die nuttig zijn bij het kiezen van een goede kachel + monteur. Je kunt kiezen uit 3 modellen:

  kachel installateur 5318

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, geschikt voor woonkamer / keuken.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt meerdere ruimtes. Gesloten systeem met centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor de verwarming en zorgt tevens voor warm tapwater. Installateurs hebben het vaak over pelletketel.
Voor welke soort kachel moet ik gaan? Dat is afhankelijk van meerdere zaken. Je kunt denken aan: soort huis, het stoomniveau, en wat je bestedingsruimte is. Klik hieronder op een van de onderwerpen voor meer info.
ProvincieGelderland
GemeenteZaltbommel
Postcode5318
Netnummer0418 (+31418)
Gasverbruik M31510 M3
Stroomverbruik kWh3260 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Goedkoop een pelletkachel laten installeren (Update mei 2024)

Interesse in eem manier om de woonkamer op een sfeervolle manier te verwarmen? In zo’n scenario is een pelletkachel kopen en laten installeren in Bern geen gek idee. Je kunt kiezen voor de Elegance van het merk Tecno Cover S.r.l. – Stove ItalyNordic Fire is ook een uitstekende optie. Het is absoluut een “groene” en bewuste mogelijkheid om zowel warmte als sfeer in de woonkamer te halen. Gemakkelijk te plaatsen, het is zeker niet duur, en er zijn interessante subsidies, tot wel €750
 • Ervaar het gemak en de sfeer, voor betaalbare prijzen
 • 100% milieuvriendelijke en ecologisch verantwoord
 • Een zeer hoog rendement
 • “Sfeervol” verwarmen met zicht op de vlammen
 • Minder last van geur of fijnstof
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt geplaatst in een systeem met CV. De kachel in de huiskamer warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Zaltbommelgebruikt 3260 kWh stroom en 3260 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energienota van €172,00 in mei 2024. Middels een pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel Bern vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel werkt op basis van pellets. Dat zijn kleine brokjes hout, gemaakt van droog resthout. Het elektrische ontstekingsmechanisme zorgt voor een snelle effectieve verbranding. Buitenlucht of lucht uit de woonkamer zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Er wordt warmte gevormd die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een pelletkachel met CV aansluiting?

Een normale pelletkachel monteert met in de woonkamer. Een pelletkachel-CV kan meerdere vertrekken verwarmen. Dat is een optie door warmte lucht naar andere kamers te blazen. Sommige kachels worden aan de CV gekoppeld (vloerverwarming/radiatoren).

Wanneer moet ik kiezen voor een biomassaketel?

Biomassaketels zijn een duurzaam substituut i.v.m een CV-ketel. Deze installatie maakt gebruik van biomassa, waardoor er geen gas bij komt kijken. Doorgaans zijn dit organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Een pelletketel geeft geen warmte af aan de directe omgeving. De gegenereerde warmte wordt weer overgebracht op het leidingwater van jouw centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de geschatte terugverdientijd van de pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel verschilt enorm. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van warmtevraag, prijzen en het type ketel. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 6 en 9 jaar. Daarna kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en dient u rekening te houden met de prijs van de houtpellets en onderhoud + afschrijvingen.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Aanzienlijk veel Hollanders kiezen voor een luxe inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. We zien steeds meer kachel showrooms in Bern waar experts u geschikte installaties laten vergelijken. Prima service, en u kunt gemakkelijk een bestelling plaatsen of een pelletkachel op voorraad kopen. De prijzen van mei 2024 zijn erg wisselend. Installatiebedrijven met elkaar vergelijken is dan ook zeer aan te raden.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellets zijn kleine korrels van hout voor in de kachel. Houtpellets staan ook bekend als pelletkorrels. Onderzoek moet nog uitwijzen of deze manier wel milieuvriendelijk is. De wekelijkse kosten van een pelletkachel komen tot stand door merk/type kachel en de benodigde warmte (hoeveel pellets je verbruikt).


Biomassaketel laten plaatsen in Bern

Een nieuwe full-service mogelijkheid is de biomassaketel, installateurs spreken vaak over een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel stookt plantenresten, takken of houtblokken. Dit model is geschikt voor het verwarmingssysteem en warm tapwater. Deze biomassaketel kan dus een volledige woning verwarmen. Het wordt gekenmerkt als duurzame en prijs-interessante optie: beperkte CO-2 uitstoot, en het huis kan van het gas af.
 • Voordelig, snippers, blokken of pellets van hout zijn relatief goedkoop
 • Relatief lage uitstoot van CO-2
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Hoge subsidies tot wel €750 per kachel.

pelletkachel installateurs in bern


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar welk adres details en uiteraard de offerte verzonden mag worden. De meeste installateurs plaatsen kachels in een afgekaderd werkgebied.

 2. Omschrijf uw woning

  Wat volgt zijn diverse vragen m.b.t. uw woning. Onder andere het type woning, de isolatiewaarden, de aanwezigheid van zonnepanelen, en het aantal bewoners. Voer de gegevens zo volledig mogelijk in, dan is de offerte direct kloppend en geschikt. Op basis van je gegevens maakt de installateur een grove inschatting van het vermogen van de ketel.

 3. Specificeer uw wensen

  Een pelletkachel voor de warmte en sfeer of zelfs een systeem dat zorg draagt voor de centrale verwarming en warm water? En welke max. prijs heb je in het hoofd? Ook onderdelen als kleur / design en de grootte doen er toe.

 4. Prijzen en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van populaire bedrijven en ga in zee met een erkende installateur in Bern. Check de verhalen van andere klanten en certificaten (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  Het installatiebedrijf komt de pelletkachel of ketel in de woning plaatsen. Achterhaal of er een goede afvoer wordt aangebracht. Koop ook altijd een uitgebreid buffervat met veel warmwateropslag. De eerste dagen is het belangrijk goed te testen. Is er sprake van een defect? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in Bern


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er ook pelletkachel subsidie in Bern?

Momenteel bestaan er veel verschillende subsidies en tegemoetkomingen (binnen de ISDE regeling). Er zijn meer dan 1.850 pelletkachel / pelletketel modellen die gedekt worden door de regeling. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie wordt gecalculeerd door het vermogen (KW) van de installatie. Dit alles maakt het investeren in een pelletkachel logischerwijs niet misselijk. De tegemoetkoming dat toepasbaar is schommelt tussen de €650 en €1100. Concreet kan dit er als volgt uitzien:

 • I-DEA Idro Angolo 17S (Jolly Mec Caminetti S.p.A.), vermogen 17 [KW], €1400 subsidie.
 • Giordana Idro (Extraflame), vermogen 18,8 [KW], €1400 subsidie.
 • Rocca (EuroAlpi), vermogen 13,2 [KW], €660 subsidie.

Zijn er verder nog meer duurzame energiebronnen?

Er zijn allerlei dingen te kiezen voor de Nederlander die volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in Bern. Wat kan ik allemaal doen als ik streef naar nul op de meter? Hieronder hebben we een aantal investeringen op een rij gezet voor postcodegebied 5318.
 1. Isolatie: De eerste stap is altijd isoleren. Vooral oudere huizen kunnen zo al tot 40% besparen.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom opwekken heeft veel voordelen. Vanzelfsprekend voor de apparatuur in eigen huis, en je overschot terug te leveren (salderen).
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem benut de warmte uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een duurzaam product dat de zon gebruikt voor energie om sanitair water te verwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!