Pelletkachel kopen Kerkwijk

Vergelijk installateurs pelletketels Kerkwijk

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Kerkwijk kopen is bij uitstek geschikt om woningen zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. Je verbruikt geen duur en vervuilend gas, maar houtpellets. Eigenlijk zijn dit geperste houtkorrels. Er bestaan velerlei soorten installaties, met elk hun voordelen en nadelen. Door middel van deze pagina tref jij samengestelde informatie die jou terzijde staan bij het vergelijken van de mogelijkheden. Eigenlijk zijn er drie soorten kachels:

  kachel installateur 5315

 1. Pelletkachel: designs verwarming, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: kan meerdere ruimtes verwarmen. Direct aangesloten op centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt jouw hele woning en zorgt tevens voor warm water uit de kraan. Installateurs hebben het vaak over pelletketel.
Welke kachel is geschikt voor mij? Dit heeft te maken met allerlei facetten. Bijvoorbeeld: jouw type huis, het stoomniveau, en wat het mag kosten. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieGelderland
GemeenteZaltbommel
Postcode5315
Netnummer0418 (+31418)
Gasverbruik M31510 M3
Stroomverbruik kWh3260 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Een pelletkachel laten installeren (Update mei 2024)

Interesse in een zuinige, gezellige en sfeervolle kachel? In zo’n scenario is een pelletkachel kopen en laten installeren in Kerkwijk zeker een goede optie. Je kunt kiezen voor de Class Idro 28 wit IDRO28-WAR van het merk AMG S.p.A.Ook de kachels van Nordic Fire zijn in trek. Uiteraard is dat een milieuvriendelijke manier voor sfeer en warmte in de woonkamer. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, vele malen goedkoper dan gas, en u ontvangt een forse subsidie die oploopt tot €1250
 • Genieten van sfeer en warmte voor aantrekkelijke prijzen
 • 100% milieuvriendelijke en ecologisch verantwoord
 • Een zeer hoog rendement
 • Volledig automatisch
 • Schonere lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op het bestaande CV-systeem. De kachel in de woonkamer gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Zaltbommelverbruikt 3260 kWh stroom plus nog eens 3260 m3 gas wat uitdraait in een gemiddelde maandelijkse energierekening van €172,00 in mei 2024. Geholpen door een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening al snel omlaag. Nu prijzen pelletkachel Kerkwijk vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

In een pelletkachel stookt men pellets. Dat zijn blokjes geperst hout, geproduceerd van samengeperste houtvezels. Een speciale elektrische ontsteker maakt dat pellets worden verbrand. Verse lucht van binnen of buiten zorgt voor zuurstof voor de vlam. Op deze manier ontstaat er warmte die terug de kamer wordt ingeblazen.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

De meest gangbare pelletkachel is geschikt voor 1 kamer. De CV-pelletkachel kan met gebruiken voor de hele woning. Dat kan door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige kachels worden rechtstreeks aangesloten op de CV-installatie (vloerverwarming/radiatoren).

Wat is een biomassaketel, en wanneer is dit interessant?

Een biomassaketel is een ‘groen’ alternatief i.v.m een CV-ketel. Zo’n installatie maakt gebruik van biomassa, in plaats van aardgas. Dit zijn vaak houtpellets of blokken. Vaak plaatst men deze pelletketels in de garage, bijkeuken of kelder. De warmte die ontstaat door het verbranden van pellets wordt afgegeven aan het leidingwater van uw centrale verwarmingsinstallatie.

Hoeveel jaar is de terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De terugverdientijd van de pelletkachel loopt zeer uiteen. Er spelen zaken een rol zoals; verbruik, de prijzen en het model. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 6 en 8 jaar. Hierna begint het besparen pas echt en resteren alleen nog de kosten van de pellets en jaarlijkse controle.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Steeds meer Nederlanders neigen naar een exclusieve inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. Bezoek eens kachel showrooms in Kerkwijk waar specialisten u alles over de producten kunnen vertellen. Zo maakt u het visueel, en kunt u een bestelling doornemen of een pelletkachel op voorraad kopen. De huidige prijzen (mei 2024) zijn ontzettend divers. Installatiebedrijven met elkaar vergelijken is om deze reden een aanrader.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellets zijn houtkorrels van geperst zuiver hout. Houtpellets worden ook wel pelletkorrels genoemd. Het is niet helemaal duidelijk of dit goed voor het milieu is. De dagelijkse kosten van een pelletkachel zijn gebaseerd op zaken als soort installatie en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in Kerkwijk

Een andere is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel werkt op houtsnippers of houtblokken. Dit model draagt zorg voor een CV toepassing en warm water om te douchen en wassen. De biomassaketel is dus de vervanger van de HR-ketel. Wij omschrijven dit als een groene en aantrekkelijke oplossing: lagere vuile uitstoot, en het huis kan van het gas af.
 • Goedkope keuze, houtsnippers en pellets zijngoedkoper dan gas
 • Ecologisch verantwoorde keuze
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Interessant subsidie tot €600 per systeem.

pelletkachel installateurs in kerkwijk


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Graag horen wij naar welk adres details en misschien de offerte toegezonden kan worden. Veel experts doen werkzaamheden in een afgekaderd werkgebied.

 2. Beschrijf uw huis

  Nu volgen speciale vragen omtrent jouw woning. Relevant zijn de grootte van het huis de isolatiewaarden, de aanwezigheid van zonnepanelen, en gezinssamenstelling. Voer de gegevens zo volledig mogelijk in, anders kan de installateur geen concrete offerte maken. Op basis van deze informatie kan de installateur een zinnige raming maken van hoeveel vermogen er nodig is.

 3. Geef uw wensen door

  Een kachel die in het oog springt, of liever een oplossing die uw CV-ketel helemaal vervangt? En hoeveel heb je precies te besteden? Ook factoren als en soort kachel en de grootte hebben invloed.

 4. Prijzen en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke bedrijven en selecteer een professionele installateur in Kerkwijk. Check de reviews en kijk of het bedrijf wel gecertificeerd is (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel thuis plaatsen. Check naderhand of de rookgasafvoer in orde is. Bestel tevens een buffervat dat voldoet aan uw wensen. Test het systeem zorgvuldig. Functioneert de installatie niet goed? Geef dit onmiddellijk door aan het pelletkachel installatiebedrijf in Kerkwijk


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in Kerkwijk?

Recent kun je gebruik maken van diverse tegemoetkomingen en subsidies, zoals de ISDE. Je vindt duizenden pelletketel en pelletkachel installaties waarbij een subsidie mogelijk is. De ondersteuning binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt berekend door het vermogen (KW) van de installatie. Een dergelijke subsidie maakt het laten plaatsen van een kachel overduidelijk erg serieus. De tegemoetkoming dat hiervoor gereserveerd is wisselt tussen €550 en €1300. Hierbij een aantal voorbeelden:

 • Foghet Evo (Jolly Mec Caminetti S.p.A.), vermogen 18,2 [KW], €1400 subsidie.
 • Duchessa Idro (Extraflame), vermogen 12 [KW], €1400 subsidie.
 • Vezzana (EuroAlpi), vermogen 6,2 [KW], €500 subsidie.

Zijn er verder nog meer duurzame energiebronnen?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor de Nederlander die de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in Kerkwijk. Waaruit kan ik kiezen als ik helemaal van het gas af wil? Op Pelletkachelrevolutie.nl hebben we een lijst geplaatst met ideeën voor postcodegebied 5315.
 1. Isolatie: Gewonnen warmte moet binnen blijven, daarom: isoleren! Vooral oudere huizen kunnen zo al tot 40% besparen.
 2. Zonnepanelen: Je eigen stroomopwekking is fantastisch. Om de pelletkachel of warmtepomp van stroom te voorzien, en je overschot terug te leveren (salderen).
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem maakt slim gebruik van warmte uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een installatie die de energie van de zon gebruikt en in huis warm water (in keuken en badkamer) verzorgd.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!