Pelletkachel kopen Aalst

Vergelijk installateurs pelletketels Aalst

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Aalst kopen is bij uitstek geschikt om jouw huis zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. Je stookt geen gas, maar houten pellets. Dit omschrijven we als machinaal geperste korrels van zaagsel. Je vindt diverse soorten installaties, met allemaal duidelijke voor- en nadelen. Door middel van de pelletkachel-vergelijker tref jij bruikbare informatie die van pas komen bij het vergelijkingsproces van deze modellen. Eigenlijk zijn er 3 soorten installaties:

  kachel installateur 5308

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, plaatsing geschikt in woonkamers.
 2. Pelletkachel-cv: zorgt voor een warme woning. Aangesloten op radiatoren of vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: hét alternatief voor de CV-ketel, verwarmt het huis en regelt warm tapwater. Installateurs hebben het vaak over pelletketel.
Voor welke soort kachel moet ik gaan? Dat berekent men a.d.h.v. meerdere onderdelen. Belangrijk zijn: huis-specificaties, de wensen, en het budget. Klik hieronder op een van de onderwerpen voor meer info.
ProvincieGelderland
GemeenteZaltbommel
Postcode5308
Netnummer0418 (+31418)
Gasverbruik M31510 M3
Stroomverbruik kWh3260 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Een pelletkachel laten installeren in de huiskamer (Update juli 2024)

Geïnteresseerd in eem manier om de woonkamer op een sfeervolle manier te verwarmen? Dan is kiezen voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Aalst zeker een goede optie. Denk aan de LUNA van het merk FLUMENFIREOf natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een duurzame en groene keuze om bijvoorbeeld de woonkamer te verwarmen. Eenvoudig te installeren, het is relatief goedkoop, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €700
 • Design en warme sfeer voor schappelijke kosten
 • Bewust bezig met duurzame energie
 • Dag- of weekschema’s instellen
 • Volledig automatisch
 • Schonere lucht binnen en buitenhuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op het bestaande CV-systeem. Dat is handig! De kachel geeft warmte af dat wordt ingezet voor het verwarmen van water in de CV-leidingen. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddelde woning in de gemeente Zaltbommelgebruikt 3260 kWh stroom plus nog eens 3260 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde maandelijkse energienota van €172,00 in juli 2024. Aan de hand van een pelletkachel cv moederhaard kan men fors besparen. Ga prijzen pelletkachel Aalst vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

In een pelletkachel stookt men pellets. Het betreft kleine houten staafjes, gemaakt van schoon hout afval. Een elektrische eenheid maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Verse lucht uit de bestaande woonruimte of buitenlucht zorgt voor zuurstof bij de vlam. Zodoende komt er warmte tot stand die natuurlijk weer de woonkamer in kan.

Wat is een pelletkachel op CV?

De meest gangbare pelletkachel is effectief voor 1 ruimte. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. Dit wordt gerealiseerd via een systeem wat we ook wel kanalisatie noemen. Sommige kachels kunnen rechtstreeks gekoppeld worden aan de CV (radiatoren/vloerverwarming).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief i.v.m een HR ketel. Een dergelijke installatie stookt op biomassa, waardoor er geen gas bij komt kijken. Hiervoor gebruikt men houtblokken of ander organisch materiaal. Deze pelletketels worden geïnstalleerd in de kelder, garage of tussenruimte. De warmte die uit het proces ontstaat wordt afgegeven op het leidingwater van uw CV-installatie.

Wat is de geschatte terugverdientijd van de pelletkachel?

De pelletkachel-terugverdientijd is tamelijk flexibel. Het is afhankelijk van variabelen als het verbruik, de prijzen en het type installatie. Experts gaan uit van een terugverdientijd tussen de 4 en 7 jaar. Hierna kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en blijven alleen nog de variabele pelletkosten en onderhoud + afschrijvingen.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Steeds meer huizenbezitters neigen naar een rendementvolle inbouw pelletkachel met aandacht voor een esthetisch fraaie afwerking. Er zijn speciale kachel showrooms in Aalst waar consultants u de verschillende mogelijkheden laten zien. Zo maakt u het visueel, en kunt u direct een bestelling plaatsen of showroommodellen met korting kopen. Desondanks, prijzen in juli 2024 zijn ontzettend divers. De tarieven van verschillende monteurs vergelijken is daardoor zeker zinvol.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellets zijn feitelijk geperste houtkorrels. Houtpellets worden ook wel pelletkorrels genoemd. Er is een actueel debat over de vraag of dit groen en duurzaam is. De wekelijkse kosten van een pelletkachel worden berekend op basis van model/merk kachel en het stook niveau, oftewel het aantal verbrande pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Aalst

Een andere populaire optie is de biomassaketel, installateurs spreken vaak over een pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op plantenresten, takken of houtblokken. De biomassaketel kan gebruikt worden voor het CV systeem en warm water om te douchen en wassen. De biomassaketel vervangt jouw CV-ketel. Dit segment is een milieubewuste en aantrekkelijke installatie: beperkte vuile uitstoot, en de gaskraan gaat dicht.
 • Goedkoop, natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken zijn relatief goedkoop
 • Ecologisch verantwoorde keuze
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Interessante subsidieregeling, tot wel €1250 per product.

pelletkachel installateurs in aalst


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Zo weten we naar wie de productinfo en uiteraard de offerte aangeleverd mag worden. De meeste experts plaatsen kachels in een afgekaderd werkgebied.

 2. Verstel details over uw huis

  Hier volgen verschillende vragen die gaan over je woonobject. Denk aan de categorie van uw huis, of de woning goed geïsoleerd is, de aanwezigheid van zonnepanelen, en gezinsgrootte. Vul alles zo goed mogelijk in, anders kan de installateur geen concrete offerte maken. Aan de hand van je info kan de installateur ook iets zeggen over hoeveel vermogen de ketel moet hebben.

 3. Beschrijf de noodzaak

  Een kachel om te genieten van extra warmte in de kamer of bij voorkeur een systeem dat voorziet in de volledige warmtevraag? En wat mag het kosten? Ook factoren als het design en de beschikbare maten spelen een rol.

 4. Verschillende offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van enkele specialisten en ga in zee met een erkende installateur in Aalst. Check de ervaringen van anderen en kijk of het bedrijf wel gecertificeerd is (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  De installateur komt de pelletkachel of ketel thuis installeren. Check of de rookgasafvoer in orde is. Zorg ook voor een buffervat dat voldoet aan uw wensen. Probeer verschillende functies uit. Loopt je tegen problemen aan? Neem zo spoedig mogelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Aalst


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in Aalst?

Tegenwoordig zijn er allerlei subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. Er is keuze uit meer dan 1.750 pelletkachel / pelletketel producten die zijn goedgekeurd door de overheid. Hoe hoog deze investeringssubsidie duurzame energie is wordt berekend door het vermogen (KW) van de installatie. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is logischerwijs erg aantrekkelijk. Het exacte bedrag waar je recht op hebt ligt tussen de €950 en €1300. Enkele voorbeelden zijn:

 • I-Dea2 Quadra (Jolly Mec Caminetti S.p.A.), vermogen 8,2 [KW], €500 subsidie.
 • LUCIA PLUS (Extraflame), vermogen 12 [KW], €600 subsidie.
 • WOC 75 (Esperia Technology S.R.L), vermogen 6,6 [KW], €500 subsidie.

Op welke manier kan ik mijn woning verder verduurzamen?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor de Nederlander die de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in Aalst. Wat zijn voor mij de opties als ik mijn woning volledig wil verduurzamen? Op deze pagina hebben onze experts hun adviezen gegeven voor postcodegebied 5308.
 1. Isolatie: De eerste stap is altijd isoleren. Bestaande bouw (van 2005 en ouder) kunnen zo al tot 40% besparen.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en om terug te leveren aan het net.
 3. Warmtepomp: Een goed alternatief van de pelletkachel centrale verwarming. De installatie neemt warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een innovatieve systeem dat energie van de zon opvangt en warm water in de woning kan verzorgen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!