Pelletkachel kopen Poederoijen

Vergelijk installateurs pelletketels Poederoijen

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Poederoijen kopen biedt jou de kans om je woning zonder aardgas te verwarmen. Je stookt geen gas, maar speciale pellets van hout. Het gaat om geperste houtkorrels gemaakt van restafval. Je vindt meerdere soorten installaties, met allemaal duidelijke voor- en nadelen. Dankzij deze website vind je actuele toelichtingen die nuttig zijn bij het maken van een goede keuze. Je kunt kiezen uit 3 type modellen:

  kachel installateur 5307

 1. Pelletkachel: designs verwarming, wordt vaak in de woonkamer geplaatst.
 2. Pelletkachel-cv: zorgt voor een warme woning. Gesloten systeem met centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: geen aardgas meer, zorgt voor verwarming en zorgt voor warm water. Ook wel bekend als een pelletketel.
Wat is voor jou een geschikte kachel? Dit heeft te maken met specifieke facetten. Onder andere: type huis, het stoomniveau, en de maximum prijs. Hieronder kan je meteen springen naar een bepaald thema.
ProvincieGelderland
GemeenteZaltbommel
Postcode5307
Netnummer0418 (+31418)
Gasverbruik M31510 M3
Stroomverbruik kWh3260 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Thuis een pelletkachel laten installeren (Update mei 2024)

Vraag naar een duurzame en sfeervolle verwarmingsbron? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Poederoijen een uitstekende optie. Neem bijvoorbeeld de Beatrice 6 van het merk Palazzetti LelioMaar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een “groene” en bewuste mogelijkheid om bijvoorbeeld de woonkamer te verwarmen. Het is gemakkelijk te bedienen, de terugverdientijd is interessant, en er is een royale subsidie mogelijk tot wel €900
 • Warmte en comfort, voor betaalbare prijzen
 • 100% milieuvriendelijke en ecologisch verantwoord
 • Gemakkelijk instellen op de gewenste temperatuur
 • temperatuurregeling kan automatisch worden geregeld
 • Schonere lucht binnen en buitenhuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. De kachel in de woonkamer gebruikt de warmte ook om water in de CV-leidingen te verwarmen. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, wat niet alleen geld maar ook uitstoot bespaart. Een gemiddelde woning in de gemeente Zaltbommelverbruikt 3260 kWh stroom en nog eens 3260 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energienota van €172,00 in mei 2024. Middels een pelletkachel cv moederhaard kan men fors besparen. Ga prijzen pelletkachel Poederoijen vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel precies?

De pelletkachel wordt gestookt op op pellets. Dit zijn langwerpige korrels van hout, afkomstig van resthout. Een speciale elektrische ontsteker zorgt ervoor dat pellets kunnen ontbranden. Verse lucht van binnen of buiten zorgt voor zuurstof bij de vlam. Wat volgt is opstijgende warmte die natuurlijk weer de woonkamer in kan.

Wat is het verschil met een pelletkachel-CV?

De reguliere pelletkachel monteert met in de woonkamer. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. Dat wordt gefaciliteerd door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige apparaten kunnen rechtstreeks gekoppeld worden aan de CV (vloerverwarming/radiatoren).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

De biomassaketel is een goed substituuti.v.m de HR ketel. Zo’n installatie heeft enkel biomassa nodig, en geen aardgas. Normaal gesproken kies je organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Een pelletketel geeft geen warmte af aan de directe omgeving. De warmte die uit het proces ontstaat wordt gebruikt om leidingwater te verwarmen van jouw CV-installatie.

Wat is de terugverdientijd van de investering?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt is tamelijk flexibel. Het is afhankelijk van variabelen als gebruik, de prijzen, en het merk/model. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 2 en 6 jaar. Zodra deze periode is verstreken kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en resteren alleen nog de prijzen van pellets en maandelijkse afschrijving.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Flink wat huizenbezitters neigen naar een krachtige inbouw pelletkachel die aansluit op het interieur. Er zijn speciale kachel showrooms in Poederoijen waar medewerkers u alle verschillende systemen kunnen tonen. Prima service, en u kunt eenvoudig een bestelling doen of showroommodellen met korting kopen. De prijzen van mei 2024 zijn erg wisselend. Installatiebedrijven met elkaar vergelijken is dan ook wel zo verstandig.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellets zijn kleine korrels van hout voor in de kachel. Houtpellets noemen we ook pelletkorrels. Er is een actueel debat over de vraag of deze manier wel milieuvriendelijk is. De afschrijvingen en kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van model/merk kachel en de warmtevraag (aantal verbrande pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Poederoijen

Een effectieve en full-service mogelijkheid is de biomassaketel, vaak aangeduid als een pelletketel. Deze pellet cv-ketel stookt snippers, blokken of pellets van hout. De ketel zorgt voor de verwarmingsinstallatie en warm tapwater. Met de biomassaketel kan de CV-ketel dus de deur uit. Het wordt gekenmerkt als groene en aantrekkelijke beslissing: beperkte vuile uitstoot, en de woning wordt gasloos verwarmd.
 • Geld besparend, organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval zijn stukken voordeliger dan gas
 • Een duurzame keuze
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Interessante subsidieregeling, tot wel €1200 per model.

pelletkachel installateurs in poederoijen

Plaatsen in de regio:


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar wie de details en wellicht een offerte verstuurd zal worden. De meeste experts plaatsen kachels in een eigen regio.

 2. Verstel details over uw huis

  Nu volgen verschillende vragen over jouw woonobject. Voorbeelden zijn de grootte van de woning of de woning goed geïsoleerd is, het aantal zonnepanelen, en het aantal bewoners. Sla geen vragen of details over, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Middels je info kan de installateur een berekening maken van hoeveel vermogen de ketel moet hebben.

 3. Maak uw vraag tastbaar

  Een kachel om te genieten van extra warmte in de kamer of juist een installatie dat een vervanger is van de CV-ketel? En wat is het budget? Ook zaken als de kleur en de hoogte van de kachel spelen een rol.

 4. Verschillende offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van verschillende monteurs en ga voor een erkende installateur in Poederoijen. Bekijk de verhalen van andere klanten en aanwezige keurmerken (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  De installateur gaat de pelletkachel of ketel in het huis plaatsen. Loop goed na of de rookafvoer in orde is. Kies ook voor een buffervat dat groot genoeg is. Probeer verschillende functies uit. Zijn er problemen? Neem dan gelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Poederoijen


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Beschikbaarheid pelletkachel subsidie in Poederoijen?

Tegenwoordig zijn er meerdere subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. Je kan kiezen uit meer dan 1.900 pelletketel / pelletkachel modellen die zijn goedgekeurd door de overheid. De investeringssubsidie duurzame energie is afhankelijk van het vermogen (KW) van de systemen. Deze royale bonus maakt het geheel onmiskenbaar aantrekkelijk. Het bedrag dat toepasbaar is vinden we terug tussen €850 en €1400. Hieronder een paar rekenvoorbeelden:

 • I-Dea2 Angolare 9 kW (Jolly Mec Caminetti S.p.A.), vermogen 9,3 [KW], €500 subsidie.
 • MARILENA PLUS (Extraflame), vermogen 8 [KW], €500 subsidie.
 • WO 85 (Esperia Technology S.R.L), vermogen 6,6 [KW], €500 subsidie.

Hoe kan ik mijn huis nog meer duurzaam maken?

Er zijn meerdere opties voor de woningeigenaar die gasvrij wil leven voor de centrale verwarming in Poederoijen. Welke stappen moet ik ondernemen als ik mijn woning volledig wil verduurzamen? Onderstaand hebben onze experts hun adviezen gegeven voor postcodegebied 5307.
 1. Isolatie: Begin met het isoleren van de woning. Bestaande bouw (van 2005 en ouder) hebben hier veel belang bij.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en bij te dragen aan een duurzame wereld (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een CV-ketel alternatief, net als de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem maakt slim gebruik van warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een innovatieve installatie die in staat is om de energie van de zon om te zetten in warmte en water kan opwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!