Pelletkachel kopen Zuilichem

Vergelijk installateurs pelletketels Zuilichem

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Zuilichem kopen biedt jou de kans om jouw woning op een energiezuinige manier te verwarmen. Als alternatief voor gas gebruik je pellets. Eigenlijk zijn dit machinaal geperste korrels van zaagsel. Je vindt diverse type kachels, met elk hun voordelen en nadelen. Aan de hand van deze website ontdek je praktische gegevens die van pas komen bij het laten plaatsen van een pelletkachel. Je kunt kiezen uit 3 type installaties:

  kachel installateur 5305

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, idealiter gemonteerd in de woonkamer.
 2. Pelletkachel-cv: zorgt voor een warme woning. Aangesloten op radiatoren of vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en zorgt tevens voor warm water uit de kraan. Het is hetzelfde als een pelletketel.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dat hangt af van verschillende aspecten. Bijvoorbeeld: type huis, de wensen, en wat het mag kosten. Klik direct door naar een van de onderwerpen.
ProvincieGelderland
GemeenteZaltbommel
Postcode5305
Netnummer0418 (+31418)
Gasverbruik M31510 M3
Stroomverbruik kWh3260 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Pelletkachel laten installeren door erkende installateur (Update februari 2024)

Behoefte aan een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? Dan is kiezen voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Zuilichem een uitstekende optie. Een voorbeeld is de Scirocco 100 EVO van het merk Dielle SRLOok de kachels van Nordic Fire zijn in trek. Uiteraard is dat een toegankelijke en ‘groene’ optie om zowel warmte als sfeer in de woonkamer te halen. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, het bespaart geld, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €1450
 • Warmte en comfort, ook voor de kleine portemonnee
 • Goed voor het milieu door keurmerken
 • Gemakkelijk instellen op de gewenste temperatuur
 • ingebouwde pelletvoorraad
 • Hoger rendement dan klassieke kachels
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV werkt samen met de bestaande CV-ketel. De kachel in de woonkamer verwarmt niet alleen de kamer, maar ook water in de CV-leidingen. Je HR-ketel zal op deze manier efficiënt werken, minder uitstoot en minder duur gasverbruik. Een gemiddeld huis in de gemeente Zaltbommelgebruikt 3260 kWh stroom plus 3260 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energierekening van €172,00 in februari 2024. Door te investeren in een pelletkachel cv moederhaard kan enorm op energie worden bespaard. Snel prijzen pelletkachel Zuilichem vergelijken (februari 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel precies?

De pelletkachel werkt op pellets. Dit zijn cilindervormige staafjes, gemaakt van schoon hout afval. Een speciale elektrische ontsteker zorgt ervoor dat pellets kunnen ontbranden. Externe luchttoevoer zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Op deze manier ontstaat er warmte die – met een speciale ventilator – de kamer in gaat.

Wat is een pelletkachel met CV aansluiting?

De reeds besproken pelletkachel verwarmt slechts één ruimte. Een pelletkachel-CV verwarmt meerdere ruimtes. Dit kan door warmte lucht naar andere kamers te blazen. Sommige systemen worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (radiatoren/vloerverwarming).

Is een biomassaketel interessant voor mij?

Ook een biomassaketel is een prima vervanger voor je gasketel. Deze installatie maakt gebruik van biomassa, in plaats van aardgas. Voorbeelden hiervan zijn snippers, blokken of pellets van hout. De pelletketel wordt niet gebruikt voor directe warmte. De warmte die uit het proces ontstaat wordt direct toegepast op het leidingwater van uw CV.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel is niet universeel. Dit wordt berekend aan de hand van warmtevraag, prijzen en het type installatie. In de praktijk ligt de terugverdientijd tussen de 5 en 9 jaar. Daarna kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en heeft u alleen nog de prijs van de houtpellets en inspectie / reparaties.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Veel mensen kiezen voor een luxe inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. We zien steeds meer kachel showrooms in Zuilichem waar adviseurs u kunnen adviseren over de producten. U kunt daar vaak een bestelling doornemen of een showroommodel in de aanbieding kopen. De prijzen van februari 2024 zijn erg wisselend. De tarieven van verschillende monteurs vergelijken is daarom een aanrader.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellets is een CO-2 neutrale brandstof voor in de kachel. Houtpellets noemen we ook pelletkorrels. Onderzoek moet nog uitwijzen of dit groen en duurzaam is. De dagelijkse kosten van een pelletkachel worden berekend op basis van soort installatie en de benodigde warmte (hoeveel pellets je verbruikt).


Biomassaketel laten plaatsen in Zuilichem

Een krachtige en is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel stookt biomassa als houtsnippers/blokken. Dit model wordt gebruikt voor een CV toepassing en voorziet in warm tapwater. Deze biomassaketel kan dus een volledige woning verwarmen. Dit segment is een duurzame en prijstechnisch interessante keuze: beperkte broeikas uitstoot, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Goedkope keuze, houtpellets of blokken zijn goedkoop vergeleken met gas
 • Minder CO-2 uitstoot dan CV-ketel
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Subsidies tot wel €600 per systeem.

pelletkachel installateurs in zuilichem


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Zo weten we naar wie de informatie en tevens de offerte toegezonden kan worden. Veel uitvoerders doen werkzaamheden in een bepaald werkgebied in de regio.

 2. Beschrijf de woning

  Hier volgen wat vragen met betrekking tot uw huis. Belangrijk zijn de grootte van het huis de staat van de isolatie, aantal zonnepanelen, en gezinsgrootte. Sla geen vragen of details over, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Geleid door je info kan de installateur ook iets zeggen over het minimale vermogen van de kachel.

 3. Specificeer uw wensen

  Een kachel om te genieten van extra warmte in de kamer of een model die in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En wat wil je maximaal uitgeven? Ook randvoorwaarden als kleur / design en de beschikbare maten spelen een rol.

 4. Voorwaarden en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van verschillende monteurs en ga aan de slag met een betrouwbare installateur in Zuilichem. Kijk naar klantervaringen en diploma’s (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  De installateur gaat de pelletkachel of ketel in het huis plaatsen. Kijk na of het rookkanaal goed wordt geplaatst. Ga voor een buffervat dat genoeg water kan bevatten. Probeer het systeem grondig uit. Is iets niet in orde? Neem dan gelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Zuilichem


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er ook pelletkachel subsidie in Zuilichem?

Momenteel bestaan er allerlei tegemoetkomingen en subsidies, zoals de ISDE. Je vindt honderden pelletketel en pelletkachel systemen die vallen onder deze regeling. De vergoeding binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt gecalculeerd door het vermogen (KW) van de systemen. Een dergelijke subsidie maakt het laten plaatsen van een kachel natuurlijk niet mis. Het exacte subsidiebedrag dat hiervoor doelmatig wordt toegekend ligt doorgaans tussen de €800 en €1050. Hierbij een aantal voorbeelden:

 • RFE Aria P 9,5 kW (Jolly Mec Caminetti S.p.A.), vermogen 9,6 [KW], €500 subsidie.
 • LUCIA (Extraflame), vermogen 12,1 [KW], €605 subsidie.
 • HC 75 (Esperia Technology S.R.L), vermogen 6,6 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik nog meer doen aan duurzame energie?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor wie de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in Zuilichem. Wat kan ik allemaal doen om mijn woning energieneutraal te maken? In de paragraaf hierna hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 5305.
 1. Isolatie: Begin met het isoleren van de woning. Zeker bestaande huizen kunnen hier enorm efficiëntie uit halen.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Om te gebruiken voor je eigen stroomvraag, en goedkopere energiecontract (salderen).
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. De pomp gebruikt energie uit de directe omgeving.
 4. Zonneboiler: een duurzaam systeem dat de energie van de zon gebruikt en zorgt voor warm tapwater.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!