Pelletkachel kopen Nederhemert

Vergelijk installateurs pelletketels Nederhemert

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Nederhemert kopen biedt jou de kans om uw huis op een energiezuinige manier te verwarmen. In plaats van gas gebruik je houten pelletkorrels. Eigenlijk zijn dit machinaal geperste korrels van zaagsel. Er bestaan verschillende installaties, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. Met behulp van deze website doorzoek jij veelzijdige raadgeving die jou terzijde staan bij het laten plaatsen van een pelletkachel. Je kunt kiezen uit drie soorten installaties:

  kachel installateur 5317

 1. Pelletkachel: voor lokale verwarming, idealiter gemonteerd in de woonkamer.
 2. Pelletkachel-cv: kan meerdere ruimtes verwarmen. Aangesloten op je bestaande centrale verwarming installatie.
 3. Biomassaketel: verwarmt jouw hele woning en zorgt ook voor warm tapwater. Installateurs hebben het vaak over pelletketel.
Voor welke soort kachel moet ik gaan? Dat ligt aan specifieke randvoorwaarden. Onder andere: jouw soort woning, wat je precies wilt verwarmen, en hoeveel je te besteden hebt. Maak een keuze uit de inhoudsopgave.
ProvincieGelderland
GemeenteZaltbommel
Postcode5317
Netnummer0418 (+31418)
Gasverbruik M31510 M3
Stroomverbruik kWh3260 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Goedkoop een pelletkachel laten installeren (Update juli 2024)

Vraag naar een mooie, functionele en duurzame manier van verwarmen? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Nederhemert misschien we dé oplossing. Een voorbeeld is de Dual LX up 9 van het merk CMGNordic Fire is ook een uitstekende optie. Het is absoluut een goede en zuinige optie om sfeer en warmte in de woonkamer te creëren. Gemakkelijk te plaatsen, het bespaart geld, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €1450
 • Gemak, comfort en sfeer voor lagere prijzen
 • Milieuvriendelijk “groen afval” verstoken in huis
 • Gemakkelijk instellen op de gewenste temperatuur
 • Automatische ontsteking
 • Schonere lucht binnen en buitenhuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV werkt samen met de bestaande CV-ketel. De kachel die vaak in de woonkamer staat gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. De HR-ketel wordt op die manier ontlast, wat een flinke gasbesparing kan realiseren. Een gemiddeld huis in de gemeente Zaltbommelgebruikt 3260 kWh stroom en nog eens 3260 m3 gas wat volgt in een gemiddelde energierekening van €172,00 in juli 2024. Geholpen door een pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel Nederhemert vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel werkt op basis van pellets. Dit zijn cilindervormige staafjes, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. Een speciale elektrische ontsteker maakt de verbranding van pellets mogelijk. Schone omgevingslucht zorgt voor zuurstof bij de vlam. Wat volgt is opstijgende warmte die weer de kamer ingeblazen wordt.

Wat is een pelletkachel-CV?

De reguliere pelletkachel is bedoeld voor het opwarmen van 1 ruimte. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. Dat wordt gefaciliteerd door de warmte via een buizennetwerk naar andere kamers te transporteren. Sommige cv-pelletkachels worden ook gekoppeld aan de bestaande CV-installatie (vloerverwarming/radiatoren).

Waarom een biomassaketel laten plaatsen?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie i.v.m een gasketel. Een dergelijke installatie heeft enkel biomassa nodig, in plaats van duur en vervuilend gas. Doorgaans zijn dit houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Een pelletketel geeft geen warmte af aan de directe omgeving. De warmte die uit het proces ontstaat wordt met warmtewisselaars gebruikt voor verwarming van je CV-installatie.

Wat is de geschatte terugverdientijd van de pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt loopt zeer uiteen. Er spelen zaken een rol zoals; het verbruik, de prijzen en het type installatie. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 4 en 7 jaar. Daarna kunt u fors besparen op de stookkosten en blijven alleen nog de kosten van de pellets en eventueel onderhoud.

In de showroom een kachel kopen?

Een groot deel van de woningeigenaren oriënteren zich op een exclusieve inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. Bezoek eens kachel showrooms in Nederhemert waar experts u de verschillende mogelijkheden laten zien. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook meteen bestellen of een voorradig model kopen. De prijzen van juli 2024 kunnen sterk fluctueren. De tarieven van verschillende monteurs vergelijken is dus wel zo verstandig.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellets zijn cilindervormige houtkorrels die bestaan uit samengeperste stukjes schoon hout. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. Onderzoek moet nog uitwijzen of dit goed voor het milieu is. De kosten van een pelletkachel worden mede bepaald door model/merk kachel en het type gebruik, aantal pellets dat je verbruikt.


Biomassaketel laten plaatsen in Nederhemert

Een innovatieve en handige mogelijkheid is de biomassaketel, wat feitelijk hetzelfde is als een pelletketel. Deze pellet cv-ketel stookt biomassa als houtsnippers/blokken. De ketel wordt aangeraden voor een centrale verwarming toepassing en tapwater voor douche en keuken. Deze biomassaketel kan dus een volledige woning verwarmen. Dit segment is een milieubewuste en prijstechnisch interessante optie: beperkte uitstoot van CO-2, en de gaskraan gaat dicht.
 • Betaalbaar, natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken zijn lang niet zo duur als gas
 • Schone verbranding door de hoge temperaturen
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Gemiddelde subsidie van €600 per model.

pelletkachel installateurs in nederhemert


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Graag horen wij naar welke persoon de specificaties en uiteraard de offerte verstuurd mag worden. De meeste adviseurs doen werkzaamheden in een afgekaderd werkgebied.

 2. Verstel details over uw huis

  Wat volgt zijn verschillende vragen ten aanzien van het woonobject. Voorbeelden zijn het type woning, of de woning goed geïsoleerd is, of er zonnepanelen aanwezig zijn, en de omvang van het huishouden. Wees zo volledig mogelijk, zo ontvang je een nauwkeurig prijsvoorstel. Geleid door uw informatie kan de installateur een schatting maken van welk vermogen nodig is.

 3. Maak uw aanvraag concreet

  Een kachel als designstuk, of puur een product dat er voor zorgt dat de CV-ketel helemaal de deur uit kan? En hoeveel geld heb je precies gereserveerd? Ook variabelen als de kleur en gewenste afmeting hebben invloed.

 4. Voorwaarden en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van lokale en regionale experts en selecteer een betrouwbare installateur in Nederhemert. Bekijk de recensies en of het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  De installateur komt de pelletkachel of ketel in het huis monteren. Bekijk of en hoe de rookgasafvoer wordt geregeld. Zorg ook voor een uitgebreid buffervat met veel warmwateropslag. Probeer het systeem grondig uit. Werkt het systeem niet naar behoren? Neem zo spoedig mogelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Nederhemert


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er ook pelletkachel subsidie in Nederhemert?

Recent kun je gebruik maken van allerlei regelingen voor subsidie (denk dan aan de ISDE). Er is keuze uit meer dan 1.750 pelletketel / pelletkachel installaties die op de ISDE-lijst staan. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie hangt af van het vermogen in KW van het model. Deze royale bonus maakt het geheel ontegenzeggelijk zeer belangrijk. De totale subsidie waar je recht op hebt is uiteenlopend tussen de €500 en €1100. Je kunt denken aan:

 • I-DEA Idro Angolo 9S (Jolly Mec Caminetti S.p.A.), vermogen 8,5 [KW], €1400 subsidie.
 • Iside Idro (Extraflame), vermogen 18,8 [KW], €1400 subsidie.
 • Peralba C/C1 (EuroAlpi), vermogen 13,2 [KW], €660 subsidie.

Wat kan ik nog meer doen aan duurzame energie?

Er zijn meerdere opties voor de consument die een energieneutrale woning wil voor de centrale verwarming in Nederhemert. Wat moet ik precies doen richting een energieneutrale woning? Hieronder hebben we een lijst geplaatst met ideeën voor postcodegebied 5317.
 1. Isolatie: Gewonnen warmte moet binnen blijven, daarom: isoleren! Vooral oudere huizen kunnen zo al tot 40% besparen.
 2. Zonnepanelen: Het zelfstandig opwekken van stroom biedt uitkomst. Uiteraard voor de eigen energievraag, en bij te dragen aan een duurzame wereld (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. De pomp neemt energie uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een duurzame installatie die de zon gebruikt voor energie en in huis warm water (in keuken en badkamer) verzorgd.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!